ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα 40 πιο κερδοφόρα ξενοδοχεία στην Ελλάδα-Ο πιο «κερδοφόρος» ξενοδόχος ο κ. Γιάννης Χατζηλαζάρου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ

Την λίστα με τις 40 πλέον κερ­δο­φό­ρες ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις στην Ελλάδα, σύμφωνα τους δημο­σιευ­μέ­νους ισο­λο­γι­σμούς του 2016, όπως έχουν επε­ξερ­γα­στεί από την ICAP, δημο­σιεύει κατ’ απο­κλει­στι­κό­τητα του money-tourism.gr.

Τα στοι­χεία αφορούν στην κατά­ταξη των ξενο­δο­χεια­κών επι­χει­ρή­σεων βάσει καθαρού (προ φόρου) απο­τε­λέ­σμα­τος, και υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι δημο­σιεύ­ο­νται κατ΄ απο­κλει­στι­κό­τητα στο money-tourism.gr, τα τελευ­ταία χρόνια (εδώ και εδώ).

Στην εφετινή λίστα, που σημειώ­νε­ται ότι αφορά δημο­σιευ­μέ­νους ισο­λο­γι­σμούς του 2016 (σ.σ. κάποιες εται­ρίες ενδε­χο­μέ­νως δεν είχαν δημο­σιεύ­σει ισο­λο­γι­σμούς μέχρι την ημε­ρο­μη­νία επε­ξερ­γα­σίας των στοι­χείων από την ICAP), παρα­τη­ρού­νται αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους ισο­λο­γι­σμούς του 2015, αλλά υπάρ­χουν και αρκετές «στα­θε­ρές».

Πιο ανα­λυ­τικά, στην πρώτη θέση βρέθηκε η κυπρια­κών συμ­φε­ρό­ντων ΑΚΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕ, που εμφα­νί­ζει κέρδη 9,78 εκ. €, έναντι ζημιών 2,12 εκ. το 2015, κέρδη τα οποία δεν  προ­έ­κυ­ψαν από την λει­τουρ­γία των ξενο­δο­χείων, αλλά από «δια­κο­πεί­σες δρα­στη­ριό­τη­τες», που απέ­φε­ραν στην εταιρία κέρδη 11,6 εκ. €. Ως εκ τούτου η εταιρία εμφα­νί­ζει λει­τουρ­γι­κές ζημίες προ φόρων.

Στην δεύτερη θέση αναρ­ρι­χή­θηκε η επίσης κυπρια­κών συμ­φε­ρό­ντων ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΑΕ, βελ­τιώ­νο­ντας θεα­μα­τικά στα 7,09 εκ. € τα κέρδη της έναντι, 4,2 εκ. το 2015.

Στην τρίτη θέση παρέ­μεινε σταθερή η ΛΑΜΨΑ, όπου το «δίδυμο» Χωμε­νίδη – Ανα­νιάδη», κάνουν εξαι­ρε­τική δουλειά, επι­τυγ­χά­νο­ντας κέρδη 5,7 εκ. € το 2016, έναντι 5,2 εκ. το 2015, και έχοντας και σημα­ντι­κές απο­σβέ­σεις, λόγω των συνεχών επεν­δύ­σεων.

Ο πιο «κερ­δο­φό­ρος» ξενο­δό­χος…

Στην τέταρτη θέση βρίκ­σε­ται ο πλέον «κερ­δο­φό­ρος» Έλληνας ξενο­δό­χος, ο κ. Γιάννης Χατζη­λα­ζά­ρου, με την εταιρία ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ Ι ΑΕ, η οποία επέτυχε κέρδη 5,1 εκ. €, έναντι 6,08 το 2015. Όμως συνο­λικά οι τρεις εται­ρίες του κ. Χατζη­λα­ζά­ρου, εμφα­νί­ζουν κερ­δο­φο­ρία 11,33 εκ. €, γεγονός που τον ανα­δει­κνύει σε «πρω­τα­θλητή» στον κλάδο.

Στην πέμπτη θέση βρί­σκε­ται η εταιρία ΕΣΠΕΡΙΑ της οικο­γέ­νειας Βασι­λάκη και στην έκτη η ΚΑΡΑΒΕΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕ της οικο­γέ­νειας Διβάνη.

Στην 11η θέση βρί­σκε­ται η ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, που διευ­θύ­νε­ται από τον κ. Μανώλη ΜΑνούσο, ενώ πολύ ψηλά βρί­κε­ται και η οικο­γέ­νεια Κάτρη από τη Ρόδο, που έχει αρκετές κερ­δο­φό­ρες επι­χει­ρή­σεις στο top 40.

Πολύ ψηλά, με δύο εται­ρίες, βρί­σκε­ται και ο επίσης Ροδίτης Κώστας Κων­στα­ντι­νί­δης, με τις ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ και PRESIDENTIAL AE, με συνο­λικά κέρδη 3,27 εκ. € το 2016.

Εντυ­πω­σιακή κερ­δο­φο­ρία είχαν και τα Robinson, που διευ­θύ­νο­νται από τον Μιχάλη Πεδια­δι­τάκη, αφού η εταιρία ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ εμφά­νισε κέρδη 2,08 εκ. € το 2016, έναντι 1,4 εκ. το 2015 (!!!).

Πολύ θετική πορεία και για τις εται­ρίες του Δημήτρη Γρη­γο­ριάδη, σταθερά στις πιο κερ­δο­φό­ρες εται­ρίες η HELLAS HOLIDAY HOTELS AE του Δημήτρη Δάϊου, ενώ πολύ καλή πορεία έκανε και η ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ του Βάσου Μηναϊδη.

Σταθερά κερ­δο­φόρα, με υψηλά μεγέθη και η ΚΑΝΑΒΑ ΑΕ, που διευ­θύ­νε­ται από τον κ. Αντώνη Ηλιό­πουλο, καθώς και η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ του ομίλου Μήτση, που διευ­θύ­νε­ται από την κα. Τζένη Μήτση.

Στο Top 40 επι­τυ­χη­μένη είσοδο πραγ­μα­το­ποί­ησε και ο κ. Από­στο­λος Μου­σα­μάς με την εταιρία ΜΟΥΣΑΜΑ ΑΦΟΙ ΑΞΕ, και κέρδη 1,4 εκ. €.

Τέλος η ΓΕΚΕ, είδε τα κέρδη της να μειώ­νο­νται κατά 1 περίπου εκ. €, παρα­μέ­νο­ντας όμως σταθερά στις πλέον κερ­δο­φό­ρες ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις.

. Δια­βά­στε περισ­σό­τερα στο money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.