ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστάτωση για ασήμαντη αφορμή – Ολιγόλεπτη εκκένωση του αεροδρομίου Ρόδου!

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
33

Μια ανάρ­τηση του­ρί­στα στο δίκτυο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης twitter κι ένα άρθρο στην ιστο­σε­λίδα της Βρε­τα­νι­κής Mirror, προ­κά­λε­σαν άνευ ουσια­στι­κού λόγου και αιτίας μεγάλη ανα­στά­τωση στο πανελ­λή­νιο και όχι μόνο, από συνειρ­μούς που ακο­λού­θη­σαν, εξαι­τίας της ολι­γό­λε­πτης εκκέ­νω­σης για προ­λη­πτι­κούς λόγους, με εντολή του ανα­πλη­ρωτή αερο­λι­με­νάρχη, της αίθου­σας ανα­χω­ρή­σεων στην νέα πτέρυγα πτήσεων charter του κρα­τι­κού αερο­λι­μένα «Δια­γό­ρας».

Η Mirror συγκε­κρι­μένα δημο­σί­ευσε προχθές το από­γευμα και ώραν 20.29 την είδηση ότι εκκε­νώ­θηκε το αερο­δρό­μιο της Ρόδου και ότι έξω από το κτήριο βρί­σκο­νται δεκάδες επι­βά­τες που παρου­σιά­ζουν συμ­πτώ­ματα έντονου βήχα και έντονο τσού­ξιμο στα μάτια!!

Σύμφωνα με τα όσα ανα­φέ­ρο­νταν σε δημο­σί­ευμα της βρε­τα­νι­κής Mirror, συγ­γε­νής επιβάτη που βρι­σκό­ταν στο αερο­δρό­μιο της Ρόδου, ανήρ­τησε στο Twitter ότι ανη­συ­χεί πολύ, καθώς δεκάδες του­ρί­στες βρί­σκο­νται εκτός terminal, ανα­μέ­νο­ντας οδηγίες από τις ελλη­νι­κές αρχές, ενώ πολλοί έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η Mirror, υπάρ­χουν καταγ­γε­λίες για χρήση σπρέι πιπε­ριού.

Επι­βά­τες ανέ­φε­ραν ότι κάποιος επι­βά­της μετά από έντονο δια­πλη­κτι­σμό με άλλον επιβάτη έκανε χρήση σπρέι πιπε­ριού μέσα στην ασφυ­κτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα ανα­μο­νής, με απο­τέ­λε­σμα να δια­χυ­θεί σε όλο το χώρο το χημικό και να προ­κα­λέ­σει έντονα συμ­πτώ­ματα σε όσους βρί­σκο­νταν εκεί.

Η νεαρή Βρε­τα­νίδα, που με την ανάρ­τησή της στο Twitter ενη­μέ­ρωσε για την κατά­σταση που επι­κρα­τούσε στο αερο­δρό­μιο της Ρόδου, μίλησε στο protothema.gr και εξήγησε πως όλοι οι επι­βά­τες είχαν ενό­χληση στο λαιμό τους και έβηχαν. Εντού­τοις, λίγη ώρα αργό­τερα, όπως είπε η Έλλη, κλή­θη­καν να επι­βι­βα­στούν στα αερο­σκάφη δίχως να τους δοθεί καμία εξήγηση για το περί­εργο περι­στα­τικό.

Την ίδια στιγμή, υπο­στή­ριξε ότι η μητέρα της, της μετέ­φερε πως ένιωσε σαν κάποιος να ψέκασε με σπρέι πιπε­ριού το χώρο, ενώ επι­σή­μανε πως οι εκπρό­σω­ποι του αερο­δρο­μίου έκαναν λόγο για διε­ξα­γωγή «άσκησης»!

Από τις έρευνες που διε­νερ­γή­θη­καν αρμο­δίως από την αστυ­νο­μία δια­ψεύ­στηκε ότι υπήρξε δια­πλη­κτι­σμός μεταξύ επι­βα­τών και πιθα­νο­λο­γεί­ται ότι είτε κάποιος επι­βά­της ψέκασε σε συγκε­κρι­μένο σημείο με σπρέι πιπε­ριού καθώς η οσμή ήταν όμοια, είτε κάποιος ανόητος έσπασε κάποια αμπούλα.

Πάντως η αστυ­νο­μία τονίζει ότι στο χώρο υπήρξε μόνο δυσά­ρε­στη μυρωδιά, δεν χρειά­στηκε κανείς ιατρική βοήθεια και ότι μετά τον έλεγχο επι­τε­λών του κλι­μα­κίου της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σίας στο αερο­δρό­μιο, που ξεκί­νησε μετά την εκκέ­νωση από ώρα 19.35 έως 19.50 ο χώρος δόθηκε ξανά σε χρήση.

Σημειώ­νε­ται ότι δεν υπήρξε καμία καθυ­στέ­ρηση σε πτήσεις.

Γ. Χατζη­μάρ­κος: Δεν συντρέ­χει λόγος ανη­συ­χίας

Ο περι­φε­ρειάρ­χης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, ανήρ­τησε στο facebook αλλά και στον λογα­ρια­σμό της εφη­με­ρί­δας Mirror στο Twitter, φωτο­γρα­φία από το αερο­δρό­μιο Ρόδου, όπου δείχνει ότι η κατά­σταση έχει ομα­λο­ποι­η­θεί, επι­ση­μαί­νο­ντας: «Από το αερο­δρό­μιο “Δια­γό­ρας” της Ρόδου, στο οποίο βρι­σκό­μα­στε τώρα, η κίνηση και η λει­τουρ­γία του είναι απο­λύ­τως ομαλή και δεν συντρέ­χει κανένας λόγος ανη­συ­χίας».

1

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 2 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. dls

    καλά …. ειδαμε και τι έγινε στα μεγαλα αεροδρόμια που τα φυλάνε με τα τάνκς και τα πολυβόλα… σταματ’ηστε να υποβαθμίζεται και να προσβάλλεται αυτό απο το οποίο ολοι μας ζουμε

  2. Chris Greekfish

    Επιτρέπεται η χρήση πιπεριού από τους πολίτες……… Που ηταν η αστυνομια με τα οπλα στο χερι….αααα δεν φτάνουν για την φύλαξη όλων ….δύο κτήρια …. .. Που ηταν το προσωπικο ασφαλειας του αεροδρομιου…..αααα αυτο ειναι μονο για τις βαλιτσες …….Αεροδρόμιο είναι αυτό η μαγειριο