ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινούν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Εξετάσεις 2

Πρε­μιέρα της εξε­τα­στι­κής περιό­δου με τις τρεις τάξεις Λυκείου να ρίχνο­νται στη «μάχη» των ενδο­σχο­λι­κών εξε­τά­σεων. Στο σύνολο των μαθη­μά­των εξε­τά­ζο­νται οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, σε τέσσερα μαθή­ματα οι μαθητές της Γ’. Ανα­λυ­τικά το πρό­γραμμα

Οι προ­α­γω­γι­κές εξε­τά­σεις των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου θα ξεκι­νή­σουν από σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου και θα έχουν ολο­κλη­ρω­θεί έως τις 14 Ιουνίου για το σύνολο των μαθη­μά­των. Για όσους απου­σιά­ζουν δικαιο­λο­γη­μένα, θα έχουν ολο­κλη­ρώ­σει τις εξε­τά­σεις στις 18/6.

Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου και για όσους θα εξε­τα­στούν ενδο­σχο­λικά μόνο στα μαθή­ματα της λεγό­με­νης ομάδας Α’ (Νέα Ελλη­νικά -Νεοελληνική Γλώσσα και Νεο­ελ­λη­νική Λογο­τε­χνία, Μαθη­μα­τικά και Στοι­χεία Στα­τι­στι­κής, Ιστορία και Βιο­λο­γία), θα δώσουν εξε­τά­σεις από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου. Για τους μαθητές που τυχόν απου­σιά­σουν δικαιο­λο­γη­μένα, οι εξε­τά­σεις θα πρέπει να έχουν ολο­κλη­ρω­θεί μέχρι και τις 4 Ιουνίου.

Για τους μαθητές που θα εξε­τα­στούν σε όλα τα μαθή­ματα, οι εξε­τά­σεις θα διε­νερ­γη­θούν από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, ενώ οι εξε­τά­σεις για τους μαθητές που απου­σί­α­ζαν δικαιο­λο­γη­μένα θα έχουν ολο­κλη­ρω­θεί έως τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ισχύον χρο­νο­διά­γραμμα, τα απο­τε­λέ­σματα των απο­λυ­τη­ρίων εξε­τά­σεων θα έχουν εκδοθεί μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2018.

Η ειδική εξε­τα­στική περί­ο­δος (επα­να­λη­πτι­κές εξε­τά­σεις) θα διε­νερ­γη­θεί το δεύτερο δεκα­πεν­θή­μερο του Ιουνίου, εξαι­ρου­μέ­νων των ημερών διε­νέρ­γειας των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σεων, ενώ τα απο­τε­λέ­σματα των εξε­τά­σεων αυτών θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Οι εξε­τά­σεις στα Γυμνά­σια

Στα γυμνά­σια, τα χρονικά περι­θώ­ρια είναι σαφώς πιο στενά, καθώς τα μαθή­ματα θα λήξουν στις 31 Μαΐου και οι προ­α­γω­γι­κές και απο­λυ­τή­ριες εξε­τά­σεις θα διαρ­κέ­σουν από την 1η έως και την 6η Ιουνίου και τα απο­τε­λέ­σματα θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργό­τερο μέχρι τις 12 Ιουνίου. Οι εξε­τά­σεις για όσους τυχόν απου­σιά­σουν δικαιο­λο­γη­μένα, θα πρέπει να έχουν ολο­κλη­ρω­θεί έως τις 7 Ιουνίου.

Με την έκδοση των απο­τε­λε­σμά­των, θα ανα­κοι­νω­θεί και το πρό­γραμμα υπο­στη­ρι­κτι­κής διδα­σκα­λίας για τους μαθητές που θα παρα­πεμ­φθούν σε επα­να­λη­πτική εξέταση, μαζί με το πρό­γραμμα της δεύ­τε­ρης εξε­τα­στι­κής περιό­δου. Η δεύτερη εξε­τα­στική περί­ο­δος διε­νερ­γεί­ται μέσα στο τρίτο δεκα­ή­μερο του Ιουνίου, αρχί­ζο­ντας από τις 21 Ιουνίου.

Τα απο­τε­λέ­σματα της εν λόγω εξε­τα­στι­κής περιό­δου θα πρέπει να εκδο­θούν το αργό­τερο μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Πηγή news247.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.