Αθλητικά

Λύγισε στο 90ο λεπτό ο «τοξοβόλος»

Δεν κατάφερε να στεφθεί Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος ο ΓΑΣ Ιάλυσος, καθώς γνώρισε στην ήττα με σκορ 1-0 από την Πύδνα Κίτρους στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο γήπεδο Περιστερίου.
Οι «τοξοβόλοι» του Γιώργου Σάββενα, είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με κορυφαία το δοκάρι του Μανώλη Παπαδημήτρη, ωστόσο, η Πύδνα ήταν αυτή που πέτυχε το τέρμα που έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση και της χάρισε το Κύπελλο , με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ραπτόπουλου στο 90ο λεπτό.
Η εικόνα
Το παιχνίδια ξεκίνησε με τον ΓΑΣ Ιάλυσος να είναι καλύτερος στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, απειλώντας την εστία του αντιπάλου. Όσο περνούσε η ώρα, η ποδοσφαιριστές της Πύδνας ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορροπώντας την κατάσταση, χωρίς όμως να απειλήσουν την εστία του Παπαδόπουλου, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο σε όλη την διάρκειά του, αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Πάντως, ο ΓΑΣ Ιάλυσος είχε και πάλι ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με κορυφαία αυτή του 71ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Μανώλη Παπαδημήτρη σταμάτησε στο δοκάρι, μετά από φάουλ-σέντρα του Αντώνη Αθανασίου.
Ο χρόνος περνούσε και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, ωστόσο, ο Ραπτόπουλος είχε αντίθετη άποψη και με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90ο λεπτό, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ο ΓΑΣ Ιάλυσος δεν είχε χρόνο για να αντιδράσει.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ανδρέα Παπάς, με βοηθούς τους Λάμπρου και Ζησιμόπουλο.
Φάσεις και γκολ
11ο λεπτό, ο Φυλακούρης πήρε την κεφαλιά μετά από το φάουλ του Αθανασίου Α., έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός κ. Ζησιμόπουλος τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.
21ο λεπτό, ο Μαρκάκης από το σημείο του πέναλτι σούταρε, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την εστία του ΓΑΣ Ιάλυσου.
37ο Μετά από πάσα του Παφιάκη, ο Σπάρταλης έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Πύδνας.
52ο λεπτό, ο Μαθιός θα σκοράρει όμως το γκολ δεν θα μετρήσει διότι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
57ο λεπτό, εκτέλεση φάουλ από τον Αθανασίου Α., ο Φονσέκα θα πάρει την κεφαλιά και ενστικτωδώς θα διώξει ο Αλυσανδράτος.
58ο λεπτό, στην αμέσως επόμενη φάση ο Πετρουζέλλης θα σουτάρει με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σωτήρια.
71ο λεπτό, ο Παπαδημήτρης με κεφαλιά μετά το φάουλ του Αθανασίου Α. θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Φονσέκα με προβολή θα βγάλει την μπάλα άουτ.
82ο λεπτό, σέντρα του Αθανασίου Π., ο Σταυλάς με προβολή δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
90ο λεπτό, ο Ραπτόπουλος με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλος, κάνοντας το 1-0 για την Πύδνα.
Οι συνθέσεις
Πύδνα Κίτρους: Αλυσανδράτος, Λαζαρίδης, Κόλα, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Πετρουζέλλης, Παυλίδης ( 67ο Ραπτόπουλος), Δήμας, Μακράκης (93ο Καραγκούνης), Κυπαρίσσης (73ο Χάμος), Καμπλιώνης
ΓΑΣ Ιάλυσος: Παπαδόπουλος, Φυλακούρης, Παπαδημήτρης (91ο Πλύγκος), Παφιάκης, Κοκκίνης, Αθανασίου Α., Ρεκλείτης, Φονσέκα, Μαθιός, Μαρίνου (46ο Αθανασίου Π.), Σπάρταλης (76ο Σταυλάς)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου