ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πόλεμο» στους κακοπληρωτές κηρύσσει η ΔΕΗ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΕΗ 3

Η δαμό­κλειος σπάθη των ληξι­πρό­θε­σμων οφειλών επι­κρέ­μα­ται πάνω από τα γκισέ της ΔΕΗ. Η εται­ρεία συμ­βού­λων Qualco, στην οποία έχει ανα­θέ­σει η επι­χεί­ρηση τη δια­χεί­ριση των ανεί­σπρα­κτων λογα­ρια­σμών, της έχει παρα­δώ­σει τις προ­τά­σεις για το πώς θα κλεί­σουν οι μεγάλες «τρύπες» που έχουν αφήσει οι «μπα­τα­ξή­δες» στα ταμεία της. Ανα­μέ­νε­ται η έγκρισή τους από το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο της ΔΕΗ προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σει η υλο­ποί­ησή τους.

Με σφιχτό πλέον τον «κορβανά», η ΔΕΗ πρέπει να κηρύξει άμεσα πόλεμο στους κακο­πλη­ρω­τές. Άλλωστε, ο σχε­δια­σμός για την αντι­με­τώ­πιση των ληξι­πρό­θε­σμων οφειλών θα πρέπει να παρου­σια­στεί έως τον Μάιο στους θεσμούς.

Σύμφωνα με τα στοι­χεία που έδωσε χθες Πέμπτη στη δημο­σιό­τητα, ο πρό­ε­δρος και διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Πανα­γιω­τά­κης, αν και το τελευ­ταίο έτος τα φέσια έχουν μειωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ, το ύψος των χρεών προς την επι­χεί­ρηση παρα­μέ­νει στο 1,6 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Κι αυτά, όπως ανα­φέ­ρει το ΒΗΜΑ, χωρίς να συνυ­πο­λο­γι­στούν τα χρέη των τελικών πελατών _ όσον δηλαδή έχουν μετα­κι­νη­θεί σε άλλο πάροχο ή έχουν δια­κό­ψει την ηλε­κτρο­δό­τηση του ακι­νή­του τους για διά­φο­ρους λόγους _ τα οποία φτάνουν στα 700 εκατ. ευρώ. Αλλά ούτε και τα 500 εκατ. ευρώ των χρεών που βρί­σκο­νται στη φάση του δια­κα­νο­νι­σμού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.