ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο κήρυξε ο Δ. Αβραμόπουλος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αβραμόπουλος

Το μήνυμα ότι η τρο­μο­κρα­τική προ­πα­γάνδα δεν έχει καμία θέση στο δια­δί­κτυο τόνισε ο Επί­τρο­πος Μετα­νά­στευ­σης, Εσω­τε­ρι­κής Ασφά­λειας και Ιθα­γέ­νειας κ. Δημή­τρης Αβρα­μό­που­λος μιλώ­ντας σήμερα στις Βρυ­ξέλ­λες στη συνά­ντηση ανώ­τα­των αξιω­μα­τού­χων του Ευρω­παϊ­κού Δια­δι­κτυα­κού Φόρουμ, ενώ προ­σέ­θεσε ότι το εν λόγω Φόρουμ είναι ουσια­στικά το πρότυπο για την προ­σπά­θεια που δρο­μο­λο­γεί­ται αυτή τη στιγμή από τις μεγάλες εται­ρείες ίντερ­νετ σε παγκό­σμια κλίμακα, προ­κει­μέ­νου να προ­λη­φθεί η διάδοση τρο­μο­κρα­τι­κών μηνυ­μά­των.

“Είναι επι­τα­κτική ανάγκη να γίνουν περισ­σό­τερα. Γι’ αυτό και η σημε­ρινή συνά­ντηση έχει μεγάλη σημασία. Το σημα­ντι­κό­τερο επί­τευγμα της συνερ­γα­σίας που έχουμε από το 2015, στο πλαίσιο αυτού του Φόρουμ, είναι η εμπι­στο­σύνη που έχουμε χτίσει. Η εθε­λο­ντική συνερ­γα­σία που έχουμε ανα­πτύ­ξει στη­ρί­ζε­ται στην αμοι­βαία εμπι­στο­σύνη και την κοινή προ­σή­λωση. Τώρα, είναι η κατάλ­ληλη στιγμή για να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Πρέπει να εντεί­νουμε τις δράσεις μας για να έχουμε ακόμα καλύ­τερα απο­τε­λέ­σματα”, είπε ο κ. Αβρα­μό­που­λος κατά την εισή­γησή του και προ­σέ­θεσε ότι τόσο οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε., όσο και οι ηγέτες των G7 πριν από μερικές μέρες συζή­τη­σαν επί του θέματος και ζήτησαν την ανάληψη άμεσων δράσεων και με τη συνέρ­γεια των εται­ρειών του δια­δι­κτύου.

“Η τρο­μο­κρα­τική προ­πα­γάνδα δεν έχει καμία θέση στο Δια­δί­κτυο. Είναι ώρα για δράση. Η ανα­κοί­νωση των μεγάλων δια­δι­κτυα­κών πλατ­φόρ­μων σχετικά με ένα νέο Παγκό­σμιο Δια­δι­κτυακό Φόρουμ για την κατα­πο­λέ­μηση της τρο­μο­κρα­τίας είναι ενθαρ­ρυ­ντική. Η πρω­το­βου­λία αυτή είναι ιδιαι­τέ­ρως θετική, καθώς είναι πρω­τί­στως ευθύνη των εται­ριών του δια­δι­κτύου να λάβουν τα ανα­γκαία μέτρα για να κατα­πο­λε­μή­σουν την τρο­μο­κρα­τία στις πλατ­φόρ­μες τους. Το Ευρω­παϊκό Δια­δι­κτυακό Φόρουμ, που ξεκί­νησε πριν από δύο χρόνια, απο­τε­λεί το πρότυπο για την παγκό­σμια αυτή πρω­το­βου­λία. Είμαστε πλήρως προ­ση­λω­μέ­νοι στην κοινή αυτή προ­σπά­θεια και θα συμ­βάλ­λουμε ενεργά και με κάθε τρόπο για να τη στη­ρί­ξουμε”, υπο­γράμ­μισε ο Έλληνας Επί­τρο­πος.

