ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγιναν τα αποκαλυπτήρια των εγκληματικών οργανώσεων

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΩΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Tα απο­κα­λυ­πτή­ρια πο­λυ­με­λούς κυ­κλώ­μα­τος, που απο­τε­λεί­το από τρεις εγκλη­μα­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις οι οποί­ες δρα­στη­ριο­ποιού­ντο σε δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών (κο­καί­νης και κάν­να­βης) στην Ατ­τι­κή και στην Κω αλλά και μιας εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, με μέλη στην Κω και στην Τουρ­κία, που διευ­κό­λυ­νε την πα­ρά­νο­μη εί­σο­δο προ­σφύ­γων από τα τουρ­κι­κά πα­ρά­λια στην Κω, με τη χρήση πλω­τών σκα­φών, έγι­ναν χθες σε συ­νέ­ντευ­ξη τύπου που έδωσε ο Διευ­θυ­ντής της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Ατ­τι­κής, Υπο­στρά­τη­γος Χρή­στος Πα­πα­ζα­φεί­ρης και ο εκ­πρό­σω­πος τύπου της ΕΛΑΣ Αστυ­νο­μι­κός Υπο­διευ­θυ­ντής κ. Θε­ό­δω­ρος Χρο­νό­που­λος, στην ΓΑΔΑ.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να σε ταυ­τό­χρο­νες αστυ­νο­μι­κές επι­χει­ρή­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τις πρω­ι­νές ώρες της 5ης Ιου­νί­ου σε Ατ­τι­κή και Κω, συ­νε­λή­φθη­σαν συ­νο­λι­κά 44 μέλη των εγκλη­μα­τι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων, από τους οποί­ους 23 είναι υπή­κο­οι Αλ­βα­νί­ας, 20 Έλ­λη­νες και 1 υπή­κο­ος Πα­κι­στάν. Τα 7 ηγε­τι­κά μέλη συ­νε­λή­φθη­σαν στην Ατ­τι­κή, ενώ για την ίδια υπό­θε­ση κα­τη­γο­ρού­νται ακόμη 23 άτομα.

Σε βάρος τους σχη­μα­τί­σθη­κε δι­κο­γρα­φία κα­κουρ­γη­μα­τι­κού χα­ρα­κτή­ρα για εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, δια­κε­κρι­μέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών και διευ­κό­λυν­ση της εξό­δου από το ελ­λη­νι­κό έδα­φος, πο­λι­τών τρί­των χωρών, χωρίς να υπο­βλη­θούν σε έλεγ­χο.

Κατά την έρευ­να της ΕΛ.ΑΣ δια­πι­στώ­θη­κε η ύπαρ­ξη «δαι­δα­λώ­δους» εγκλη­μα­τι­κού δι­κτύ­ου, το οποίο απο­τε­λεί­το από 3 πυ­ρα­μι­δι­κού τύπου εγκλη­μα­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις (κά­θε­τη ιε­ραρ­χία). Με έδρα στην Ατ­τι­κή και στην Κω, λει­τουρ­γού­σαν ως συ­γκοι­νω­νού­ντα δο­χεία, με κοινά μέλη και από τις αρχές του τρέ­χο­ντος έτους δια­κί­νη­σαν πε­ρισ­σό­τε­ρα από 200 κιλά κάν­να­βη και 5 κιλά κο­κα­ΐ­νη, απο­κο­μί­ζο­ντας κέρδη εκα­το­ντά­δων χι­λιά­δων ευρώ.

Επί­σης, κα­τα­δεί­χθη­κε η ύπαρ­ξη διε­θνι­κής εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, με έδρα στην Κω και στην Τουρ­κία, τα μέλη της οποί­ας (ημε­δα­ποί και αλ­λο­δα­ποί), από τις αρχές του τρέ­χο­ντος έτους, πέ­τυ­χαν τη διευ­κό­λυν­ση της πα­ρά­νο­μης ει­σό­δου στο ελ­λη­νι­κό έδα­φος, μέσω των ελ­λη­νο­τουρ­κι­κών συ­νό­ρων, του­λά­χι­στον 25 αλ­λο­δα­πών και την πε­ραι­τέ­ρω προ­ώ­θη­ση αυτών στην Ατ­τι­κή, έχο­ντας ως τε­λι­κό προ­ο­ρι­σμό χώρες της Κε­ντρι­κής και Βό­ρειας Ευ­ρώ­πης.

