Ποινικές διώξεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος σε βάρος των υπηκόων Αλβανίας L. C. του Q. 26 ετών, κάτοικο Αμπελοκήπων Αττικής, F. B. του A. 35 ετών, τρόφιμο των φυλακών και σε έναν άγνωστο ομοεθνή τους με το όνομα “Χheri”.
Ο δεύτερος είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την 8η Ιουνίου 2012 για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Πριν δύο μέρες οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο έγκλειστος στις φυλακές είχε αποκρύψει πριν τη σύλληψή του στην οδό Παρθενόπης ποσότητα κοκαΐνης και θα έστελνε κάποιο άτομο προκειμένου να την παραλάβει.
Οι αστυνομικοί έθεσαν έτσι την οδό υπό διακριτική παρακολούθηση. Την 4η Ιουλίου 2012 και περί ώραν 16.30 εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας OPEL, στο οποίο επέβαινε άγνωστο άτομο. Ο οδηγός αφού στάθμευσε το όχημα στη συμβολή των οδών Καμείρου και Παρθενόπης άρχισε να ψάχνει στην “καβάτζα” της σπείρας μέσα στα χόρτα. Μετά την πάροδο λίγων λεπτών εντόπισε μια σακούλα και αφού την παρέλαβε επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε.
Οταν εισήλθε με το αυτοκίνητό του στην οδό Εθνικής Αντίστασης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκε κρυμμένη στην οροφή μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 302 γραμμαρίων.
Εξεταζόμενος υποστήριξε ότι ενώ βρισκόταν στην Αθήνα ένας ομοεθνής του ονόματι “Χheri” του ανέθεσε να έλθει στη Ρόδο για να βρει στη συγκεκριμένη “καβάτζα” ναρκωτικά και χρήματα του πρώτου κατηγορούμενου και ότι θα ελάμβανε για την υπηρεσία του αυτή ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
-Ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον Α. Μ. του S. 26 ετών, υπήκοο Αλβανίας που ενεπλάκη σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Το δικαστήριο αθώωσε τους συγκατηγορούμενους του C. U. του E., 28 ετών και D. K. του H. 26 ετών αλλά και τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού αδελφό του πρώτου M. K. του S. 33 ετών στον οποίο οι αστυνομικοί της Δίωξης απέδωσαν ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση.
Στη Ρόδο την 6η Αυγούστου 2011 περί ώρα 22:30 στην οδό Γ. Ψυχάρη ο πρώτος και ο τρίτος επιβαίνοντες στο υπ΄αριθ. ΥΚΑ-2239 ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς ενώ εξήρχοντο από υπαίθρια έκταση στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης και ακινητοποιήθηκαν. Ακολούθως μετά από έρευνα που διενεργήθηκε ανευρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 103,4 γραμμαρίων.
Ανευρέθη επιπλέον σε πλαγιά δασώδους έκτασης, στην ανωτέρω τοποθεσία, μία κενή αυτοσχέδια, πλαστική συσκευασία με υπολείμματα ηρωίνης.
Απο έρευνες που ακολούθησαν προέκυψαν αποστολές χρημάτων μέσω της εταιρείας «WESTERN UNION» και από τους τρεις κατηγορούμενους.
-Ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο στον Μ. Σ. 31 ετών, κάτοικο Κω. Το δικαστήριο έκρινε αθώους στην ίδια υπόθεση την αδελφή του Ε. Χ. Σ. 32 ετών και τον Σ. Κ. 41 ετών.
Ο 31χρονος είναι υπότροπος σε υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τον Ιούλιο του 2011 μετά από πληροφορίες που τον έφεραν να κατέχει ναρκωτικά σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στα οποία διαμένει.
Την 26η Ιουλίου 2011 οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της 32χρονης, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο 31χρονος και ο 41χρονος. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 716 γραμμαρίων, έξι κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.
Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε σε δεύτερο διαμέρισμα που διατηρούσε η 32χρονη στο Τιγκάκι της Κω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,3 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου στο Τιγκάκι της Κω βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3,2 γραμμαρίων.













