Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών Δωδ/νήσου ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ο Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

Ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, συνεχίζει την περιοδεία του στα βόρεια Δωδεκάνησα.
Μετά την Αστυπαλιά, όπου είχε συναντήσεις με πολλούς κατοίκους του νησιού και επαγγελματίες αλλά και με τον δήμαρχο κ. Πανορμίτη Κονταράτο, επισκέφθηκε τη Λέρο, όπου ακολούθησε πρόγραμμα συναντήσεων με πολιτικούς φίλους και τα μέλη της Δημοτικής Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Βασίλης Υψηλάντης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και δήλωσε ότι:
«Η σημερινή κατάσταση στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου εμφανίζει, δυστυχώς, σημάδια που δημιουργούν έντονα ερωτήματα για την ομαλή περαιτέρω λειτουργία του. Καθήκον όλων μας είναι η στήριξή του με κάθε μέσο.
Το ΚΘΛ αντανακλά άλλη μια τραγική αμέλεια της Πολιτείας σε ό,τι συγκροτεί το ηθικό, κοινωνικό και πολιτισμικό της περίγραμμα.»
Ο Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός θα περιοδεύσει σε Κω – Κάλυμνο – Λέρο όπου θα μιλήσει σε πολιτικές συγκεντρώσεις.
Συγκεκριμένα :
Το Σάββατο, 9 Ιουνίου στην Κάλυμνο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 19:00.
Την Κυριακή, 10 Ιουνίου στην Κω, στην αίθουσα της μαρίνας στις 11:00.
Τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου στη Λέρο, στην καφετέρια “Γλάρος” στις 12 :30.
Ο ΛΑ.Ο.Σ.
Στις 11 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα, θα επισκεφτεί την Κω ο Γραμματέας Συνδικαλισμού και υποψήφιος Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος.
Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης προς όλα τα ΜΜΕ στις 11π.μ. στην αίθουσα «INFO» της Μαρίνας της Κω.
Επίσης καλούνται την ίδια ημέρα στις 3μ.μ. στο εστιατόριο «FIDELIO» επί της οδού Ναυκλήρου 15 όλοι οι κάτοικοι της Κω σε ανοικτή συζήτηση.
Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

Τα Κολύμπια επισκέφθηκαν χθες η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, μαζί με τους συνυποψήφιους της στο ψηφοδέλτιο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κα Ελένη Ρούσσου – Μαργωμένου και κ. Βασίλη Μανέττα, και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ξενοδόχους, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής.
Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν, η τρομακτική ύφεση που έχει πλήξει την οικονομία της χώρας, η αγωνία για τη φετινή πορεία του τουρισμού και αν τελικά θα υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις συμπολιτών η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ότι η ύφεση στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στο 6,5%. Όλες οι προβλέψεις του Μνημονίου και των εγχώριων υποστηρικτών του έχουν πέσει δραματικά έξω.
Και αντί να δουν ότι η συνταγή τους δολοφονεί την ελληνική οικογένεια, την κοινωνία και την οικονομία, αυτοί συνεχίζουν και στήνουν ένα γαϊτανάκι εκβιασμών και τρομοκρατικών διλημμάτων.
Επιπλέον, αφού κατάφεραν να στεγνώσουν την οικονομία, δεν διστάζουν να οδηγούν τώρα τους επιχειρηματίες, αλλά και όλους όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του είτε στις φυλακές, ή στην πλήρη απόγνωση στέλνοντας κατασχετήρια στις περιουσίες τους.
Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουμε προτείνει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Έχουμε προτείνει τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου για να δοθεί ουσιαστική λύση και να μην αντιμετωπίζονται οι οικογενειάρχες επιχειρηματίες ως κοινοί υπόδικοι. Έχουμε προτείνει την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο στον πλούτο μας. Δείξαμε, όπως έκαναν και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι όλα τα δάνεια καταλήγουν στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών μας και όχι στην οικονομία μας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε έναν συνεπή πολιτικό αγώνα, με σταθερό λόγο και αναλλοίωτες απόψεις. Πιστεύουμε ότι το βασικότερο όλων είναι να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία μας ως χώρα, ακριβώς για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω.
Και εδώ, στα Δωδεκάνησα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, σταθεροί στις λύσεις που παρουσιάσαμε για την πρόοδο των νησιών μας και κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Παραμένουμε εδώ σταθεροί και έντιμοι και διεκδικούμε ξανά, με περισσότερη ορμή, πρώτα την εμπιστοσύνη και μετά και την ψήφο των συμπολιτών μας».
Η ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ

«Η οικονομική κρίση δυστυχώς έχει αγγίξει και το ακριτικό νησί της Νισύρου. Ο τουρισμός παρουσιάζει πτώση και οι κάτοικοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα πρόσθετα οικονομικά βάρη που επέβαλλε η συγκυβέρνηση. Με το δίκιο να πνίγει τους κατοίκους του νησιού αισθάνονται πολίτες δεέτερης κατηγορίας αφού η κεντρική εξουσία τους θυμάται μόνο σε περιόδους εκλογών και φοροείσπραξης. Εμείς από την πλευρά μας αναφερθήκαμε στα οφέλη που θα έχει ο τόπος, όπως και όλα τα νησιά μας, από την οικονομική μας πολιτική και συγκεκριμένα από την διατήρηση χαμηλών φορολογικών συντελεστών στα νησιά στο 10.5% και από την εφαρμογή ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τις εταιρίες που θα μεταφέρουν σε αυτά την φορολογική τους έδρα για τουλάχιστον 10 έτη και την υποχρέωση της κατ’ελάχιστον προσληψής του 50% του προσωπικού τους από Ελληνες.» Σε αυτές τις δηλώσεις προέβη κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Nίσυρο, η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαρία Αγγέλου που είναι άλλωστε και ο τόπος καταγωγής της, όπως και του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δωδεκανήσου στα Κολύμπια (πρώην ΚΑΦΚΑ) επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή 8/6/2012, οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων Δημήτρης Γρηγοριάδης και Μιχάλης Κουλούμπρης. Παρέδωσαν χρηματικό ποσό ¤500 εκ μέρους του ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, συζήτησαν με το προσωπικό και το διευθυντή κ. Βασίλη Κυρίτση και περιήλθαν τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.
Έγινε μια ιδιαίτερα μακρά ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν το ίδρυμα και κυρίως για το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων των τριών ιδρυμάτων – Κολύμπια, Αγ. Ανδρέας και Χαραλάμπειο – που πρόσφατα έγιναν ένα Νομικό Πρόσωπο. Τα αποθεματικά ύψους ¤ 700.000, μέρος των οποίων ήταν και δωρεές, έφτασαν να είναι μόλις ¤270.000.
Έγινε επίσης συζήτηση για το διοικητικό πρόβλημα του Νομικού Προσώπου το οποίο παραμένει ακέφαλο και δεν προβλέπεται να αποκτήσει διοίκηση και διοικητή, τουλάχιστον σύντομα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Εξαιτίας του θέματος αυτού δεν μπορούν να γίνουν διαγωνισμοί και προμήθειες υλικών και προβλέπεται σε λίγο το ίδρυμα να στηρίζεται μόνο στη φιλανθρωπία. Ο διευθυντής του ιδρύματος έχει ζητήσει μάλιστα να του εκχωρηθεί η αρμοδιότητα για τη διενέργεια διαγωνισμών και την ανάρτηση αποφάσεων στην πλατφόρμα ΅Διαύγεια’ για να ξεπεραστεί το κώλυμα.
Το ίδρυμα στα Κολύμπια φιλοξενεί 50 ανθρώπους, ο Αγ. Ανδρέας 30 και το Χαραλάμπειο 30. Οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν από το περιορισμένο προσωπικό και οι πρόσφατες εξελίξεις κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Κάποιοι από αυτούς, με κατάλληλες προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να αποασυλοποιηθούν με θετικές επιπτώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στις δομές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τα θέματα του ιδρύματος τόσο σε θεσμικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.