ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες αλλαγές έρχονται σε οφειλές, τιμολόγια ΔΕΗ και αντικειμενικές αξίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δόσεις υπολογισμός

πό τον επόμενο μήνα χιλιά­δες επαγ­γελ­μα­τίες και μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις θα μπορούν να υπα­χθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Η ρύθμιση αφορά οφειλές έως 50.000 ευρώ και συν­δυά­ζε­ται με γενναίο κούρεμα προ­σαυ­ξή­σεων και προ­στί­μων.

Ωστόσο όσοι βρί­σκο­νται ήδη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για να τη δια­τη­ρή­σουν θα πρέπει πλέον να εξο­φλούν εμπρό­θε­σμα κάθε τρέ­χουσα οφειλή.

Αλλαγές στις χρε­ώ­σεις της ΔΕΗ 

Αλλάγες έρχο­νται και στις χρε­ώ­σεις στα τιμο­λό­για της ΔΕΗ. Οι υπη­ρε­σίες κοινής ωφέ­λειας θα χρε­ώ­νο­νται κλι­μα­κωτά. Έτσι πολλά νοι­κο­κυ­ριά θα δουν μειώ­σεις έως και 50 ευρώ στους λογα­ρια­σμούς του τετρα­μή­νου.

Ενδει­κτικά κατα­να­λω­τής με 2001 κιλο­βα­τώ­ρες το τετρά­μηνο θα πλη­ρώ­νει εφεξής για τα ΥΚΩ 31,12 ευρώ από 79,77. Από το Φεβρουά­ριο αλλά­ζουν και τα κρι­τή­ρια για το Κοι­νω­νικό Οικιακό Τιμο­λό­γιο. Δικαιού­χοι Κοι­νω­νι­κού Εισο­δή­μα­τος Αλλη­λεγ­γύης θα έχουν έκπτωση στο λογα­ρια­σμό ρεύ­μα­τος 70% και δικαιού­χοι Κοι­νω­νι­κού Μερί­σμα­τος 35%. Θα καλυ­φθεί επίσης το 75% της οφειλής 1092 νοι­κο­κυ­ριών για να επα­να­συν­δε­θούν με τη ΔΕΗ.

Το Μάρτιο οι νέες αντι­κει­με­νι­κές τιμές ακι­νή­των 

Από το Μάρτιο αλλά­ζουν και οι αντι­κει­με­νι­κές τιμές των ακι­νή­των. Οι νέες τιμές που θα επη­ρε­ά­σουν τον ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλούς άλλους φόρους και τέλη θα έχουν ανα­δρο­μική ισχύ από τον Ιανουά­ριο.

Όσοι νοι­κιά­ζουν ακίνητα με τη μέρα ή την βδομάδα θα πρέπει πλέον να εγγρά­φο­νται σε ειδικό μητρώο στο taxis, ειδάλ­λως κιν­δυ­νεύ­ουν με πρό­στιμο 5.000 ευρώ. Οι εισπρά­ξεις τους θα φορο­λο­γού­νται όπως τα εισο­δή­ματα από ενοίκια.

Τέλος δια­μο­νής στα ξενο­δο­χεία 

Όσοι δια­μέ­νουν σε του­ρι­στικά κατα­λύ­ματα και ξενο­δο­χεία θα επι­βα­ρύ­νο­νται με τέλος δια­μο­νής.

Θα πλη­ρώ­νουμε πλέον την πλα­στική σακούλα 

Αλλαγές και στις κατα­να­λω­τι­κές συνή­θειες φέρνει το 2018. Οι πλα­στι­κές σακού­λες των σούπερ μάρκετ θα χρε­ώ­νο­νται προς 3,72 λεπτά η κάθε μια με στόχο να περιο­ρι­στεί η υπερ­βο­λική τους χρήση τους που επι­βα­ρύ­νει επι­κίν­δυνα το περι­βάλ­λον.

Πηγή: ΕΡΤ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.