ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Να μην υπογράψει ο Τσίπρας τη συμφωνία

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μητσοτάκης

«Ύστερα από 6 μήνες μυστι­κής διπλω­μα­τίας, ο κ. Τσίπρας συμ­φώ­νησε με τον κ. Ζάεφ να υπο­γρά­ψει μια δια­κρα­τική συμ­φω­νία για την επίλυση της εκκρε­μό­τη­τας με την γείτονα χώρα. Το έκανε, αφού περι­φρό­νησε τον Ελλη­νικό λαό και τις ευαι­σθη­σίες του. Και αφού αγνόησε προ­κλη­τικά σύσσωμη την αντι­πο­λί­τευση και τη Βουλή», τόνισε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε δήλωσή του με αφορμή τη συμ­φω­νία.

«Θέλω να είμαι τελείως ξεκά­θα­ρος. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολι­τική νομι­μο­ποί­ηση να δεσμεύ­σει τη χώρα υπο­γρά­φο­ντάς μια συμ­φω­νία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρ­νη­σής του. Αυτό δεν έχει προη­γού­μενο στην Ελλη­νική πολι­τική και συνταγ­μα­τική ιστορία και συνιστά προ­σβολή του κοι­νο­βου­λευ­τι­κού πολι­τεύ­μα­τος. θα ενη­με­ρώσω άμεσα τον Πρόεδρο της Δημο­κρα­τίας, θεσμικό εγγυητή του πολι­τεύ­μα­τος, για αυτή την πρω­το­φανή εξέλιξη.

Για την ουσία της συμ­φω­νίας, και με βάση αυτά που μέχρι τώρα γνω­ρί­ζουμε και ακού­σαμε από τον κ. Τσίπρα, έχω να πω μόνο τούτο. Αποδοχή της μακε­δο­νι­κής γλώσσας και της μακε­δο­νι­κής εθνό­τη­τας συνι­στούν μη απο­δε­κτή εθνική υπο­χώ­ρηση.

Η λύση που συμ­φω­νή­θηκε είναι μια κακή συμ­φω­νία. Έρχεται σε αντί­θεση με την πλειο­νό­τητα των Ελλήνων. Αυτό κάποιοι δεν το αντι­λαμ­βά­νο­νται ή ακόμα χει­ρό­τερα δεν τους ενδια­φέ­ρει να το αντι­λη­φθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελ­θόν δεν είχαν καμιά αντίρ­ρηση να ονο­μά­ζε­ται η γει­το­νική χώρα Μακε­δο­νία σκέτο.

Επι­πλέον μια κακή συμ­φω­νία προ­σφέ­ρει έδαφος σε περι­θω­ριακά στοι­χεία να πλειο­δο­τή­σουν σε κάλπικό εθνι­κι­σμό, κάτι που δυστυ­χώς συμ­βαί­νει σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Αρκετές πληγές πρέπει να επου­λώ­σουμε ως χώρα. Δεν χρειά­ζε­ται να ανοί­ξουμε άλλη μια, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δική μου προ­τε­ραιό­τητα είναι να συμ­βάλλω με όλες μου τις δυνά­μεις στη δια­φύ­λαξη της ενό­τη­τας του Ελλη­νι­κού λαού. Επα­να­λαμ­βάνω: δεν θα διχά­σουμε τους Έλληνες για να ενώ­σουμε τους Σκο­πια­νούς.

Το πρό­βλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να μετα­τρα­πεί σε πρό­βλημα της Ελλάδας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην υπο­γρά­ψει αυτή τη συμ­φω­νία.

Η απά­ντηση του Μαξίμου

«Δυστυ­χώς για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσο­τά­κης απο­δει­κνύ­ε­ται κατώ­τε­ρος των περι­στά­σεων. Κρίμα».

Αυτό ανα­φέ­ρει το γραφείο Τύπου του πρω­θυ­πουρ­γού, με αφορμή τις δηλώ­σεις του προ­έ­δρου της ΝΔ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.