ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων

news room 3 λεπτά ανάγνωση
αντιτρομοκρατική

Στη δημο­σιό­τητα έδωσε την Πέμπτη η Ελλη­νική Αστυ­νο­μία, τα στοι­χεία και τις φωτο­γρα­φίεςτων εννέα Τούρκων που συνε­λή­φθη­σαν με την κατη­γο­ρία της τρο­μο­κρα­τίας την Τρίτη στον Νέο Κόσμο.

Συγκε­κρι­μένα πρό­κει­ται για τους:

  • ACER ή DEMIR  Ergul ή Halil του Hidir ή του Ali και της Besser ή της Hatun , που γεν­νή­θηκε την 01-06-1977 στην Τουρκία.
  • AGARMIS  Burak του Atanur και της Fadime , που γεν­νή­θηκε την 17-06-1994 στην Ολλαν­δία.
  • BIBER ή DUZ  Hassan ή Sabri του Abdullah ή του Huseyin και της Celile ή της Kamile , που γεν­νή­θηκε την 17-
  • 08-1958 στην Τουρκία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στη δημο­σιό­τητα έδωσε την Πέμπτη η Ελλη­νική Αστυ­νο­μία, τα στοι­χεία και τις φωτο­γρα­φίεςτων εννέα Τούρκων που συνε­λή­φθη­σαν με την κατη­γο­ρία της τρο­μο­κρα­τίας την Τρίτη στον Νέο Κόσμο.

Συγκε­κρι­μένα πρό­κει­ται για τους:

  • ACER ή DEMIR  Ergul ή Halil του Hidir ή του Ali και της Besser ή της Hatun , που γεν­νή­θηκε την 01-06-1977 στην Τουρκία.
  • AGARMIS  Burak του Atanur και της Fadime , που γεν­νή­θηκε την 17-06-1994 στην Ολλαν­δία.
  • BIBER ή DUZ  Hassan ή Sabri του Abdullah ή του Huseyin και της Celile ή της Kamile , που γεν­νή­θηκε την 17-08-1958 στην Τουρκία.

Ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζει η περί­πτωση του  55χρονου Χασάν Μπιμπέρ, που συνε­λή­φθη στο φου­σκωτό, καθώς ήταν επίσης ύποπτος για ανά­μειξη στην επίθεση με χει­ρο­βομ­βί­δες στο τουρ­κικό υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης στην Αγκυρα, την άνοιξη του 2013. Το 2012 ο ίδιος είχε υπο­βά­λει στις ελλη­νι­κές αρχές αίτημα πολι­τι­κού ασύλου – το οποίο είχε απορ­ρι­φθεί – χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πλαστά στοι­χεία ταυ­τό­τη­τας και διεύ­θυνση κατοι­κίας τα γραφεία της Επι­τρο­πής Αλλη­λεγ­γύης στην οδό Τζα­βέλλα 3. Το 2011 είχε συλ­λη­φθεί και κατα­δι­κα­στεί με άλλο όνομα (Sabri Duz) από το Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αλε­ξαν­δρού­πο­λης για παρά­νομη είσοδο στη χώρα.

  • DOGAN Mehmet του Lutfu και της Pakize , που γεν­νή­θηκε την 25-11-1958 στην Τουρκία.
  • GOKOGLOU Ali – Ekram του Husseyin και της Yukser , που γεν­νή­θηκε την 30-11-1968 στην Τουρκία.
  • SECER Halaz του Mahmut και της Gulkiz , που γεν­νή­θηκε την 15-05-1997 στην Τουρκία.
  • NACI OZPOLAT Sadi του Halil και της Latife , που γεν­νή­θηκε την 01-09-1969 στην Τουρκία.
  • SAYAR Anil του Bekir και της Leyla , που γεν­νή­θηκε την 18-11-1991 στην Ολλαν­δία.
  • ΖΑΤ Ismail του Mustafa και της Medine , που γεν­νή­θηκε την 01-07-1953 στην Τουρκία.

Ανάμεσα στα πλαστά έγγραφα, που βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν κατά την διάρ­κεια ερευνών στο κρη­σφύ­γετο του Νέο Κόσμου βρί­σκο­νται:

Ένα πλαστό δελτίο ελλη­νι­κής αστυ­νο­μι­κής ταυ­τό­τητα, ένα πλαστό ελλη­νικό δια­βα­τή­ριο και μια πλαστή άδεια οδή­γη­σης.

Επίσης, ένα πλαστό δια­βα­τή­ριο Γαλ­λι­κών Αρχών, ένα πλαστό δια­βα­τή­ριο Αρχών Δημο­κρα­τίας της Αυστρίας, ένα πλαστό ειδικό δια­βα­τή­ριο Τουρ­κι­κών Αρχών

Στο δεύτερο κρη­σφύ­γετο εντο­πί­στη­καν, ένα δια­βα­τή­ριο και μια άδεια οδή­γη­σης εκδο­θέ­ντα από Αρχές της Ολλαν­δίας, μια ευρω­παϊκή κάρτα υγείας, μια  άδεια παρα­μο­νής αλλο­δα­πού και ένα ειδικό δελτίο ταυ­τό­τη­τας αλλο­δα­πού πολι­τι­κού φυγά.

Οι φωτο­γρα­φίες των εννέα δίνο­νται στη δημο­σιό­τητα, προ­κει­μέ­νου οι ερευ­νη­τές της ΕΛ.ΑΣ. να εντο­πί­σουν και άλλα κρη­σφύ­γετα με οπλισμό που εκτι­μά­ται ότι υπάρ­χουν και δεν έχουν ακόμα βρεθεί.

Στα τρία δια­με­ρί­σματα βρέ­θη­καν πρώτες ύλες για την κατα­σκευή εκρη­κτι­κών, όπως νιτρική αμμωνία, μαγει­ρική σόδα, σωλήνες δια­φό­ρων δια­με­τρη­μά­των, βενζίνη, καθώς και αυτο­σχέ­δια μασού­ρια με άγνωστη εκρη­κτική ύλη.

Οι αστυ­νο­μι­κοί αφήνουν ανοικτό το ενδε­χό­μενο οι συλ­λη­φθέ­ντες να σχε­δί­α­ζαν βομ­βι­στική επίθεση ενόψει της άφιξης στην Αθήνα του Τούρκου προ­έ­δρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν. Οι ίδιοι πάντως, μέσω των συνη­γό­ρων τους, χαρα­κτή­ρι­σαν τα ευρή­ματα «ανάξια λόγου».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.