Ειδήσεις

Γαβρόγλου: Δύο δισ. ευρώ κοστίζουν στις οικογένειες οι πανελλαδικές

Πανελλήνιες

«Eπιλογή της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώνονται οι σπουδές στη Β’ λυκείου και η Γ’ λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος χωρίς να χάνει το σχολικό της χαρακτήρα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στη Λάρισα.

Σχετικά με το ζήτημα των πανελλαδικών, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως «η κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να εδραιωθεί μια κανονικότητα» σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, ενώ αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση είπε πως στα πανεπιστήμια θα πρέπει λειτουργούν και Κέντρα Δια Βίου Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα «να συνδεθούν με τις διάφορες ανάγκες της κοινωνίας».

Τα ΝΕΑ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.