Ει­δι­κό­τε­ρα στο εγκλη­μα­τι­κό δί­κτυο δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών, αρ­χη­γός ήταν ο συλ­λη­φθείς υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας, ο οποί­ος δια­χει­ρι­ζό­ταν το σύ­νο­λο των υπό δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών, και για το λόγο αυτό τα υπό­λοι­πα μέλη τον προ­σφω­νού­σαν «αφε­ντι­κό» ή «ερ­γο­στά­σιο».

Το δί­κτυο αυτό προ­μη­θευό­ταν, ανά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα, με­γά­λες πο­σό­τη­τες κο­κα­ΐ­νης και κάν­να­βης από την Αλ­βα­νία, οι οποί­ες ει­σά­γο­νταν στην Ελ­λά­δα και το­πο­θε­τού­ντο σε ει­δι­κούς χώ­ρους απο­θή­κευ­σης «κα­βά­τζες» σε πε­ριο­χή της Ατ­τι­κής.

Στη συ­νέ­χεια, τα ηγε­τι­κά μέλη που διέ­με­ναν στην Ατ­τι­κή, προ­έ­βαι­ναν στη δια­κί­νη­ση των ναρ­κω­τι­κών εντός Ατ­τι­κής και στην Κω.

Στην Ατ­τι­κή, τα μέλη της ορ­γά­νω­σης συ­να­ντού­σαν σχε­δόν σε κα­θη­με­ρι­νή βάση υπο­ψή­φιους αγο­ρα­στές σε ση­μεία πέριξ συ­γκε­κρι­μέ­νης λε­ω­φό­ρου. Η επι­λο­γή των ση­μεί­ων γι­νό­ταν με βάση την μι­κρό­τε­ρη δυ­να­τή από­στα­ση από τις «κα­βά­τζες» για να ελα­χι­στο­ποιεί­ται ο κίν­δυ­νος εντο­πι­σμού από τις Αρχές, καθώς δεν χρεια­ζό­ταν να με­τα­φέ­ρουν τα ναρ­κω­τι­κά. Στη συ­νέ­χεια, η αγο­ρα­πω­λη­σία γι­νό­ταν μέσα σε χω­ρά­φια, τα οποία τα μέλη της ορ­γά­νω­σης επέ­λε­γαν με τέ­τοιο τρόπο ώστε ο αγο­ρα­στής να μην μπο­ρεί να δει το ακρι­βές ση­μείο που ήταν απο­θη­κευ­μέ­να τα ναρ­κω­τι­κά.

Οι τιμές πώ­λη­σης των ναρ­κω­τι­κών ανέρ­χο­νταν στα 800 ευρώ το κιλό κάν­να­βης και στα 38 ευρώ το γραμ­μά­ριο κο­κα­ΐ­νης. Σε ορι­σμέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις, αν το σύ­νο­λο των χρη­μά­των δι­νό­ταν «μπρο­στά» ή αν ένας «πε­λά­της» ήταν πα­λιός και αξιό­πι­στος, η εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση έκανε «εκ­πτώ­σεις».

Ο κ. Χρο­νό­που­λος ση­μεί­ω­σε ότι στην Κω, τα ναρ­κω­τι­κά με­τα­φέ­ρο­νταν στα­δια­κά (100 γραμ­μά­ρια κο­κα­ΐ­νη και 10 κιλά κάν­να­βη τη φορά) από στρα­το­λο­γη­μέ­να μέλη, συ­νή­θως γυ­ναί­κες που συ­νο­δεύ­ο­νταν από ανή­λι­κα παι­διά, τα οποία χρη­σι­μο­ποιού­σαν για τη με­τα­κί­νη­ση τους το πλοίο της γραμ­μής Πει­ραιάς – Κω.

