ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβιώνουν τα 15μελή μαθητικά συμβούλια στα σχολεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σχολείο

Τα 15μελή μαθη­τικά συμ­βού­λια, τα οποία καθιε­ρώ­θη­καν το 1986, θέλει να ανα­βιώ­σει το υπουρ­γείο, σύμφωνα με σχετικό δημο­σί­ευμα της «Καθη­με­ρι­νής».

Όπως ανα­φέ­ρει ο υπουρ­γός Κ.Γαβρό­γλου, «επι­δί­ωξή μας είναι η θεσμο­θέ­τηση δια­δι­κα­σιών κατά τις οποίες θα συμ­με­τέ­χουν οι μαθητές ακόμα και του Δημο­τι­κού, ώστε οι κανόνες συνύ­παρ­ξης στο σχολείο να μην έρχο­νται ως απο­φά­σεις που επι­βάλ­λο­νται ‘άνωθεν’, αλλά ως ένα ‘κοι­νω­νικό συμ­βό­λαιο’ που συζη­τεί­ται».

Σύμφωνα με το ίδιο δημο­σί­ευμα, προ­ω­θεί­ται η κατάρ­τιση εσω­τε­ρι­κού κανο­νι­σμού σε κάθε σχολείο με τη συνερ­γα­σία γονέων και η ενί­σχυση του συλ­λό­γου των διδα­σκό­ντων, κάτι που θα οδη­γή­σει -όπως εκτιμά η εφημερίδα- σε υπο­βάθ­μιση του ρόλου των διευ­θυ­ντών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.