Επι­πλέον, ο κ. Αβρα­μό­που­λος σημεί­ωσε “η ριζο­σπα­στι­κο­ποί­ηση και η τρο­μο­κρα­τία δεν γνω­ρί­ζουν σύνορα. Οι προ­κλή­σεις αυτές είναι παγκό­σμιες. Οι συζη­τή­σεις μας θα συνε­χί­σουν να συμ­βάλ­λουν στην παγκό­σμια προ­σπά­θεια αφαί­ρε­σης του τρο­μο­κρα­τι­κού περιε­χο­μέ­νου από το δια­δί­κτυο, καθώς και της δημιουρ­γίας θετικών μηνυ­μά­των κατά της τρο­μο­κρα­τίας”, ενώ επέ­μεινε στην ανάγκη επαρ­κούς ανταλ­λα­γής πλη­ρο­φο­ριών. “Για παρά­δειγμα, σε ό,τι αφορά την αφαί­ρεση τρο­μο­κρα­τι­κού περιε­χό­με­νου, από τότε που ξεκι­νή­σαμε τη συνερ­γα­σία μας το 2015, έχουν κατα­γρα­φεί πάνω από 30,000 ανα­φο­ρές τρο­μο­κρα­τι­κού περιε­χο­μέ­νου. Και στις περισ­σό­τε­ρες περι­πτώ­σεις το υλικό αυτό αφαι­ρεί­ται αμέσως. Ωστόσο, μπο­ρούμε να κάνουμε περισ­σό­τερα για να γίνει η δια­δι­κα­σία αυτή πιο ευέ­λι­κτη, εύκολη και απο­δο­τική”, ανέφερε ενδει­κτικά.

“Γνωρίζω, από την επί­σκεψή μου στη Silicon Valley, ότι ήδη ανα­πτύσ­σο­νται εργα­λεία για την αυτο­μα­το­ποί­ηση του εντο­πι­σμού του τρο­μο­κρα­τι­κού περιε­χό­με­νου, κάτι που απο­τε­λεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύ­θυνση. Το ίδιο ισχύει και για τη διεύ­ρυνση και την εμβά­θυνση της χρήσης της βάσης δεδο­μέ­νων”, υπο­γράμ­μισε ο κ. Αβρα­μό­που­λος και προ­σέ­θεσε ότι σκοπός της σημε­ρι­νής συνά­ντη­σης είναι η συζή­τηση επί σημα­ντι­κών ζητη­μά­των, όπως η ποσό­τητα και το είδος των δεδο­μέ­νων που μετα­φέ­ρο­νται στη βάση δεδο­μέ­νων, η ταχύ­τητα της αφαί­ρε­σης του περιε­χό­με­νου, η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τητα του εργα­λείου, καθώς και η χρήση του από τις μικρό­τε­ρες εται­ρείες. Παράλ­ληλα, ο κ. Αβρα­μό­που­λος δια­πί­στωσε με ικα­νο­ποί­ηση ότι και μικρό­τε­ρες εται­ρείες θέλουν να εντα­χθούν στη βάση δεδο­μέ­νων και ζήτησε τη στήριξη των ήδη υφι­στα­μέ­νων μελών.

“Η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τητα των θετικών μηνυ­μά­των μέσω του Δια­δι­κτύου απο­τε­λεί ένα σημα­ντικό στοι­χείο της συνερ­γα­σίας μας. Γνωρίζω ότι υπάρ­χουν δράσεις που βρί­σκο­νται σε εξέλιξη, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της πρω­το­βου­λίας μας “Πρό­γραμμα Ενί­σχυ­σης της Κοι­νω­νίας των Πολιτών”. Πρέπει να ενώ­σουμε τις δυνά­μεις μας τόσο στο πλαίσιο αυτού του φόρουμ, όσο και σε παγκό­σμιο επίπεδο. Προ­σβλέπω στη συνέ­χιση της συνερ­γα­σίας μας στη βάση της κοινής μας δέσμευ­σης και της αμοι­βαίας εμπι­στο­σύ­νης”, κατέ­ληξε ο κ. Αβρα­μό­που­λος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.