Με την άφιξη των ναρ­κω­τι­κών στην Κω, τα εκεί δια­μέ­νο­ντα μέλη, ενερ­γώ­ντας πά­ντο­τε υπό τον συ­ντο­νι­σμό και τις εντο­λές του σκλη­ρού πυ­ρή­να της Αθή­νας, προ­έ­βαι­ναν στην πα­ρα­λα­βή και απο­θή­κευ­ση των πο­σο­τή­των, συ­νή­θως σε ξε­νο­δο­χεία ή ενοι­κια­ζό­με­να δω­μά­τια, τα οποία μί­σθω­νε το εγκλη­μα­τι­κό δί­κτυο, για να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν απο­κλει­στι­κά ως «κα­βά­τζες».

Η πε­ραι­τέ­ρω δια­κί­νη­ση των ναρ­κω­τι­κών, γι­νό­ταν «μέσα από ένα δαι­δα­λώ­δες δί­κτυο προ­μη­θευ­τών και δια­κι­νη­τών μι­κρής εμ­βέ­λειας/«βα­πο­ρά­κια», οι οποί­οι πα­ρό­τι είχαν συ­γκρο­τή­σει τρεις δια­φο­ρε­τι­κές εγκλη­μα­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις, συ­νερ­γά­ζο­νταν στενά (διάρ­θρω­ση με τη μέ­θο­δο των «συ­γκοι­νω­νού­ντων δο­χεί­ων»), πε­τυ­χαί­νο­ντας με τον τρόπο αυτό να κα­λύ­πτουν τις ανά­γκες του συ­νό­λου του «αγο­ρα­στι­κού κοι­νού”».

Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι το γε­γο­νός ότι και η μι­κρό­τε­ρη δια­κί­νη­ση (π.χ. ένα γραμ­μά­ριο κο­κα­ΐ­νη), δεν ολο­κλη­ρω­νό­ταν, εάν δεν δι­νό­ταν έγκρι­ση από τα μέλη του δι­κτύ­ου στην Ατ­τι­κή, τα οποία είχαν τον τε­λι­κό λόγο και απο­φά­σι­ζαν για όλες τις συ­ναλ­λα­γές.

Όσον αφορά τις τιμές πώ­λη­σης των ναρ­κω­τι­κών, ήταν πολύ υψη­λό­τε­ρες σε σχέση με την Ατ­τι­κή, καθώς το ένα κιλό κάν­να­βη κό­στι­ζε 1.500 ευρώ και το ένα γραμ­μά­ριο κο­κα­ΐ­νη από 80 έως 100 ευρώ.

Πως δρού­σε το κύ­κλω­μα

δια­κί­νη­σης με­τα­να­στών

Σχε­τι­κά με το κύ­κλω­μα που δρα­στη­ριο­ποιού­νταν στην δια­κί­νη­ση με­τα­να­στών, ο κ. Χρο­νό­που­λος ση­μεί­ω­σε ότι «τα δια­μέ­νο­ντα στην Τουρ­κία μέλη, εντό­πι­ζαν αλ­λο­δα­πούς που επι­θυ­μού­σαν να προ­ω­θη­θούν πα­ρά­νο­μα από τους οποί­ους ελάμ­βα­ναν, προ­κα­τα­βο­λι­κά και εξ ολο­κλή­ρου τοις με­τρη­τοίς, το αντί­τι­μο δια­κί­νη­σης, το οποίο κυ­μαι­νό­ταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανά­λο­γα με τον επι­θυ­μη­τό τε­λι­κό προ­ο­ρι­σμό»

Επί­σης κατά την ημέρα της δια­κί­νη­σης, επι­βί­βα­ζαν τους δια­κι­νού­με­νους στο σκά­φος, το οποίο άμεσα κα­τέ­πλεε με προ­ο­ρι­σμό την Κω. Το σκά­φος της ορ­γά­νω­σης ήταν χω­ρη­τι­κό­τη­τας δέκα (10) πε­ρί­που ατό­μων και στις πε­ρι­πτώ­σεις που οι δια­κι­νού­με­νοι ήταν υπε­ρά­ριθ­μοι, το ίδιο σκά­φος πραγ­μα­το­ποιού­σε δια­δο­χι­κά δρο­μο­λό­για από τα τουρ­κι­κά πα­ρά­λια προς την Κω και αντι­στρό­φως.

