Περιοδείες στα Δωδ/νησα Κρεμαστινού – Νικητιάδη

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επισκέφθηκε τις περιοχές της Ρόδου, ¶γιο Ισίδωρο, Απολακιά, Βάτι, Ψίνθο και Μανδρικό, καθώς και το νησί της Χάλκης.
Σε ομιλίες του σε πολυπληθείς φίλους του στα μέρη αυτά , επανέλαβε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, γιατί είτε θα οδηγήσουν τη χώρα σε καλύτερες μέρες είτε θα την οδηγήσουν στο χάος.
Είπε πιο συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστινός:
«Οι καλύτερες μέρες μπορούν να εξασφαλισθούν μόνο με μια σοβαρή, αξιόπιστη, πολυκομματική κυβέρνηση, στην οποία θα μετέχουν και τα κόμματα εκείνα της αριστεράς τα οποία πιστεύουν ότι η έξοδος από την Ευρώπη θα είναι ολέθρια για τον τόπο. Χωρίς δημαγωγίες και υπερβολές, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι όταν μια χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα φάρμακα για τους πολίτες της, έχει φθάσει ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.
Δεν μπορεί κανείς, κατά συνέπεια, να υπόσχεται ούτε ΅18 σημεία’ όπως η ΝΔ ούτε ΅40 σημεία’ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, τον κ. Ολάντ, υποστήριξε την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σε 6 βασικά σημεία. Είναι επομένως ο Ευάγγελος Βενιζέλος η μόνη υπεύθυνη φωνή, αφού διασφαλίζει την υποστήριξη του Προέδρου της Γαλλίας, που υπόσχεται μια διαφορετική πολιτική για όλη την Ευρώπη. Αλίμονο αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό σε αυτές τις εκλογές, με δεδομένο ότι η ΝΔ από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δώσουν κυβέρνηση, αφού διαφωνούν σε όλα τα σημεία του προγράμματός τους. Αντίθετα, ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με την ευρωπαϊκή στήριξη της Γαλλίας, είναι εγγύηση για το μέλλον της χώρας. Σήμερα το κράτος δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα. Με μια άφρονα πολιτική, δεν θα υπάρχουν φάρμακα για να αγορασθούν από το κράτος.
Σε αυτές τις εκλογές τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους, γιατί η ευθύνη μετατίθεται απευθείας στους πολίτες, οι οποίοι τελικά με την απόφασή τους μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο.»

Ο Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ
Τριήμερη περιοδεία πραγματοποίησε στην Κω και στην Κάλυμνο ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης με στόχο το όσο το δυνατόν καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κόμμα του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ειδικότερα, ο κ.Νικητιάδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην Κω τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μετά την 6η Μαΐου εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να συγκροτηθεί κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε νέες εκλογές. Ο υποψήφιος Βουλευτής έθεσε το δίλημμα υπεύθυνης κυβέρνησης ή κυβέρνησης που θα μας οδηγήσει στην πτώχευση και τη δραχμή και επισήμανε ότι το κόμμα του γνωρίζει τι χρειάζεται η Ελλάδα καθώς και πως να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας σε μια περίοδο που οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές για τη χώρα μας και το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή νέου Προέδρου στη Γαλλία. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ.Νικητιάδης υπογράμμισε ότι θα είναι παρών συνεχίζοντας να παλεύει δίπλα στον κόσμο για το καλό του τόπου.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην Κάλυμνο και επισκέφτηκε πολλές περιοχές του νησιού συναντώντας στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ορισμένες από τις δεσμεύσεις του κόμματος του όπως καμία μείωση μισθών και συντάξεων, εργασιακές σχέσεις ίδιες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, 50 δις στην αγορά για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Μετά την επιστροφή του στην Κω, ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στην Κέφαλο ενώ συναντήθηκε και με στελέχη του κόμματός στον πρώην Δήμο Ηρακλειδών.
Τέλος, ο κ. Νικητιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Λέρου “Ράδιο ¶ρτεμις” ενώ σήμερα το βράδυ θα εμφανιστεί στο διαδικτυακό κανάλι zoogla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.