ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέθηκαν «επί τάπητος» τα προβλήματα του Αρχαγγέλου

news room 3 λεπτά ανάγνωση
1

Συνά­ντηση εργα­σίας για τα προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζει η Δημο­τική Κοι­νό­τητα Αρχαγ­γέ­λου με σημείο αιχμής την ύδρευση και την απο­χέ­τευση, πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμ­βρίου 2017.

Στη συνά­ντηση συμ­με­τεί­χαν οι αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες κ.κ. Φιλή­μο­νας Ζαν­νε­τί­δης και Θωμάς Σωτρίλ­λης καθώς και η εντε­ταλ­μένη Χ. Για­σι­ράνη (εκ μέρους της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου), ο αντι­πρό­ε­δρος του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου Ρόδου (και σύμ­βου­λος της ΠΝΑ) κ. Σάκης Στάγκας, ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος κ. Στέργος Παρ­δα­λός, ο πρό­ε­δρος του Τοπικού Συμ­βου­λίου κ. Αργ. Αργυρού και τα μέλη κ.κ. Δημή­τρης Κόζας και Τσα­μπίκα Κοντό­γιαν­νου.

Όπως δήλωσε στην «δημο­κρα­τική» ο κ. Παρ­δα­λός: «Η συνά­ντηση πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε κατόπιν συνεν­νο­ή­σεως που προη­γή­θηκε με τον περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργο Χατζη­μάρκο, τον οποίο είχα συνα­ντή­σει προ­σω­πικά και τον είχα προ­σκα­λέ­σει να παρα­στεί για να συζη­τή­σουμε και να θέσουμε επί τάπητος τα προ­βλή­ματα της Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας Αρχαγ­γέ­λου, που είναι πρω­τί­στως το νερό. Επειδή όμως ήταν εκτός Ρόδου, ήρθαν οι αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες με τους οποίους συζη­τή­σαμε και ζητή­σαμε να σταθούν αρωγοί στα προ­βλή­ματα της περιο­χής. Υπάρ­χουν, βέβαια και πολλά θέματα που βρί­σκο­νται εκτός αρμο­διό­τη­τας της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά του­λά­χι­στον έχουμε την δέσμευση και την συμπα­ρά­σταση των αρμο­δίων».

Από την πλευρά του, ο πρό­ε­δρος του Τοπικού Συμ­βου­λίου Αρχαγ­γέ­λου κ. Αργ. Αργυρού, υπο­γράμ­μισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η συνά­ντηση έγινε με κύριο θέμα και αντι­κεί­μενο το νερό, την ύδρευση και απο­χέ­τευση. Τα τελευ­ταία χρόνια και κυρίως αυτούς τους καλο­και­ρι­νούς μήνες, που η Ρόδος είχε προ­βλή­ματα με την λει­ψυ­δρία, ο Αρχάγ­γε­λος αντι­με­τώ­πισε και αντι­με­τω­πί­ζει καθη­με­ρινά πάρα πολλά προ­βλή­ματα με βλάβες στο δίκτυο, με μείωση της παροχής του νερού κ.λπ. Δυστυ­χώς, παρά τα τόσα χρήματα που έχουν ξοδευ­τεί εδώ και 15-20 χρόνια για το έργο αυτό, τελικά δεν έχει σημειω­θεί καμία βελ­τί­ωση.

Εμείς πάντως, ξενα­γή­σαμε τους αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες στον Αρχάγ­γελο και τους δείξαμε και τα προ­βλή­ματα, που υπάρ­χουν στο οδικό δίκτυο, ενώ ζητή­σαμε στήριξη και για την ανά­δειξη του παλαιο­ντο­λο­γι­κού μου­σείου. Θα ζητή­σουμε πάντως και την συν­δρομή του Δήμου Ρόδου για τα προ­βλή­ματα του τόπου» δήλωσε.

Ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Φιλή­μο­νας Ζαν­νε­τί­δης υπε­ρα­μύν­θηκε της παρου­σίας της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου στην Δημο­τική Κοι­νό­τητα Αρχαγ­γέ­λου και τόνισε μεταξύ άλλων πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό (στο πλαίσιο πάντα των αρμο­διο­τή­των που έχει εκ του νόμου και εκ του θεσμι­κού πλαι­σίου) για να βοη­θή­σει την περιοχή στην επίλυση των προ­βλη­μά­των της.

Να σημειω­θεί ότι τόσο ο κ. Παρ­δα­λός όσο και ο κ. Αργυρός, υπο­γράμ­μι­σαν πως επί­κει­ται μία συνά­ντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζη­διάκο, στον οποίο οι Αρχαγ­γε­λί­τες θα θέσουν και πάλι τα ζητή­ματα επί τάπητος, ενώ μετά το πέρας της του­ρι­στι­κής σεζόν, προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται να γίνει μια μεγάλη λαϊκή συνέ­λευση στην Δημο­τική Κοι­νό­τητα Αρχαγ­γέ­λου, όπου θα κληθούν να συμ­με­τά­σχουν όλοι οι εκπρό­σω­ποι των τοπικών αρχών (ενδε­χο­μέ­νως και φορέων) για να συζη­τη­θούν τα προ­βλή­ματα της περιο­χής και να ανα­ζη­τη­θούν λύσεις.

Θυμί­ζουμε πως μόλις πριν από δύο περίπου εβδο­μά­δες, είχε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μια συνά­ντηση στον Αρχάγ­γελο με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέ­ξαν­δρο Μανω­λάκη, τον κ. Παρδαλό, τον κ. Αργυρού και τεχνι­κούς, που επι­σκέ­φθη­καν τρία συγκε­κρι­μένα σημεία στα οποία σχε­διά­ζε­ται να γίνουν γεω­τρή­σεις: «Έχουμε πάρει τα κτη­μα­το­λο­γικά στοι­χεία των μερίδων και αφού ξεκα­θα­ρί­σουμε πού ανήκουν, θα προ­χω­ρή­σουμε σε μελέτες και σχετικό δια­γω­νι­σμό. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ώστε να λει­τουρ­γή­σουν οι γεω­τρή­σεις αυτές, μέχρι τις αρχές της επό­με­νης του­ρι­στι­κές περιό­δου» δήλωσε χτες στην «δημο­κρα­τική» ο κ. Μανω­λά­κης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.