Στην Κω απο­βι­βά­ζο­νταν σε πε­ριο­χή κοντά σε ξε­νο­δο­χεια­κά συ­γκρο­τή­μα­τα και μετά από σχε­τι­κή συ­νεν­νό­η­ση πα­ρα­λαμ­βά­νο­ντο από τα μέλη της ορ­γά­νω­σης στην Κω. Η με­τα­φο­ρά πραγ­μα­το­ποιού­νταν από «οδη­γούς» της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, εκ των οποί­ων ο ένας επαγ­γελ­μα­τί­ας οδη­γός ΤΑΧΙ, σε «συ­νερ­γα­ζό­με­να» ξε­νο­δο­χεία.

Πριν από κάθε πα­ρα­λα­βή δια­κι­νού­με­νων, οι «οδη­γοί» επό­πτευαν τον πε­ρι­βάλ­λο­ντα χώρο, μέ­χρις ότου βε­βαιω­θούν ότι δεν κι­νού­νται στην πε­ριο­χή πε­ρι­πο­λί­ες της Αστυ­νο­μί­ας ή του Λι­με­νι­κού. Σε εν­δε­χό­με­νο εντο­πι­σμό διω­κτι­κών Αρχών, η πα­ρα­λα­βή των δια­κι­νού­με­νων ανα­βάλ­λο­ντο προ­σω­ρι­νά και τα μέλη της ορ­γά­νω­σης επα­νέρ­χο­νταν στο ση­μείο μετά την πα­ρέ­λευ­ση του «κιν­δύ­νου».

Κάθε ολο­κλη­ρω­μέ­νο πε­ρι­στα­τι­κό δια­κί­νη­σης συ­νο­δευό­ταν από αντί­στοι­χες απο­στο­λές χρη­μά­των (εμ­βά­σμα­τα), από τα μέλη της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης που ζουν στην Τουρ­κία, προς τα αντί­στοι­χα μέλη στην Κω. Οι απο­στο­λές γι­νό­ταν μέσω εται­ρεί­ας χρη­μα­τι­κών με­τα­φο­ρών και πα­ρα­λή­πτης αυτών, συ­νή­θως, ήταν διευ­θύ­νων την ελ­λη­νι­κή υπο­ο­μά­δα. Σε ορι­σμέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις, εκτός από την απο­στο­λή χρη­μα­τι­κών εμ­βα­σμά­των, η εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση εφάρ­μο­ζε και τη μέ­θο­δο των «cash couriers», με­τα­φέ­ρο­ντας χρή­μα­τα μέσω των δια­κι­νού­με­νων.

Πα­ράλ­λη­λα, τα μέλη της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης στην Κω προ­ε­τοί­μα­ζαν την πε­ραι­τέ­ρω προ­ώ­θη­ση των δια­κι­νού­με­νων στην Ηπει­ρω­τι­κή Ελ­λά­δα και συ­γκε­κρι­μέ­να στην Ατ­τι­κή, με τα πλοία της γραμ­μής. Ει­δι­κό­τε­ρα, επέ­λε­γαν το κα­ταλ­λη­λό­τε­ρο δρο­μο­λό­γιο, αξιο­λο­γώ­ντας όλες τις πα­ρα­μέ­τρους που θα μπο­ρού­σαν να δυ­σχε­ρά­νουν τον έλεγ­χο των Λι­με­νι­κών Αρχών κατά την επι­βί­βα­ση. Τέ­τοιες πα­ρά­με­τροι ήταν ο αριθ­μός των επι­βα­τών στο εκά­στο­τε δρο­μο­λό­γιο (συ­νω­στι­σμός) και οι επι­κρα­τού­σες και­ρι­κές συν­θή­κες (λ.χ. βρο­χό­πτω­ση).

