Αθλητικά

Το πρόγραμμα και οι οδηγίες για το Kefalos Sprint Triathlon

O Δήμος Κω σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει αγώνα τριάθλου στην περιοχή της Κεφάλου με την επονομασία “Kefalos sprint triathlon 2018” στις 16/9/18.

Η εκδήλωση αποσκοπεί αφενός στην ανάδειξη του νησιού ως προορισμός αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και αφετέρου στην ανάπτυξη του τριάθλου στο νησί ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ποιοτικές προδιαγραφές για την τέλεση αυτών.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στο Καμάρι της Κεφάλου με την ζώνη αλλαγής, την εκκίνηση και τον τερματισμό δίπλα στο εμπορικό λιμανάκι σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Η κολύμβηση (750μ) θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο του Καμαρίου και στην συνέχεια το ποδηλατικό σκέλος (20χλμ) με μία αναστροφή στα 10 χλμ από τον επαρχιακό Κεφάλου-Κω προς το φυτώριο και πίσω πάλι στην ίδια διαδρομή. Το τρέξιμο (5χλμ) θα ξεκινήσει από το Καμάρι με κατεύθυνση προς το χωριό αριστερόστροφα, σε μία διαδρομή με υψομετρικά χαρακτηριστικά .

Οι διοργανωτές του αγώνα εξέδωσαν μάλιστα σχετικές οδηγίες που αφορούν στη διαδρομή, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα: «Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 και ως εκ τούτου η κυκλοφορία από το Καμάρι Κεφάλου προς τον επαρχιακό Κεφάλου- Κω μέχρι το ύψος του φυτωρίου (αναστροφή ποδηλατικής διαδρομής) θα κλείσει για τα οχήματα και τους υπόλοιπου χρήστες. Μέχρι τις 11:30 ο δρόμος θα είναι κλειστός και θα ανοίξει σταδιακά με εντολή της αστυνομίας. Μέχρι τις 12:30 η δρομική διαδρομή Καμάρι- Χώρα- Καμάρι (5χλμ) θα είναι μερικώς κλειστή προς τα οχήματα.

Η ασφάλεια του αγώνα κρίνεται από την κατανόηση και τον σεβασμό των οδηγών προς τους αθλητές και η επιτυχία του αγώνα θα είναι αποτέλεσμα της συμβολής όλων μας. Σεβαστείτε τις υποδείξεις των αστυνομικών και των εθελοντών που θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των αθλητών και χαρείτε μία διοργάνωση που αναδεικνύει τις ομορφιές της Κεφάλου και θα αποτελέσει διαφήμιση για το νησί μας. Οι αθλητικές διοργανώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του κλασσικού αθλητισμού στο νησί μας. Ελάτε να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των αθλητών και να χαρούμε τον συνδυασμό τριών αθλημάτων σε ένα δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα. Οι εγγραφές για το 1ο τρίαθλο στην Κω από τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω συνεχίζονται μέχρι και Παρασκευη 14/9 στο site: koscyclingclub.gr. Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(14/09):
Πολύκεντρο Δήμου Κω. Νέο στάδιο Ανταγόρας. 1ος όροφος
17:30 Τεχνική σύσκεψη εθελοντών
19:00 Τεχνική ενημέρωση αθλητών
Υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης αγώνα και καταβολή συμμέτοχών

ΚΥΡΙΑΚΗ(16/09):
Καμάρι Κεφάλου
8:00 Άνοιγμα γραμματείας
Παραλαβή αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης
Άνοιγμα ζώνης αλλαγής και τακτοποίησης εξοπλισμού αθλητών
9:00 Κλείσιμο γραμματείας
9:30 Κλείσιμο ζώνης αλλαγής
9:45 Τεχνική ενημέρωση αθλητών
10:00 Εκκίνηση αγώνα
12:30 Χρονικό όριο αγώνα. Απονομές
Μετά τις 13:00 θα πρέπει να παραδώσουμε τον χώρο στην κυκλοφορία και οι αθλητές θα πρέπει να έχουν εξέλθει της ζώνης αλλαγής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου