ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαντορινιός: Το “Αγία Ζώνη ΙΙ” θα ανελκυσθεί και θα αποτελέσει παράδειγμα για τα υπόλοιπα ναυάγια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαντορινιός

Μέσα στο 2018 φθά­νουμε στον στόχο μας για υδατική αυτο­νο­μία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε συνερ­γα­σία με τα συναρ­μό­δια υπουρ­γεία ξεκι­νάμε μελέτες προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γη­θούν σταθμοί μετα­φόρ­τω­σης απορ­ριμ­μά­των, τονίζει σε συνέ­ντευξή στο Αθη­ναϊκό και Μακε­δο­νικό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων, ο υφυ­πουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός.

Ανα­φο­ρικά με αν πήγε κάτι στραβά μετά τη βύθιση του δεξα­με­νό­πλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρω­νικόκαι τη διά­σπαρτη ρύπανση που προ­κά­λεσε, εκτιμά πως ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός λει­τούρ­γησε άμεσα και υπο­γραμ­μί­ζει με έμφαση πως οι ευθύνες θα ανα­ζη­τη­θούν και θα απο­δο­θούν προς κάθε κατεύ­θυνση και όπου αυτό απο­δει­χθεί.

Παράλ­ληλα, προ­α­ναγ­γέλ­λει, από πλευράς πολι­τι­κής ηγεσίας του υπουρ­γείου Ναυ­τι­λίας, αλλαγή του νόμου για την ηλικία των δεξα­με­νό­πλοιων και στον τρόπο επι­θε­ώ­ρη­σής τους ανα­φο­ρικά με τα πιστο­ποι­η­τικά αξιο­πλο­ΐας.

Στόχος μας είναι το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ να ανελ­κυ­σθεί και να απο­τε­λέ­σει το πρώτο παρά­δειγμα και για τα υπό­λοιπα 26 κατα­γε­γραμ­μένα ναυάγια που υπάρ­χουν στην ευρύ­τερη θαλάσ­σια περιοχή του λιμα­νιού του Πειραιά, δηλώνει ο κ. Σαντο­ρι­νιός και τονίζει ότι με βάση τον νόμο 2881/2001 έχει ήδη σταλεί σχετική πρό­σκληση προς την πλοιο­κτή­τρια εται­ρεία και στο πλαίσιο της περι­βαλ­λο­ντι­κής ευθύνης που έχει η ίδια, αλλά και η ασφα­λι­στική, το βυθι­σμένο πλοία θα πρέπει να ανελ­κυ­σθεί.

Ανα­φο­ρικά με τις απο­ζη­μιώ­σεις από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω, δηλώνει ότι σε συνερ­γα­σία με το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης θα κατα­τε­θεί φάκελος στο ταμείο αλλη­λο­βο­ή­θειας της ΕΕ, προ­κει­μέ­νου να χρη­μα­το­δο­τη­θούν όλα τα έργα απο­κα­τά­στα­σης σε σπίτια σχολεία λιμάνι και δημόσια κτίρια.

«Η πολι­τική για μένα δεν είναι μόνο ιδε­ο­λο­γία. Η ιδε­ο­λο­γία καθο­ρί­ζει τις βασικές μου κατευ­θύν­σεις. Η πολι­τική είναι το ενδια­φέ­ρον για την καθη­με­ρι­νό­τητα. Αν δεν το έχει αυτό δεν μπορείς να δια­μορ­φώ­σει μια καλύ­τερη καθη­με­ρι­νό­τητα για τον πολίτη» προ­σθέ­τει.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.