Ειδήσεις

«Συνδέομαι- δημιουργώ-δρω»-βιωματικό σεμινάριο σε αναπληρωτές/ιες εκπαιδευτικούς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Δίοδος»,  στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στη Σχολική Κοινότητα, πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο σε αναπληρωτές/ιες εκπαιδευτικούς Β΄βάθμιας που προσελήφθησαν πρόσφατα στο νησί της Ρόδου, με τίτλο:

«Συνδέομαι- δημιουργώ-δρω»

Επιδίωξη του σεμιναρίου είναι η δημιουργία συνδέσεων μεταξύ των μελών της ομάδας μέσω της γνωριμίας και του μοιράσματος κοινών δυσκολιών, στόχων, προκλήσεων και καλών πρακτικών. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν νέες συνεργασίες, διερευνώντας και σχηματίζοντας πλαίσια λειτουργικά  και υποστηρικτικά για την ενσωμάτωση τους στο νέο περιβάλλον. Παράλληλα, αξιοποιώντας τη βιωματική μεθοδολογία, τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να αναζητήσουν προσωπικές δυνάμεις και δυνατότητες που θα τους ενισχύσουν στη διαδικασία του ονειρέματος, στην αναπλαισίωση στο ρόλο τους και το έργο τους, αλλά και ως Άνθρωποι γενικότερα.

Έναρξη: 10/11/2017. Οι συναντήσεις θα γίνονται σε  δεκαπενθήμερη βάση και ώρες 18.00-20.30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Δίοδος»,  Ερυθρού Σταυρού 37 (έναντι παλαιού νοσοκομείου) και θα ολοκληρωθούν σε πέντε (5) συναντήσεις.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ. 22410-77205 από 8.00-14.30  ως την Τετάρτη 8/11/2017 ή μέσω e-mail, στο: diod187@otenet.gr, όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας, το σχολείο στο οποίο εργάζεστε και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες δεν θα ξεπερνούν τα 20 άτομα. Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος είναι ο κ. Στογιάννης Σπύρος, Στέλεχος Πρόληψης-Κοινωνικός Λειτουργός.

Όλα τα προγράμματα της «Διόδου» υλοποιούνται δίχως οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου