ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορυφαία στελέχη του ΕΟΤ στη Ρόδο για το «Run for Tourism»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στελέχη του Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού και του ΕΟΤ θα βρί­σκο­νται στη Ρόδο την Κυριακή 29 Απρι­λίου για να πάρουν μέρος στον 5ο Διεθνή Μαρα­θώ­νιο. Συγκε­κρι­μένα το νησί μας θα επι­σκε­φθούν η γενική γραμ­μα­τέας Του­ρι­σμού, Ευρυ­δίκη Κουρ­νέτα, ο γενικός γραμ­μα­τέας του ΕΟΤ, Κων­στα­ντί­νος Τσέγας (βρί­σκε­ται ήδη στη Ρόδο για το συνέ­δριο της TUI) και η αντι­πρό­ε­δρος του ΕΟΤ, Αγγε­λική Χον­δρο­μα­τί­δου. Μαζί με στελέχη της Περι­φε­ρεια­κής Αρχής και εκπρο­σώ­πους των ντόπιων φορέων θα πάρουν μέρος στον αγώνα πλαι­σιώ­νο­ντας την ομάδα “Run for Tourism”.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που στελέχη της κεντρι­κής διοί­κη­σης παίρ­νουν μέρος ενεργά σε μία κοινή δράση. Γενι­κό­τερα, είναι η πρώτη φορά που το Υπουρ­γείο του­ρι­σμού έχει τόσο στενή σχέση με τη Ρόδο, στη­ρί­ζο­ντας δράσεις και πρω­το­βου­λίες που πραγ­μα­το­ποιού­νται στο νησί.

Το “Run for Tourism” απο­τε­λεί μία ακόμη πρω­το­βου­λία της Περι­φέ­ρειας, η οποία εντάσ­σε­ται στο πλαίσιο των στο­χευ­μέ­νων δράσεών της για τη σύνδεση των μεγάλων αθλη­τι­κών γεγο­νό­των με τον Του­ρι­σμό και την επι­μή­κυνση, κατ’ επέ­κταση, της του­ρι­στι­κής περιό­δου. Ουσια­στικά συνε­χί­ζε­ται στο νησί μας η προ­σπά­θεια που ξεκί­νησε από τον κλασικό μαρα­θώ­νιο της Αθήνας από το Υπουρ­γείο του­ρι­σμού.

«Ο Μαρα­θώ­νιος της Ρόδου απο­τε­λεί την κορυ­φαία αθλη­τική διορ­γά­νωση στο Νότιο Αιγαίο με διεθνή απήχηση. Είναι ένας αγώνας-θεσμός ο οποίος πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε ένα από τα ωραιό­τερα νησιά της Ελλάδας. Συμ­βάλ­λει στην ενί­σχυση της φήμης του προ­ο­ρι­σμού συνο­λικά, στην προ­σέλ­κυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο και στην προ­σπά­θεια για την επέ­κταση της του­ρι­στι­κής σεζόν 365 μέρες το χρόνο!

Η επί­τευξη των στόχων αυτών απαιτεί συγκρο­τη­μέ­νες ενέρ­γειες. Είναι ένας παράλ­λη­λος αγώνας δρόμου τον οποίο χαι­ρό­μα­στε να μοι­ρα­ζό­μα­στε με Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού και τον ΕΟΤ που αντα­πο­κρί­θη­καν στην πρό­σκλησή μας για τη συμ­με­τοχή στον 5ο Διεθνή Μαρα­θώ­νιο Ρόδου με το σύνθημα Run For Tourism/Τρέ­χουμε για τον Του­ρι­σμό. Η αντα­πό­κρισή της στην πρόταση μας να συνε­χι­στεί η πρω­το­βου­λία αυτή του Υπουρ­γείου στη Ρόδο, ήταν άμεση και εγκάρ­δια.

Ο αθλη­τι­σμός όπως και ο του­ρι­σμός απαι­τούν ομαδικό πνεύμα. Ενώ­νο­ντας τις δυνά­μεις μας, μπο­ρούμε να πετύ­χουμε πολλά. Καλούμε λοιπόν όλους τους εκπρο­σώ­πους των τοπικών του­ρι­στι­κών φορέων να πλαι­σιώ­σουν την ομάδα και μαζί με τα στελέχη του Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού και του ΕΟΤ να τρέ­ξουμε για τον Του­ρι­σμό», δήλωσε η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Του­ρι­σμού, Αθλη­τι­σμού και Πολι­τι­σμού και πρό­ε­δρος της Ο.Ε. του Διε­θνούς Μαρα­θω­νίου Ρόδου, Μαριέτα Παπα­βα­σι­λείου.

Σημειώ­νε­ται ότι η κα Αγγε­λική Χον­δρο­μα­τί­δου βρέθηκε πρό­σφατα ξανά στη Ρόδο και είχε συνά­ντηση με ντό­πιους φορείς στο γραφείο του περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργου Χατζη­μάρ­κου στο πλαίσιο του πιλο­τι­κού προ­γράμ­μα­τος για τον του­ρι­σμό 365 μέρες το χρόνο που προ­ω­θεί­ται στη Ρόδο ,που ως προ­ο­ρι­σμός είναι ώριμος να υπο­στη­ρί­ξει μία τέτοια προ­σπά­θεια. Οι μεγάλες εκδη­λώ­σεις, όπως ο Διεθνής Μαρα­θώ­νιος ενι­σχύ­ουν τις προ­σπά­θειες για τον 12μηνο του­ρι­σμό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.