Οι ισχυρές επιδόσεις των κυριότερων οικονομιών της Ευρωζώνης αναμένεται να βοηθήσουν και την Ελλάδα, την οικονομία της οποίας θα συνεχίσει να ενισχύει ο τουρισμός, γράφει το Bloomberg.
Μάλιστα σημειώνει ότι το πρακτορείο ταξιδιών TUI AG αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16%, ένδειξη πως ο τουριστικός τομέας θα εξακολουθήσει να τονώνει την οικονομία, εν αναμονή των αναγκαίων επενδύσεων. Οι οικονομολόγοι, δε, εκτιμούν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2,2%.
Όπως δείχνει μηνιαία έρευνα του Bloomberg, η πρώτη για το 2018, η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, που έχει επονομαστεί και «Euroboom», δεν εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι οικονομολόγοι το έχουν αντιληφθεί, με τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης να κυμαίνονται στο 2,2%.
Οι βελτιωμένοι δείκτες, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενθαρρύνουν ήδη τους ιθύνοντες της ΕΚΤ να προχωρήσουν στον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, ο πληθωρισμός υπολείπεται του στόχου που έχει τεθεί (λίγο κάτω από 2%), επομένως οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά. Η εκτίμηση είναι πως οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 1.5% φέτος και 1.6% το 2019, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων μέχρι το 2019.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.