Μετά την επι­λο­γή του κα­ταλ­λη­λό­τε­ρου δρο­μο­λο­γί­ου ένα από τα μέλη της ορ­γά­νω­σης πα­ρε­λάμ­βα­νε τα ακτο­πλοϊ­κά ει­σι­τή­ρια, χωρίς να πα­ρί­στα­νται οι δια­κι­νού­με­νοι. Δε­δο­μέ­νου ότι οι αλ­λο­δα­ποί δεν κα­τεί­χαν τα απα­ραί­τη­τα τα­ξι­διω­τι­κά έγ­γρα­φα για την έκ­δο­ση των ει­σι­τη­ρί­ων, η εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση τους εφο­δί­α­ζε με βουλ­γα­ρι­κά δελ­τία ταυ­τό­τη­τας (προ­φα­νώς πλα­στά), ενώ η επι­λο­γή του κα­ταλ­λη­λό­τε­ρου δελ­τί­ου γι­νό­ταν με κρι­τή­ριο το βαθμό ομοιό­τη­τας με­τα­ξύ του ει­κο­νι­ζό­με­νου (πραγ­μα­τι­κού κα­τό­χου) και του δια­κι­νού­με­νου.

Στη συ­νέ­χεια, ελάμ­βα­ναν χώρα οι τε­λευ­ταί­ες «προ­ε­τοι­μα­σί­ες» πριν από την έναρ­ξη της πε­ραι­τέ­ρω προ­ώ­θη­σης των αλ­λο­δα­πών και πιο συ­γκε­κρι­μέ­να: Πα­ρεμ­βά­σεις στην εξω­τε­ρι­κή εμ­φά­νι­ση των δια­κι­νού­με­νων, έτσι ώστε αφε­νός να μοιά­ζουν με Ευ­ρω­παίο πο­λί­τη (ευ­πρε­πής εν­δυ­μα­σία, γυα­λιά κ.λπ.) και αφε­τέ­ρου να προ­σο­μοιά­ζουν στον πραγ­μα­τι­κό κά­το­χο του δελ­τί­ου ταυ­τό­τη­τας που θα χρη­σι­μο­ποιού­σαν (βά­ψι­μο μαλ­λιών, κού­ρε­μα κ.λπ.) και πα­ρο­χή οδη­γιών και κα­τευ­θύν­σε­ων στους δια­κι­νού­με­νους, ανα­φο­ρι­κά με τη δια­δι­κα­σία που θα έπρε­πε να ακο­λου­θή­σουν μέχρι την επι­βί­βα­σή τους στο πλοίο.

Η επι­τυ­χής επι­βί­βα­ση των δια­κι­νου­μέ­νων στο πλοίο και η άφιξη τους στην Ατ­τι­κή, συ­νο­δευό­ταν (όπως και στο 1ο στά­διο) από αντί­στοι­χες απο­στο­λές χρη­μά­των (εμ­βά­σμα­τα), από τα μέλη της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης που ζουν στην Τουρ­κία, προς τα αντί­στοι­χα μέλη στην Κω.

Τα μέλη της εν λόγω εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, πέ­τυ­χαν σε 2 δια­φο­ρε­τι­κά πε­ρι­στα­τι­κά δια­κί­νη­σης (19/03/2017 και 01/04/2017), τη διευ­κό­λυν­ση της πα­ρά­νο­μης ει­σό­δου στη χώρα, του­λά­χι­στον 24 αλ­λο­δα­πών (μέσω των θα­λάσ­σιων ελ­λη­νο­τουρ­κι­κών συ­νό­ρων με τη χρήση πλω­τών μέσων).

Σε 13 δια­φο­ρε­τι­κά πε­ρι­στα­τι­κά δια­κί­νη­σης, την πε­ραι­τέ­ρω προ­ώ­θη­ση από την Κω στην ηπει­ρω­τι­κή Ελ­λά­δα (Ατ­τι­κή), του­λά­χι­στον 33 αλ­λο­δα­πών (με τη χρήση των πλοί­ων της γραμ­μής Κως – Πει­ραιά).

Το κέρ­δος της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης για αυτά τα πε­ρι­στα­τι­κά δια­κί­νη­σης υπο­λο­γί­ζε­ται σε 72.000 ευρώ (πε­ρί­που 3.000 ευρώ ανά δια­κι­νού­με­νο).

