Τις διαδικασίες, όπως αυτές έχουν δρομολογηθεί στον χώρο του Πασόκ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει της εκλογής νέου αρχηγού για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, σχολίασε χτες ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πασόκ κ. Τιμόθεος Παρασκευάς.
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα πράγματα αλλάζουν. Παρά το γεγονός πως συναισθηματικά, θέλω και τον ήλιο, και το τραγούδι αλλά και την ιστορία του Πασόκ να μείνουν στην καθημερινότητα, ξέρουμε όλοι μας, ότι οι εποχές αλλάζουν. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρος, έχει κάνει μια υπέρβαση, για να μπορέσει να συνενώσει όλες τις δυνάμεις και όλους όσους ‘αποσκίρτησαν’ την δύσκολη περίοδο από τον χώρο, θέλοντας να αιτιολογήσουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη. Η Φώφη Γεννηματά τους ένωσε και προσπαθεί να δώσει στην κοινωνία μια παράταξη η οποία θα έχει ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στον πολίτη, να πιστέψει ότι μπορούμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο έξω και πέρα από το δίπολο Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ. Την θεωρώ πάρα πολύ θετική προσπάθεια. Και φαίνεται ότι υπάρχει ανταπόκριση καθώς υπάρχουν και πολλοί ενδιαφερόμενοι για να διεκδικήσουν την προεδρία του νέου πολιτικού σχήματος (δέκα τον αριθμό)».

Ο κ. Παρασκευάς, τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας, όπως έχει αποφασιστεί και προχωρεί για την εκλογή αρχηγού, εστιάζοντας στην ανάγκη προσέλευσης μεγάλου αριθμού φίλων και μελών:
«Από την διαδικασία, θα εκλεγεί ένας πρόεδρος. Οι αποφάσεις που έχουν πάρει τα κόμματα προς στιγμή είναι ότι παραμένουν ‘αυτόνομα’. Γίνεται δηλαδή, ένας συνασπισμός κομμάτων. Μετά την εκλογή του προέδρου θα γίνει ένα συνέδριο, στο οποίο θα αποφασιστεί εάν τα κόμματα θα διαλυθούν ή όχι και ποια θα είναι η πολιτική θέση αυτού του νέου πολιτικού φορέα. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία, για να μπορέσει αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να παρουσιαστεί στην κοινωνία αυτός ο ‘πολιτικός συνασπισμός’ (εν δυνάμει διεκδικητής μεγάλου ποσοστού στην μελλοντική εκλογική αναμέτρηση) είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή την διαδικασία. Εάν ο αριθμός είναι μεγάλος, το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ θετικό, καθώς δεν θα υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης του προσώπου του προέδρου που θα εκλεγεί. Επίσης, δεν θα έχει την δυνατότητα κανείς από όσους συμμετέχουν για την διεκδίκηση της προεδρίας να αποσκιρτίσει και να επιχειρήσει να σχηματίσει ένα άλλο, δικό του ….‘μαγαζί’ για να διεκδικήσει οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, θα τεθούν μια σειρά από πολλά ζητήματα και θέματα, για τα οποία θα είμαστε συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι ώστε να καθορίσουμε πλέον, τις πολιτικές θέσεις αυτού του νέου ενιαίου φορέα που θα μπορέσει να μπει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ερώτηση σχετικά με το πώς βλέπει την μελλοντική πορεία του νέου αυτού φορέα, καθώς –προερχόμενο από έναν ιστορικά πολιτικό χώρο- θα έχει ευθύνη και απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας από εδώ και στο εξής, ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πασόκ απάντησε κατηγορηματικά:
«Το πιο σημαντικό σ’ αυτή την προσπάθεια η οποία γίνεται -και πρέπει να γίνει κατανοητό από τον ελληνικό λαό- είναι πως από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, δεν μπορούμε να βγούμε ούτε με εξαγγελίες από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ούτε με ψέματα, αλλά ούτε και με σκέτο αντιπολιτευτικό λόγο. Θα μπορέσουμε να βγούμε εφόσον υπάρξει ‘εθνική συνεννόηση’. Και παρακολουθώντας την πολιτική πορεία τόσο των κυβερνώντων όσο και της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να κυβερνήσει, παρατηρούμε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές όσον αφορά την τακτική που ακολουθούν. Οι μεν θέλουν να κρατηθούν όσο μπορούν στην κυβέρνηση, έχοντας την εξουσία, ενώ οι άλλοι θέλουν να ανέβουν με οποιοδήποτε μέσο. Είναι αναγκαίο να προκύψει μια πολιτική δύναμη που θα αναγκάσει και τους δύο, να καθίσουν και να κουβεντιάσουν το εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από αυτή την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Εάν το εκλογικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, δεν δώσει ένα μεγάλο νούμερο όσον αφορά την δυναμική του νέου πολιτικού φορέα, δυστυχώς, η χώρα θα ακολουθεί την ίδια πορεία, για πάρα πολλά χρόνια ακόμη…»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