ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση βιασμού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 18 χρόνια μετά την καταγγελία

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση

Υπόθεση βιασμού, που φέρεται να έλαβε χώρα την 13η Σεπτεμ­βρίου 1999, θα απα­σχο­λή­σει την προ­γραμ­μα­τι­σμένη για την 16η Οκτω­βρίου 2017, συνε­δρί­αση του Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της Ρόδου.

Η φερό­μενη ως θύμα ήλθε στη Ρόδο για δια­κο­πές με 3 φίλες της, την 5η Σεπτεμ­βρίου 1999 και κατέ­λυσε στο Φαλη­ράκι.

Την 13η Σεπτεμ­βρίου 1999 μετέβη μαζί με τις φίλες της σε νυχτε­ρινό κέντρο της περιο­χής.

Στην είσοδο του κέντρου βρι­σκό­ταν ο κατη­γο­ρού­με­νος, συνι­διο­κτή­της, ο οποίος έδωσε στις αλλο­δα­πές τέσ­σε­ρις κάρτες για δωρεάν είσοδο και ποτό.

Μετα από λίγη ώρα ο κατη­γο­ρού­με­νος φέρεται να τις πλη­σί­ασε και πάλι και αφού τους πρό­τεινε να πάνε εκεί που έπαιζε η ορχή­στρα, τις κέρασε και πάλι ποτά.

Περί ώρα 02.00 δύο φίλες της εγκα­λού­σας έφυγαν από το νυχτε­ρινό κέντρο και η ίδια μαζί με μια φίλη της συνέ­χι­σαν να δια­σκε­δά­ζουν.

Σε κάποια στιγμή η εγκα­λούσα πήγε στην τουα­λέτα του κατα­στή­μα­τος και επι­στρέ­φο­ντας δια­πί­στωσε ότι η φίλη της απου­σί­αζε.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος φέρεται να της πρό­τεινε να την ανα­ζη­τή­σουν μαζί και κατευ­θύν­θη­καν στο χώρο στάθ­μευ­σης των αυτο­κι­νή­των.

Εκεί ο κατη­γο­ρού­με­νος φέρεται να της πρό­τεινε να επι­βι­βα­στεί στο αυτο­κί­νητό του, η αλλο­δαπή φέρεται να αρνή­θηκε και τότε, όπως υπο­στή­ριξε η αλλο­δαπή, προ­σπά­θησε να την φιλήσει.

Ακο­λού­θως μετά την άρνησή της, φέρεται να την εγκλώ­βισε στο αυτο­κί­νητο και άρχισε να την χαϊ­δεύει σε από­κρυφα σημεία του σώματός της με απο­τέ­λε­σμα να διαρ­ρα­γεί ο παρ­θε­νι­κός υμένας της, πράγμα που δεν αντι­λή­φθη­καν και οι δύο.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος επέ­στρεψε στο κατά­στημα και φθά­νο­ντας στην είσοδο αντι­λή­φθηκε την φίλη της να την κοι­τά­ζει έκπλη­κτη και να τη ρωτά τι συνέβη βλέ­πο­ντας τη φούστα της γεμάτη αίματα.

Τότε για πρώτη φορά αντε­λή­φθη η αλλο­δαπή ότι είχε υποστεί ρήξη του παρ­θε­νι­κού της υμένα και με την φίλη της έφυγαν προς τα ενοι­κια­ζό­μενα δωμάτια όπου διέ­με­ναν.

Ενώ είχαν απο­μα­κρυν­θεί ο κατη­γο­ρού­με­νος, φέρεται, διαι­σθα­νό­με­νος ότι πιθανόν να τον κατήγ­γελε στις αρχές, να τις ακο­λού­θησε με το αυτο­κί­νητό του και όταν τις έφθασε τους πρό­τεινε να πάνε για φαγητό και να «ξεκα­θα­ρί­σουν» την κατά­σταση.

Εκείνη φέρεται να αρνή­θηκε και συνο­δευό­μενη απ’ όλες τις φίλες της μετέβη στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου και ειδι­κό­τερα στη Νευ­ρο­λο­γική Κλινική αφού υπέστη νευρικό κλο­νι­σμό.

Εξε­τα­σθείσα δια­πι­στώ­θηκε ότι έφερε μερική ρήξη παρ­θε­νι­κού υμένα, έφερε μερική κάκωση στο μόριο της, δεν υπήρχαν σημεία βίαιης επί­θε­σης και πάλης, δεν υπήρχαν κηλίδες σπέρ­μα­τος στα γεν­νη­τικά της όργανα και στα ενδύ­ματά της και δεν ελήφθη κολπικό επί­χρι­σμα για την ανεύ­ρεση σπερ­μα­το­ζω­α­ρίων λόγω της άσχημης ψυχο­λο­γι­κής κατά­στα­σής.

Το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, που είχε εξε­τά­σει την υπόθεση τον Ιανουά­ριο του 2000 είχε απορ­ρί­ψει τους ισχυ­ρι­σμούς του κατη­γο­ρού­με­νου περί συναί­νε­σης της αλλο­δα­πής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.