Νέα τροπή πήρε η υπόθεση της απειλής με χρήση σφαίρας!

Νέα τροπή έλαβε χθες η αστικής φύσεως διαφορά μεταξύ δύο πρώην φίλων, γνωστών επιχειρηματιών στον κλάδο της διασκέδασης και συγχωριανών, που επρόκειτο να καταλήξει στα ποινικά δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες και αλληλομηνύσεις.
Όπως έγραψε η “δ”, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε κέντρο διασκέδασης στο Φαληράκι, καταμήνυσε για απειλή με τη χρήση σφαίρας άλλον που δραστηριοποιείται στη Ρόδο.
Ο μηνυτής ενημέρωσε προφορικά το απόγευμα της Δευτέρας το Α.Τ. Αρχαγγέλου μετά και το σάλο που προκλήθηκε στις τάξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου εξαιτίας και των εξαιρετικά ασυνήθιστων για τα δεδομένα του νησιού συμβάντων που είχε περιγράψει ότι ανακαλεί τους ισχυρισμούς του!
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχαγγέλου επικοινώνησαν στη συνέχεια με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος ζήτησε αφενός να ληφθεί άμεσα νέα κατάθεση από τον μηνυτή και αφετέρου να ενημερωθεί ότι το αδίκημα της απειλής ανακαλείται όχι όμως και το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης κατοχής φυσιγγίων, που κατήγγειλε.
Χθες το πρωί ο μηνυόμενος, συνοδευόμενος από γνωστό δικηγόρο, παρουσιάστηκε αρχικώς ενώπιον του διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να παραδώσει πιστόλι τύπου Heckler & Koch που κατέχει νόμιμα για την προσωπική του ασφάλεια και τα παρελκόμενά του, συμπεριλαμβανομένων και φυσιγγίων που κατέχει και εν συνεχεία μετέβη στο ΑΤ Αρχαγγέλου για να καταθέσει στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης.
Όπως έγραψε η “δ” οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προ τριετίας ο φερόμενος ως δράστης, δάνεισε ενώπιον δικηγόρου, που λέγεται ότι εξέδωσε για το σκοπό αυτό και σχετική απόδειξη, το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ στον φερόμενο ως θύμα, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της κατάσχεσης ακινήτου του.
Θυμίζουμε ότι ο οφειλέτης παρουσιάστηκε ενώπιον αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Φαληρακίου και ισχυρίστηκε ότι την 23.10 ώρα της Κυριακής ο επιχειρηματίας, συνοδευόμενος από ακόμη ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζει, μετέβησαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο στο κατάστημά του στο Φαληράκι, ότι τον συνάντησαν στην πόρτα και ότι του ζήτησαν επιτακτικά την εξόφληση του χρέους, βγάζοντας από τη γεμιστήρα πιστολιού που κρατούσε μια σφαίρα την οποία και του την πέταξαν απειλώντας τη ζωή του. Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι εξαιτίας της παρουσίας κόσμου στο συγκεκριμένο κεντρικό σημείο του Φαληρακίου αναχώρησαν χωρίς να σημειωθεί άλλο επεισόδιο.
Παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα φυσίγγιο των 9 mm το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο μηνυόμενος εξέθεσε με τη σειρά του χθες ενώπιον των αστυνομικών του ΑΤ Αρχαγγέλου ότι μεταξύ του ίδιου και του μηνυτή υφίσταται πράγματι μια αστικής φύσεως διαφορά, ότι μετέβη πράγματι στο κατάστημά του την Κυριακή στο Φαληράκι για να του ζητήσει τα οφειλόμενα και ότι εκεί δημιουργήθηκε μεταξύ τους λεκτική ένσταση που δεν κατέληξε σε βίαιο επεισόδιο εξαιτίας της παρέμβασης ενός ατόμου που τον συνόδευε και ο οποίος τους χώρισε. Κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σφαίρα που παρέδωσε στους αστυνομικούς ο μηνυτής και τόνισε ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε το όπλο που κατέχει νόμιμα με άδεια οπλοφορίας.
Εν συνεχεία κλήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου να παραλάβει το όπλο του καθώς δεν υφίστανται λόγοι για την ανάκληση της άδειας που του έχει χορηγηθεί.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει πέσει θύμα δύο απόπειρων ανθρωποκτονίας από συγγενικό του πρόσωπο.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ
Στο μεταξύ αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου συνέλαβαν χθες τα ξημερώματα έναν 19χρονο ημεδαπό για παράνομη οπλοκατοχή.
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το όποιο οδηγούσε ο 19χρονος στο Ροδίνι και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι (replica) τύπου Walther cp88 καθώς και ένα βυκίο με πέντε βολίδες των 4,55 mm.