Κατά το επι­χει­ρη­σια­κό σκέ­λος, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν συ­νο­λι­κά 44 έρευ­νες σε οι­κί­ες, «κα­βά­τζες» και λοι­πούς χώ­ρους και, με­τα­ξύ άλλων, κα­τα­σχέ­θη­καν: 100 κιλά κάν­να­βη, 1.40 γραμ­μά­ρια κο­κα­ΐ­νη, νο­θευ­τι­κές ου­σί­ες, 12 ζυ­γα­ριές ακρι­βεί­ας, 2 πυ­ρο­βό­λα όπλα, ένα όπλο κρό­του, πλή­θος κι­νη­τών τη­λε­φώ­νων και καρ­τών sim, 4 αυ­το­κί­νη­τα, 2 μη­χα­νές και χρη­μα­τι­κό ποσό 27.000 ευρώ.

Ση­μειώ­νε­ται ότι 38 συ­νο­λι­κά άτομα, με­τα­φέρ­θη­καν το από­γευ­μα της Τρί­της στην Αθήνα με το πλοίο της γραμ­μής από την Κω.

Από τους 38 συ­νο­λι­κά συλ­λη­φθέ­ντες, οι 19 είναι αλ­λο­δα­ποί και οι άλλοι 19 ημε­δα­ποί, ενώ ανά­με­σά τους είναι και 3 γυ­ναί­κες.

Οι αλ­λο­δα­ποί είναι στην πλειο­νό­τη­τά τους Αλ­βα­νοί, νε­α­ρής κυ­ρί­ως ηλι­κί­ας, ενώ υπάρ­χει και ένας 33χρο­νος Πα­κι­στα­νός.

Από τους ημε­δα­πούς, 18 είναι άν­δρες και μία είναι γυ­ναί­κα 22 ετών. Οι υπό­λοι­ποι ημε­δα­ποί είναι: ένας 64χρο­νος γεν­νη­μέ­νος σε άλλη πόλη της Ελ­λά­δας που κα­τοι­κεί στην Κω, ένας 58χρο­νος Κώος, ένας 29χρο­νος γεν­νη­μέ­νος σε πόλη της Γερ­μα­νί­ας που κα­τοι­κεί στην Κω, ένας 48χρο­νος Κώος, δύο 46χρο­νοι, ένας 61χρο­νος, ένας 28χρο­νος και δύο 25χρο­νοι γεν­νη­μέ­νοι σε άλλες πό­λεις της Ελ­λά­δας που κα­τοι­κούν στην Κω, ένας 22χρο­νος γεν­νη­μέ­νος σε πόλη των ΗΠΑ που κα­τοι­κεί στην Κω και ένας 59χρο­νος, ένας 66χρο­νος, ένας 43χρο­νος, τρεις 36χρο­νοι και ένας 52χρο­νος, όλοι Κώοι.

Αί­σθη­ση έχει προ­κα­λέ­σει το γε­γο­νός ότι πολ­λοί από τους συλ­λη­φθέ­ντες ήταν γνω­στοί είτε ως επι­χει­ρη­μα­τί­ες, είτε μέσω άλλων δρα­στη­ριο­τή­των τους στην το­πι­κή κοι­νω­νία, ενώ σε δύο πε­ρι­πτώ­σεις, συ­νε­λή­φθη­σαν 2 άτομα από την ίδια οι­κο­γέ­νεια.

Ανά­με­σα στους συλ­λη­φθέ­ντες είναι ιδιο­κτή­της με­γά­λου του­ρι­στι­κού-ναυ­τι­λια­κού πρα­κτο­ρεί­ου στην Κω και στε­νός συγ­γε­νής του αλλά και ρα­διο­φω­νι­κός πα­ρα­γω­γός που συ­νε­λή­φθη μά­λι­στα στην διάρ­κεια της εκ­πο­μπής του.

Ακόμη κα­τη­γο­ρού­με­νοι είναι υδραυ­λι­κοί κι άλλοι τε­χνι­κοί, ιδιο­κτή­τες νυ­κτε­ρι­νών κέ­ντρων κλπ. οι οποί­οι συμ­με­τεί­χαν στην δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών αλλά και στην προ­ώ­θη­ση λα­θρο­με­τα­να­στών από τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου προς την Ατ­τι­κή κι άλλες πε­ριο­χές.

Ανα­με­σα στους κα­τη­γο­ρου­μέ­νους είναι κι αλ­λο­δα­ποί από την Αλ­βα­νία, το Πα­κι­στάν κι άλλες χώρες της Ασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.