ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον βουλευτή Ηλία Καματερό, για υδατοδρόμια, υποστελέχωση ΟΤΑ και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Συ­νερ­γα­σία με τον βου­λευ­τή Δω­δε­κα­νή­σου, Ηλία Κα­μα­τε­ρό, είχε σή­με­ρα το με­ση­μέ­ρι στο γρα­φείο του ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

 

Τον βου­λευ­τή συ­νό­δευε ο Αντώ­νης Απο­στο­λί­δης, συ­ντο­νι­στής της Ν.Ε ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Νό­τιας Δω­δε­κα­νή­σου.

Στην διάρ­κεια της συ­ζή­τη­σης, τέ­θη­καν θέ­μα­τα που χρή­ζουν από κοι­νού προ­ώ­θη­σης, προ­κει­μέ­νου να επι­λυ­θούν, όπως το σχέ­διο νόμου για τα υδα­το­δρό­μια, που έχει κα­τα­τε­θεί στην Βουλή και του οποί­ου ει­ση­γη­τής είναι ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, η υπο­στε­λέ­χω­ση των ΟΤΑ και της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, καθώς και η δια­σφά­λι­ση της συ­νέ­χι­σης λει­τουρ­γί­ας της ΕΤΑΙ­ΠΡΟ­ΦΥ­ΚΑ.

 

Όσον αφορά τα υδα­το­δρό­μια, συμ­φω­νή­θη­κε, με την ει­σα­γω­γή του σχε­δί­ου νόμου προς συ­ζή­τη­ση στην αρ­μό­δια επι­τρο­πή της Βου­λής, να πα­ρα­στεί και ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης στην εν λόγω συ­νε­δρί­α­ση, ο οποί­ος προη­γου­μέ­νως θα έχει κα­τα­θέ­σει το σύ­νο­λο των πα­ρα­τη­ρή­σε­ων και των προ­τά­σε­ων  της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, επ’ αυτού.

 

Για την υπο­στε­λέ­χω­ση των Ορ­γα­νι­σμών της Αυ­το­διοί­κη­σης, συμ­φω­νή­θη­κε πως θα πρέ­πει να υπάρ­ξουν από κοι­νού συ­ντο­νι­σμέ­νες ενέρ­γειες προ­κει­μέ­νου να δοθεί λύση στο φλέ­γον αυτό θέμα, που πνί­γει τους ΟΤΑ του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, με πρώτο και κύριο τομέα που πλήτ­τε­ται, την δη­μο­πρά­τη­ση των έργων, αφού οι ελ­λι­πείς Τε­χνι­κές Υπη­ρε­σί­ες, στους 30 από τους 34 Δή­μους της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, είναι πα­ρά­γων λει­τουρ­γεί ανα­σταλ­τι­κά στην ωρί­μαν­ση και δη­μο­πρά­τη­ση έργων, με την Πε­ρι­φέ­ρεια να αδυ­να­τεί πλέον να ση­κώ­σει το βάρος όλων αυτών των νη­σιών που κα­λεί­ται να κα­λύ­ψει, σε επί­πε­δο Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών.

 

Όσον αφορά την ΕΤΑΙ­ΠΡΟ­ΦΥ­ΚΑ, ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης ενη­μέ­ρω­σε τον κ. Κα­μα­τε­ρό για το πρό­βλη­μα που υπάρ­χει με την νο­μο­θε­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση που πρέ­πει να γίνει, εκ του γε­γο­νό­τος ότι στις 31/12/2018, οδη­γεί­ται σε κλεί­σι­μο  η ΕΤΑΙ­ΠΡΟ­ΦΥ­ΚΑ, δομή η οποία έχει προ­σφέ­ρει λύ­σεις σε κρί­σι­μα θέ­μα­τα και θα πρέ­πει να εξα­σφα­λι­στεί η συ­νέ­χι­ση της λει­τουρ­γί­ας της.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.