Αθλητικά

Κύπελλο Δωδεκανήσου: «Διπλά» στην Ρόδο, «άσοι» στην Κω

Πέντε παιχνίδια έγιναν για την φάση των «16» του Κυπέλλου Δωδεκανήσου, τα οποία πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις στους φιλάθλους.
Οι ομάδες που τους είχε αποδοθεί ο τίτλος του φαβορί, εύκολα ή δύσκολα κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, και πλέον η μοναδική εκκρεμότητα για να συμπληρωθούν οι οκτώ ομάδες είναι το παιχνίδι της Δόξας Ψίνθου με τον Α.Σ. Τήλος, το οποίο αναβλήθηκε.
Στον όμιλο Ρόδου προκρίθηκαν οι φιλοξενούμενες ομάδες, με τους Διαγόρα, Φοίβο Κρεμαστής και Αστέρα Παστίδας να επικρατούν των Κλεάνθη, Κλεόβουλου και Αστέρα Μασάρων, αντίστοιχα.
Στον όμιλο Νήσων, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ομάδες της Κω, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προκρίθηκαν. Η Δόξα Καρδάμαινας επιβλήθηκε της Α.Ε. Κω και ο Αντίμαχος του Νικαγόρα.
Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στα παιχνίδια που έγιναν την Τρίτη, προκρίθηκαν ο Διγενής σε βάρος του Διαγόρα Βατίου και ο Άρης Αρχαγγέλου επί της Α.Ε. Κατταβιάς.
Οι ομάδες των προημιτελικών είναι οι Διαγόρας, Αστέρας Παστίδας, Διγενής, Άρης Αρχαγγέλου, Φοίβος Κρεμαστής, Αντίμαχος, Δόξα Καρδάμαινας και ο νικητής του ζευγαριού Δόξα Ψίνθου- Α.Σ. Τήλος.
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Τετάρτης:
Κλεάνθης- Διαγόρας: 1-2
Ο Διαγόρας ήταν ο μεγάλος νικητής της πιο σημαντικής αναμέτρησης για την φάση των «16» του Κυπέλλου Δωδεκανήσου, καθώς επικράτησε στο γήπεδο Παραδεισίου του τοπικού Κλεάνθη με σκορ 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο «γηραιός» του Ανδρέα Σταύρου χρειάστηκε την ημίωρη παράταση για να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων, καθώς το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.
Ο Διαγόρας έκανε το 1-0 στο 100ο λεπτό με τον Γιάννη Μαρίνου στην επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τον τραυματισμό του, με τον Παναγιώτη Μαθιό τρία λεπτά αργότερα (103ο ) να πετυχαίνει το 2-0. Οι «ροσονέρι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως το μόνο που κατέφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ στο 110ο λεπτό με τέρμα του Μιχάλη Πλύγκου. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Διαγόρας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς στο 120ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχάλης Κεφάλας.
Κλεόβουλος- Φοίβος: 0-2
Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Δωδεκανήσου πανηγυρίζει ο Φοίβος Κρεμαστής, μετά από την επικράτησή του με σκορ 2-0 επί του Κλεόβουλου στο γήπεδο της Λίνδου.
Οι Κρεμαστενοί του Μιχάλη Πολιά, ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη ημέρα τον Τάσο Πάλαζη που πέτυχε και τα δύο τέρματα, στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης, οδηγώντας την ομάδα του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο βραχύσωμος επιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 84ο λεπτό, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο της πρόκρισης.
Αστέρας Μασάρων- Αστέρας Παστίδας: 1-4
Με τον Βίκτορ Πάπα πρωταγωνιστή, ο Αστέρας Παστίδας επικράτησε με το ευρύ σκορ 4-1 του Αστέρα στο γήπεδο Μασάρων και πήρε θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Δωδεκανήσου.
Η ομάδα του Κώστα Πάττα καθάρισε ουσιαστικά την νίκη- πρόκριση από την αρχή της αναμέτρησης, καθώς με την συμπλήρωση 10 λεπτών βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3-0.
Ο Βίκτορ Πάπα σκόραρε στο 2ο , στο 8ο και στο 10ο λεπτό, σημειώνοντας ένα από τα γρηγορότερα χατ- τρικ στην ιστορία του θεσμού. Οι Μασαρενοί μείωσαν σε 3-1 στο 19ο λεπτό με τέρμα του Τηλέμαχου Πάττα, με τους Παστιδενούς να διαμορφώνουν το τελικό 4-1 με δράστη τον Λευτέρη Λολάκη στο 38ο λεπτό, αφού στο δεύτερο ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.
Δόξα Καρδάμαινας- Α.Ε. Κω: 2-0
Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Δωδεκανήσου η Δόξα Καρδάμαινας επικρατώντας της Α.Ε. Κω με σκορ 2-0.
Οι «μελανόλευκοι» του Δημήτρη Χρυσόπουλου, έπρεπε να περιμένουν μέχρι το τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης, για να σκοράρουν και να κάμψουν την αντίσταση των «βυσσινί».
Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 81ο λεπτό με τέρμα του Σεμπάστιαν Χαντακάρου και τρία λεπτά αργότερα (84ο ) ο Ανδρέας Χατζηαντωνίου σημείωσε το 2-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους.
Αντίμαχος- Νικαγόρας: 6-1
Επίδειξη δύναμης έκανε ο Αντίμαχος απέναντι στον Νικαγόρα, επικρατώντας με σκορ 6-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Δωδεκανήσου.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν στο σκορ, στο 9ο λεπτό με τέρμα του Γιάννη Πολίτη, ωστόσο οι «κόκκινοι» του Γιώργου Σταμάτη από το 30ο λεπτό πήραν τα ηνία της αναμέτρησης σκοράροντας… κατά ρυπάς.
Τα τέσσερα πρώτα τέρματα του Αντίμαχου πέτυχε ο Γαβριήλ Συνεσίου στο 30ο , 35ο , 43ο και 61ο λεπτό, ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη του σκοραρίσματος πήρε ο Μάκης Μποϊλής πετυχαίνοντας το 5-1 στο 65ο λεπτό, με τον Άρι Μπεκιρλάρι να διαμορφώνει το τελικό 6-1 στο 70ο λεπτό.
Τα αποτελέσματα
Φάση «16»
Τρίτη 13/12

Διαγόρας Βατίου- Διγενής: 1-2
Α.Ε. Κατταβιάς- Άρης Αρχαγγέλου: 1-2
Τετάρτη 14/12
Κλεάνθης- Διαγόρας: 1-2
Αστέρας Μασάρων- Αστέρας Παστίδας: 1-4
Κλεόβουλος- Φοίβος: 0-2
Δόξα Καρδάμαινας- Α.Ε. Κω: 2-0
Αντίμαχος- Νικαγόρας: 6-1
Δόξα Ψίνθου- Α.Σ. Τήλος: αναβολή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου