Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης για τη συντηρητική κατάσχεση ενός ακινήτου στο Λαγονήσι ιδιοκτησίας εκπαιδευτικού, ο οποίος έχει εξαπολύσει μέσω του διαδικτύου συκοφαντική επίθεση σε βάρος του αλλά και σε βάρος βουλευτή και δικαστικών λειτουργών, με τη χρήση χυδαίων εκφράσεων και ισχυρισμών.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου απαγορεύει στον εκπαιδευτικό, ο οποίος έχει ήδη απολυθεί, να διενεργήσει προσωρινώς, ήτοι μέχρι τη συζήτηση της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (Ασφαλιστικά Μέτρα) στις 11 Νοεμβρίου 2013 και υπό τον όρον συζήτησης της στην ως άνω ημερομηνία, άλλως εφόσον έχει δημοσιευθεί νωρίτερα από τις 11 Νοεμβρίου 2013 η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου επί της με αριθμ. 120/12-03-2013 αγωγής, που έχει καταθέσει σε βάρος του ο κ. Παπαδομαρκάκης, κάθε πράξη με την οποία επέρχεται η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης του ακινήτου, που κείται στο Λαγονήσι Αττικής, περιοχή Καλύβια επί της Λεωφ. Δημοκρατίας, κυριότητάς του.
Στην αίτησή του ο κ. Παπαδομαρκάκης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Μετά από σωρεία προσβλητικών, υβριστικών και συκοφαντικών για την προσωπικότητά μου αναρτήσεων σε ιστολόγια (blogs) του διαδικτύου και μετά από πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) που απέστειλε ο καθ’ ου σε εμένα και σε τρίτους αποδέκτες, με τους οποίους σχετίζομαι επαγγελματικά, κατέθεσα στις 12-03-2012 την υπ’ αρ. 120/12-03-2012 αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατά του καθ’ ου, που του επιδόθηκε νόμιμα στις 20-03-2012 με την υπ’ αρ. 3558Β΄/20-03-2012 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή Πρωτοδικείου Ρόδου Στέφανου Κουτσούκου. Με την ως άνω αγωγή μου ζητούσα να υποχρεωθεί ο καθ’ ου να παραλείψει την ίδια προσβολή στο μέλλον με επιβολή για κάθε παράβαση χρηματικής ποινής τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και προσωπική κράτηση και να υποχρεωθεί να μου καταβάλει τριακόσιες χιλιάδες (300.000,00) ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Με τις νόμιμα και εμπρόθεσμα κατατεθείσες προτάσεις μου, που προηγήθηκαν της συζήτησης της ως άνω αγωγής, που πραγματοποιήθηκε στις 18-04-2013, έτρεψα το καταψηφιστικό αίτημα της αγωγής μου, σε αναγνωριστικό για το ποσό των διακοσίων εβδομήντα χιλιάδων (270.000) Ευρώ και σε καταψηφιστικό για το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) Ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Επειδή ο καθ’ ου είναι κύριος, νομέας και κάτοχος ενός ακινήτου που βρίσκεται στο Λαγονήσι Αττικής, περιοχή Καλύβια και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, μοναδικού ακινήτου του, που μου είναι γνωστό. Επειδή επομένως έχω άμεσο έννομο συμφέρον να εγγράψω προσημείωση υποθήκης (άρθρο 706 ΚΠολΔ) προς εξασφάλιση της απαίτησής μου στο προαναφερθέν ακίνητο.
Επειδή εκ παραλλήλου από βάσιμες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μου και συγκεκριμένα από αναρτήσεις σε διαδικτυακούς ιστοτόπους αγοραπωλησιών, υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του καθ’ ου και κίνδυνος άμεσης εκποίησης του μοναδικού αυτού ακίνητου περιουσιακού στοιχείου, καθώς και άλλων κινητών περιουσιακών στοιχείων του καθ’ ου.
Επειδή είναι σφόδρα πιθανόν ότι κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης επί της σχετικής αγωγής μου κατά του καθ’ ου εκείνος να έχει αποξενωθεί πλήρως από οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία.
Επειδή ωστόσο κατά του επικείμενου αυτού κινδύνου προστατεύομαι με την επιβολή από το Δικαστήριό Σας του ασφαλιστικού μέτρου της συντηρητικής κατάσχεσης (άρθρο 707 επ. ΚΠολΔ) κατά του προαναφερθέντος ακινήτου και κατά οποιασδήποτε άλλης κινητής και ακίνητης περιουσίας εις χείρας του καθ’ ου ή εις χείρας τρίτου και επομένως δικαιούμαι να ζητήσω την επιβολή του.
Επειδή κατόπιν των προλεχθέντων καθίσταται σαφές στο Δικαστήριό Σας ότι η περίπτωση είναι επείγουσα, συγχρόνως δε υπάρχει κίνδυνος από κάθε αναβολή για την ικανοποίηση της απαίτησής μου.
Επειδή συντρέχει νόμιμη περίπτωση να μου χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει τη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης του προαναφερθέντος ακινήτου του καθ’ ου καθώς και οποιασδήποτε άλλης κινητής και ακίνητης περιουσίας του.
Επειδή η αίτησή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ
ΖΗΤΩ
Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση μου,
Να διαταχθεί υπέρ εμού η εγγραφή προσημείωσης υποθήκης προς εξασφάλιση της απαίτησής μου για εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) Ευρώ επί του προαναφερομένου ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στο Λαγονήσι Αττικής, περιοχή Καλύβια και επί της οδού Δημοκρατίας, καθώς και σε κάθε άλλη ακίνητη περιουσία του καθ’ ου.
Να μου χορηγηθεί άδεια να κατάσχω συντηρητικά, στα χέρια του καθ’ ού το ανωτέρω ακίνητο προς εξασφάλιση της ιστορούμενης απαιτήσεώς μου και μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα (150.000) Ευρώ, καθώς και κάθε περιουσιακού αντικειμένου κινητού και ακινήτου και εμπράγματου δικαιώματος σε αυτά ή απαίτησης που βρίσκεται εις χείρας του καθ’ ου ή τρίτου και μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) Ευρώ.
Να εκδοθεί σε βάρος του καθ’ ου προσωρινή διαταγή με την οποία να υποχρεωθεί ο αρμόδιος Υποθηκοφύλακας να μην εγγράψει προσημείωση υποθήκης ή υποθήκη μέχρι την έκδοση απόφασης επί της προκείμενης αίτησης, άλλως μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κυρίας αγωγής μου, σε κάθε ακίνητη περιουσία του καθ’ ου και ιδιαίτερα κατά του ακινήτου που βρίσκεται στο Λαγονήσι Αττικής, περιοχή Καλύβια και επί της οδού Δημοκρατίας.
Να εκδοθεί σε βάρος του καθ’ ου προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει τη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης του περιγραφέντος ακινήτου του καθ’ ου καθώς και οποιασδήποτε άλλης κινητής και ακίνητης περιουσίας του.
Να καταδικασθεί ο καθ’ ου στην καταβολή της δικαστικής μου δαπάνης”.






