Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος σε βάρος του 46χρονου υπηκόου Αλβανίας Τ. L. του Ι. που κατάφερε στην 38χρονη T. I. του Ν., οµοεθνή σύζυγό του, µε κουζινοµάχαιρο, 5 κτυπήµατα στο λαιµό, στο στήθος και στην πλάτη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περί ώρα 05.10 της 15ης Ιουλίου 2013 το ΑΤ Αρχαγγέλου ενημερώθηκε από το «100» ότι η 38χρονη μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, καθώς έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στην πλάτη. Κατόπιν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της με σταθμό ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου καθώς η κατάστασή της ήταν κρίσιμη.
Από τη μέχρι στιγμής διενεργηθείσα προανάκριση προκύπτει ότι η ανωτέρω διέμενε προς εργασία στο Γεννάδι Ρόδου μαζί με τον σύζυγό της και τον ανήλικο γιο τους ηλικίας 16 ετών περίπου.
Περί ώρα 01.00 της 15ης Ιουλίου 2013 ο 46χρονος επέστρεψε στην οικία πιθανόν σε κατάσταση μέθης και ξάπλωσε να κοιμηθεί μαζί της. Περί ώρα 02.45, ένεκα μεταξύ τους διαπληκτισμού, ο σύζυγος σηκώθηκε, πήγε στην κουζίνα πήρε ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε με αυτό προκαλώντας της μία πληγή στο λαιμό, μία στο στήθος και τρεις στην πλάτη. Ο γιος των ανωτέρω ο οποίος κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο της οικίας μόλις αντιλήφθηκε τη φασαρία, εισήλθε στο δωμάτιο των γονιών του και είδε τη μητέρα του αιμόφυρτη χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ ο πατέρας του αποχωρούσε από την οικία χωρίς να του δώσει επαρκείς εξηγήσεις.
Ο 16χρονος ενημέρωσε συγγενείς τους οι οποίοι και τη μετέφεραν στο Ιατρείο Γενναδίου.
Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως περί ώρα 08.30 στο Α.Τ. Ρόδου, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.
Ο 46χρονος ήταν αλκοολικός και µπόρεσε να διακόψει το πάθος του αυτό προ ολίγων ετών προτού εγκατασταθεί στη Ρόδο από τη Θεσσαλονίκη.
Η διαβίωσή του στη Ρόδο είχε καταστεί αφόρητη εξαιτίας των συσσωρευµένων χρεών και της αδυναµίας να τα αντιµετωπίσει µαζί µε τη σύζυγό του, Ο ίδιος εργάζεται σε ξενοδοχείο και φέρεται να είναι απλήρωτος και η σύζυγός του σε εστιατόριο.
Μεταξύ τους υπήρξαν το τελευταίο διάστηµα διαρκείς καβγάδες. Ο 46χρονος, ευάλωτος στις καταχρήσεις, άρχισε εκ νέου να καταναλώνει µεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Όπως ο ίδιος κατέθεσε όταν η σύζυγός του τον προειδοποίησε ότι θα τον χωρίσει, εκείνος πήρε ένα µαχαίρι από την κουζίνα που είχε πάει για να κάνει ένα τσιγάρο και της κατάφερε 5 χτυπήµατα.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/askisi-pinikis-dioxis-gia-apopira-anthropoktonias/














