Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Ουσιαστική η στήριξη του Υπ. Παιδείας στους απόφοιτους των νησιωτικών ΙΕΚ»

Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στην επίλυση του θέματος για την πιστοποίηση πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων ΙΕΚ στη Δωδεκάνησο με τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου στη Ρόδο, δήλωσε:

«Η κατάλληλη και άμεση λύση που δόθηκε στο θέμα της διεξαγωγής των εξετάσεων για την πιστοποίηση πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων ΙΕΚ στη Δωδεκάνησο, με τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου  στη Ρόδο, αποδεικνύει στην πράξη τα γρήγορα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση εκπαιδευτικών προβλημάτων στη νησιωτική χώρα. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από κοινού με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, γονείς των σπουδαστών και με την ανταπόκριση και το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ, είχαν αποτέλεσμα. Η λύση που δόθηκε, διευκολύνει τόσο τη διαδικασία όσο και τους δεκάδες υποψηφίους στα νησιά μας. Παράλληλα, αποδείξαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα και ο κατάλληλος εξοπλισμός έτσι ώστε να παγιωθεί η διαδικασία των εξετάσεων στη Ρόδο. Προτεραιότητά μας είναι να διευκολύνονται οι νησιώτες σπουδαστές στη φοίτησή τους και ιδιαίτερα οι νέοι εκπαιδευόμενοι. Στόχος μας είναι, και αυτό θα συνεχίζω να στηρίζω θεσμικά στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, να δίνεται στους νέους επαγγελματική προοπτική – με σύγχρονες ειδικότητες – για να μείνουν στον τόπο τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου