ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δοκιμασία στο Λαύριο!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Στο Λαύ­ριο δο­κι­μά­ζε­ται σή­με­ρα (16:30) ο Κο­λοσ­σός, στο πλαί­σιο της 5ης αγω­νι­στι­κής της Basket League. Μετά τη σπου­δαία νίκη επί της Α.Ε.Κ. και τη δια­κο­πή του πρω­τα­θλή­μα­τος, οι «θα­λασ­σί» παί­ζουν και πάλι μα­κριά από τη Ρόδο απέ­να­ντι σ’ έναν αντί­πα­λο, οποί­ος κό­ντρα στον Κο­λοσ­σό με­τρά­ει τρεις νίκες σε τέσ­σε­ρα παι­χνί­δια. Η προ­ε­τοι­μα­σία των Ρο­δι­τών ολο­κλη­ρώ­θη­κε χθες το με­ση­μέ­ρι και το από­γευ­μα η ομάδα τα­ξί­δε­ψε για την Αθήνα χωρίς αγω­νι­στι­κά προ­βλή­μα­τα. Ο Άρης Λυ­κο­γιάν­νης θα στη­ρι­χθεί στους: Γκρί­φιν, Γε­ωρ­γαλ­λή, Στα­μά­τη, Ράιτ, Χάρις, Μπρέι, Σχίζα, Πα­πα­δά­κη, Πρό­στραν, Τζό­ουνς, Αγ­γε­λά­κο και Μπιλ­λή.

«ΔΕΝ ΧΑ­ΛΑ­ΡΩ­ΝΟΥ­ΜΕ»

Ο Κώ­στας Πα­πα­δά­κης μί­λη­σε για τη ση­με­ρι­νή ανα­μέ­τρη­ση: «Ύστε­ρα από τη δια­κο­πή για το Κύ­πελ­λο τα λέμε ξανά από εδώ. Στο τε­λευ­ταίο μας παι­χνί­δι, όλα πήγαν πολύ καλά για εμάς, καθώς πή­ρα­με μία πολύ με­γά­λη νίκη κό­ντρα στην ΑΕΚ. Για να νι­κή­σεις μία τόσο καλή ομάδα, με ποιο­τι­κό ρό­στερ, χρειά­ζε­ται να εφαρ­μό­σεις το πλάνο των προ­πο­νη­τών σχε­δόν στο… τέ­λειο και να παί­ξεις και ορ­θο­λο­γι­κό μπά­σκετ και στις δύο πλευ­ρές του παρκέ. Αυτό, το κά­να­με σε τε­ρά­στιο βαθμό και έτσι φτά­σα­με σε αυτό το με­γά­λο απο­τέ­λε­σμα.

Όταν παίρ­νεις μία τόσο με­γά­λη νίκη, μπο­ρεί από τον εν­θου­σια­σμό σου να την… πα­τή­σεις στο επό­με­νο ματς, καθώς χα­λα­ρώ­νεις. Όμως, για εμάς δεν ισχύ­ει κάτι τέ­τοιο και έτσι από την επό­με­νη ημέρα κιό­λας και αρ­χί­σα­με να σκε­φτό­μα­στε και να προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε για το πολύ δύ­σκο­λο εκτός έδρας παι­χνί­δι με το Λαύ­ριο. Ευ­τυ­χώς για εμάς, δεν αντι­με­τω­πί­ζου­με κά­ποιο πρό­βλη­μα και ήμα­σταν όλοι μαζί.

Το Λαύ­ριο είναι μία πολύ αθλη­τι­κή ομάδα και στο γή­πε­δό της είναι πολύ δυ­να­τή. Κάθε χρόνο εμ­φα­νί­ζε­ται όλο και πιο αντα­γω­νι­στι­κή, με πολύ αξιό­λο­γους παί­κτες στο ρό­στερ της. Από την πλευ­ρά μας, θα πρέ­πει να εί­μα­στε αφο­σιω­μέ­νοι και συ­γκε­ντρω­μέ­νοι στην άμυνα, εάν θέ­λου­με να πα­ρα­μεί­νου­με στη διεκ­δί­κη­ση του παι­χνι­διού. Γι’ αυτό, θα πρέ­πει όλοι να δώ­σου­με το 100% από την ενέρ­γειά μας.

Υ.Γ.: Δυ­στυ­χώς πριν από με­ρι­κές ημέ­ρες, ένας πολύ καλός και πρώην συ­μπαί­κτης στον Κο­λοσ­σό, ο Μι­χά­λης Λιά­πης, τραυ­μα­τί­στη­κε σο­βα­ρά. Του εύ­χο­μαι μέσα από την καρ­διά μου να έχει τα­χεία ανάρ­ρω­ση και να επι­στρέ­ψει όσο το δυ­να­τόν πιο γρή­γο­ρα, αλλά και πιο δυ­να­τός, στα γή­πε­δα.

«ΝΑ ΔΩ­ΣΟΥ­ΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΟΥ ΡΕ­ΘΥ­ΜΝΟΥ»

Ο Σάκης Γιαν­να­κό­που­λος του Λαυ­ρί­ου υπο­στή­ρι­ξε: «Η νίκη μας μέσα στο Ρέ­θυ­μνο, την προη­γού­με­νη αγω­νι­στι­κή, ήταν μια ακόμη από­δει­ξη ότι και φέτος η ομάδα έχει τρο­με­ρές δυ­να­τό­τη­τες. Για να έχει ωστό­σο αξία αυτή η νίκη, πρέ­πει να κερ­δί­σου­με τον Κο­λοσ­σό. Μια ομάδα με πολύ καλό ρό­στερ, εξαι­ρε­τι­κό προ­πο­νη­τή και με απο­τε­λέ­σμα­τα που φα­νε­ρώ­νουν ότι βρί­σκε­ται σε καλή κα­τά­στα­ση. Μην ξε­χνά­με άλ­λω­στε ότι ο Κο­λοσ­σός μας “πλή­γω­σε” πέρσι μέσα στην έδρα μας, οπότε, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να κυ­νη­γή­σου­με με πάθος τη νίκη. Πι­στεύω ότι η από­δο­ση μας θα κρί­νει σε με­γά­λο βαθμό την έκ­βα­ση του ματς. Αν εμείς εί­μα­στε αυτοί που πρέ­πει, μέσα στο γή­πε­δο μας, δεν μπορώ να πι­στέ­ψω ότι οι αντί­πα­λοι μας θα απο­φύ­γουν την ήττα.

Δου­λέ­ψα­με πολύ καλά αυτές τις μέρες και ελ­πί­ζω ότι η δια­κο­πή δεν θα μας έχει βγά­λει από τον αγω­νι­στι­κό ρυθμό που εί­χα­με βρει. Είμαι πολύ χα­ρού­με­νος που ξε­πέ­ρα­σα το πρό­βλη­μα τραυ­μα­τι­σμού και θα μπο­ρέ­σω να προ­σφέ­ρω στην ομάδα. Ει­λι­κρι­νά, το προη­γού­με­νο διά­στη­μα ένιω­θα πολύ άβολα… Πε­ρι­μέ­νω από τον κόσμο να γε­μί­σει το γή­πε­δο ώστε να αντα­μεί­ψει τα παι­διά για τη με­γά­λη νίκη στην Κρήτη και ταυ­τό­χρο­να να μας βοη­θή­σει να πά­ρου­με ακόμα ένα ματς».

Τρεις διαι­τη­τές από την Αθήνα θα διευ­θύ­νουν το ση­με­ρι­νό παι­χνί­δι ανά­με­σα στον Γ.Σ. Λαυ­ρί­ου και τον Κο­λοσ­σό, στο πλαί­σιο της 5ης αγω­νι­στι­κής για το πρω­τά­θλη­μα της Basket League. O λόγος για τον Νίκο Σώμο, τον Γιώρ­γο Αν­δρι­κό­που­λο και τον Αρ­γύ­ρη Καλ­δί­ρη, οι οποί­οι φέτος δεν έχουν «σφυ­ρί­ξει» τους «θα­λασ­σί». Στο ση­με­ρι­νό πρό­γραμ­μα ξε­χω­ρί­ζει το ντέρ­μπι της Θεσ­σα­λο­νί­κης ανά­με­σα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Άρη, ενώ με­γά­λο εν­δια­φέ­ρον πα­ρου­σιά­ζουν τα παι­χνί­δια στη Λά­ρι­σα, στο Λαύ­ριο και στην Πάτρα. Η Α.Ε.Κ. ανα­μέ­νε­ται να έχει εύ­κο­λο έργο κό­ντρα στον Κό­ροι­βο Αμα­λιά­δας. Την Κυ­ρια­κή, ο πρω­το­πό­ρος Πα­να­θη­ναϊ­κός θα παί­ξει στη Νέα Σμύρ­νη με αντί­πα­λο τον ου­ρα­γό Πα­νιώ­νιο, ενώ ο Ολυ­μπια­κός θα φι­λο­ξε­νή­σει στο άδειο Σ.Ε.Φ. το Ρέ­θυ­μνο.

ΤΟ ΠΡΟ­ΓΡΑΜ­ΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩ­ΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗΣ

ΣΗ­ΜΕ­ΡΑ:

Νε­ά­πο­λη Λά­ρι­σας (16:30): Γ.Σ.Λ./Φάρος- Τρί­κα­λα (ΕΡΤ1 B.L. Show)

(Σχι­νάς- Στα­μα­τό­που­λος- Τζα­φλέ­ρης/ Τα­να­τζής)

Λαύ­ριο (16:30): Γ.Σ. Λαυ­ρί­ου- Κο­λοσ­σός Ρόδου (ΕΡΤ1 B.L. Show)

(Σώμος- Αν­δρι­κό­που­λος- Καλ­δί­ρης/ Κα­ρού­σης)

Δ. Τό­φα­λος (16:30): Προ­μη­θέ­ας Πά­τρας- Γ.Σ. Κύμης (ΕΡΤ1 B.L. Show)

(Πουρ­σα­νί­δης Γ.- Πουρ­σα­νί­δης Κ.- Συ­με­ω­νί­δης/ Θε­ο­δω­ρό­που­λος)

Ο.Α.Κ.Α. (17:00): Α.Ε.Κ.- Κό­ροι­βος Αμα­λιά­δας (Cosmotesport 4)

(Μπή­της- Πα­ντε­λί­δης- Πι­τσίλ­κας/ Δού­κας)

Π.Α.Ο.Κ. (18:30): Π.Α.Ο.Κ.- Άρης (ΕΡΤ1 Live)

(Ανα­στό­που­λος Π.- Μάνος- Μα­γκλο­γιάν­νης/ Σι­μη­τό­που­λος)

ΚΥ­ΡΙΑ­ΚΗ(12/11):

Νέα Σμύρ­νη (17:00): Πα­νιώ­νιος- Πα­να­θη­ναϊ­κός (ΕΡΤ1 Live)

(Πη­λοϊ­δης- Πα­να­γιώ­του- Κα­τρα­χού­ρας/ Μου­ζά­κης)

Σ.Ε.Φ. (18:00): Ολυ­μπια­κός- Ρέ­θυ­μνο (κ.θ.) (Cosmotesport 4)

(Δια­μα­ντής- Βαρ­δά­λος- Λόρ­τος/ Ντά­βα­ρης- Μπε­σκά­κη)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.