Νέα θρασύτατη διάρρηξη σε χρυσοχοείο της Ρόδου

Με αμείωτη ένταση, παρά την αισιοδοξία που διακατείχε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ότι είχαν εξαρθρώσει κύκλωμα Ρουμάνων διαρρηκτών που δραστηριοποιήθηκε στο νησί, συνεχίζονται οι διαρρήξεις χρυσοχοείων!!
Θύμα διάρρηξης είναι για δεύτερη φορά ο κ. Λευτέρης Πανηγυράκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος “Gold Palace”, που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο «Κολοσσός» στο Εμπορικό Κέντρο «Εψιλον», επί της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας.
Τρεις δράστες, πιθανότατα αλλοδαποί, φορώντας μάσκες και γάντια, αφού σήκωσαν το μεταλλικό προστατευτικό ρολό του καταστήματος, εισήλθαν εντός περί ώραν 02.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και “σήκωσαν” χρυσά κοσμήματα εκτιμούμενης αξίας 30.000 ευρώ περίπου.
Ο συναγερμός του καταστήματος ήχησε και ενημερώθηκε άμεσα ο ιδιοκτήτης που έσπευσε με το αυτοκίνητό του από τα Κοσκινού στο σημείο. Οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν “τσιλιαδόρο”, αφού περί ώραν 02.15, όταν έφτασε στο σημείο, είχαν εξαφανιστεί!!
Ο κ. Πανηγυράκης ενημέρωσε την αστυνομία που δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τους δράστες και χθες το πρωί υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και αναμένει τη σύλληψή τους.
Την 11η Μαΐου 2004 είχε πέσει εξάλλου θύμα άλλης επαγγελματικής διάρρηξης που ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί. Η ζημιά που είχε υποστεί τότε ανήλθε στα 100.000 ευρώ!!
Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των ωρών 05.00 – 06.30 της 11ης Μαΐου 2004 ο κ. Πανηγυράκης, που διαμένει στα Κοσκινού, αναστατώθηκε όταν το σταθερό και το κινητό του τηλέφωνο που ήταν προγραμματισμένα να τον ειδοποιήσουν όταν σημάνει ο συναγερμός στο χρυσοχοείο του, άρχισαν να χτυπούν.
Έσπευσε στο χρυσοχοείο για να διαπιστώσει ότι επρόκειτο για «λανθασμένο συναγερμό» και εκτίμησε ότι κάποια βλάβη παρουσίασε το σύστημα. Την επομένη ο συναγερμός χτύπησε ξανά αλλά ο κ. Πανυγηράκης δεν μετέβη στο χρυσοχοείο πιστεύοντας ότι παρουσίασε ξανά βλάβη το σύστημα.
Οι διαρρήκτες είχαν ενεργοποιήσει την 10η Μαΐου 2004 τον συναγερμό για αντιπερισπασμό και για να καθησυχάσουν τον ιδιοκτήτη του χρυσοχοείου.
Εισήλθαν από παράθυρο στον ημιόροφο του χρυσοχοείου αφού παραβίασαν το σιδερένιο ρολό και από εκεί στον κύριο χώρο του καταστήματος. Τη σειρήνα του συναγερμού αφού την ξήλωσαν την έβαλαν σε έναν κουβά με νερό για να μην σημάνει και ειδοποιήσει τους περίοικους.
Θυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός ανδρόγυνου Ρουμάνων και τριών ομοεθνών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί για τις διαρρήξεις την 27η Φεβρουαρίου 2012, του χρυσοχοείου του κ. Κώστα Λουιζίδη στη Νέα Αγορά, την 28η Απριλίου 2012 του χρυσοχοείου ιδιοκτησίας της κ. Αντωνίας Παλλά, στην οδό Τιμοκρέοντα και του κ. Σάββα Πίσσα στην οδό Κ. Παλαμά 1, την 4η Μαϊου 2012.
Πιθανολογούν επιπλέον ότι οι ίδιοι δράστες ευθύνονται και για την απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείου την 18η Απριλίου 2012 στην πολυσύχναστη οδό Καρπάθου της κ. Π. Γιαννούρη – Βασιλάκη.
Ερευνάται αν έχουν σχέση με τις διαρρήξεις την 3η Απριλίου 2012 του χρυσοχοείου του κ. Σωτήρη Γκινή του Γεωργίου, σε κεντρική οδό της Μεσαιωνικής Πόλης, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ περίπου.

Ανεξιχνίαστες παραμένουν ακόμη όμοιες διαρρήξεις και συγκεκριμένα την 2α Οκτωβρίου 2011 σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας του κ. Ιωάννη Φιλιππάκη του Κωνσταντίνου στην Ιαλυσό, στα χρυσοχοεία των ξενοδοχείων “Rodian Amathus” την 11η Σεπτεμβρίου 2011, «Oceanis» την 30ή Αυγούστου 2011 και «Nautica Blue» την 18η Αυγούστου 2011, την 9η Ιουλίου 2011 και περί ώραν 19.00 στο χρυσοχοείο του κ. Χασάν Χατζηόγλου στην Ιαλυσό και την 16η Ιουλίου 2011 στο χρυσοχοείο του κ. Ιωάννη Παριανού, στο Φαληράκι.