ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Δε θα παραδώσουμε τη χώρα στα νύχια όλων αυτών που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ

Δε θα παρα­δώ­σουμε τη χώρα στα νύχια όλων αυτών που την έφεραν σε αυτή την κατά­σταση!!!» Η φράση αυτή του βου­λευτή Δωδε­κα­νή­σου Ηλία Καμα­τε­ρού συμπυ­κνώ­νει το νόημα και την ουσία της τοπο­θέ­τη­σής του στην εκπομπή της Πόπης Τσα­πα­νί­δου στο Star (24/5/2017), έχοντας ως συνο­μι­λη­τές του τον βου­λευτή της Νέας Δημο­κρα­τίας Βασίλη Οικο­νό­μου και το μέλος του Πολι­τι­κού Συμ­βου­λίου του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντω­νίου.

Ο Ηλίας Καμα­τε­ρός έκανε ιδιαί­τερη αναφορά στο δυσμε­νές περι­βάλ­λον που διε­ξή­χθη­σαν οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις στο Eurogroup, εξαι­τίας της στάσης και της επι­μο­νής του Γερ­μα­νού υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών Βόλφ­γκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά το θέμα του χρέους και τη συμ­με­τοχή του ΔΝΤ στο πρό­γραμμα. Παρόλα αυτά όμως ο Δωδε­κα­νή­σιος βου­λευ­τής δήλωσε την αισιο­δο­ξία και την πίστη του πως στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει τελική συμ­φω­νία, η οποία θα περι­λαμ­βά­νει και τη ρύθμιση για το χρέος, ενώ υπο­γράμ­μισε πως όλοι συμ­φώ­νη­σαν στο Eurogroup για το κλεί­σιμο της 2ης αξιο­λό­γη­σης, καθώς και για την εκτα­μί­ευση. Ταυ­τό­χρονα επι­σή­μανε πως τα μέτρα που ψηφί­στη­καν πρό­σφατα στη Βουλή δε θα εφαρ­μο­στούν, όπως έχει δηλώσει επα­νει­λημ­μέ­νως ο Πρω­θυ­πουρ­γός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, αν δεν υπάρξει μια καθαρή λύση για τον προσ­διο­ρι­σμό των μεσο­πρό­θε­σμων μέτρων ελά­φρυν­σης του ελλη­νι­κού χρέους.

Σε σχέση με τη θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως τη δια­τύ­πωσε το στέ­λε­χός του Τόνια Αντω­νίου, περί εθνικής ομάδας δια­πραγ­μά­τευ­σης, ο Ηλίας Καμα­τε­ρός, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας την πρό­σφατη ομιλία του στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής, σημεί­ωσε την υπο­κρι­τική στάση των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν ως τώρα και που προ­σπα­θούν να απο­δεί­ξουν πως δεν υπάρχει εναλ­λα­κτική πολι­τική και πως όλοι είναι το ίδιο. «Ποια εθνική ομάδα; Σε ποια κατεύ­θυνση;» τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά. «Τα μέτρα που έχουν αναφορά στην κοι­νω­νία και που είναι θετικά για αυτή, άραγε είναι θετικά και για αυτούς που κυβέρ­νη­σαν τόσα χρόνια;»

Σε ερώτηση τέλος για το Πρό­γραμμα της Θεσ­σα­λο­νί­κης και κατά πόσο εφαρ­μό­ζε­ται ο Ηλίας Καμα­τε­ρός έκανε αναφορά σε συγκε­κρι­μέ­νες πτυχές του κυβερ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος, όπως το δωρεάν ρεύμα, τη δωρεάν περί­θαλψη, σημειώ­νο­ντας πως ο στόχος της κυβέρ­νη­σης παρα­μέ­νει ο ίδιος και συγκε­κρι­μέ­νος. «Θα το πάμε μέχρι τέλος!!! Ήδη σχε­διά­ζουμε την επόμενη μέρα, για να μην επα­νέλ­θουμε εκεί όπου ήμασταν!!! Υπάρχει άλλη πολι­τική, υπάρχει ελπίδα!!!»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.