ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήταν, είναι και θα είναι ΚΟΛΟΣΣΟΣ!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Στάθηκε στο ύψος του και με το παρα­πάνω… Ο Κολοσ­σός απο­χαι­ρέ­τισε τη φετινή σεζόν έτσι όπως του άρμοζε με βάση την εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρ­κεια της χρονιάς. Με ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ… Οι «θαλασσί» ηττή­θη­καν με 80-71 από τον Πανα­θη­ναϊκό στο κατά­με­στο «Βενε­τό­κλειο», αλλά ήταν σούπερ αντα­γω­νι­στι­κοί και κατά­φε­ραν να μετα­τρέ­ψουν το παι­χνίδι σε ντέρμπι. Με όπλο την ευστο­χία τους έξω από τα 6.75, οι Ροδίτες απεί­λη­σαν άμεσα τους «πρά­σι­νους» και αν δεν είχαν φορ­τω­θεί με τόσα πολλά φάουλ (απο­βλή­θη­καν με πέντε Λιούις και Ρέλε­φορντ) και οι διαι­τη­τές κοί­τα­ζαν με λιγό­τερο σεβασμό τον Πανα­θη­ναϊκό, ίσως να μην είχαμε αυτό το απο­τέ­λε­σμα… Όπως και να έχει ο κόσμος στο «Βενε­τό­κλειο» απο­θέ­ωσε τον Κολοσσό και τον Δημήτρη Δια­μα­ντίδη και φυσικά χει­ρο­κρό­τησε τον Πανα­θη­ναϊκό για τη νίκη-πρόκριση στην ημι­τε­λική φάση (θα παίξει με τον Άρη). Ήταν η τελευ­ταία φετινή μπα­σκε­τική παρά­σταση στην οποία ο Κολοσ­σός έκλεισε 10 χρόνια ζωής, κάνο­ντας εντυ­πω­σιακή πορεία από κάθε άποψη. Έτσι ο κόσμος απο­θέ­ωσε τους Ροδίτες, οι οποίοι ήταν εντυ­πω­σια­κοί και δυσκό­λε­ψαν πολύ τους «πρά­σι­νους».

Όπως και στο πρώτο παι­χνίδι του Ο.Α.Κ.Α., έτσι και χθες ο Κολοσ­σός έκανε πολύ καλό ξεκί­νημα… Με τον Λαρεν­τζάκη να κερ­δί­ζει όλες τις προ­σω­πι­κές μονο­μα­χίες με τον Ουί­λιαμς, οι «θαλασσί» προη­γή­θη­καν με 4-0 και 6-2 (2’). Μάλιστα, ο Άρης Λυκο­γιάν­νης προ­τί­μησε να ξεκι­νή­σει στο βασικό σχήμα τον Ρέλε­φορντ αντί για τον Αχόνεν. Οι «πρά­σι­νοι» είχαν πιο πολλές επι­θε­τι­κές λύσεις και προ­σπέ­ρα­σαν για πρώτη φορά με βολή του Χαρα­λα­μπό­που­λου (9-10 στο 4’), για να απα­ντή­σει με τρί­πο­ντο ο Λαρεν­τζά­κης (12-10), ο οποίος πέτυχε 10 από τους 12 πόντους των «θαλασσί». Στο 6.43’ σηκώ­θηκε από τον πάγκο του Πανα­θη­ναϊ­κού και πέρασε στο παρκέ ο Δημή­τρης Δια­μα­ντί­δης, ο οποίος απο­θε­ώ­θηκε απ’ όλο το φίλαθλο κόσμο που γέμισε χθες το «Βενε­τό­κλειο». Η ομάδα του Αργύρη Πεδου­λάκη βρήκε λύσεις (12-16 και 15-19), όμως ο Κολοσ­σός απά­ντησε αμέσως και με δίποντο του Ρέλε­φορντ και τρί­πο­ντο του Αχόνεν λίγο πριν το τέλος έκλεισε το δεκά­λε­πτο με 20-19.

Στο β’ δεκά­λε­πτο, οι Ροδίτες ξεκί­νη­σαν όπως τελεί­ω­σαν, δηλαδή με τρί­πο­ντο του Αχόνεν (23-19 στο 11’), αλλά οι «πρά­σι­νοι» πίεσαν σε όλο το γήπεδο και με κορυ­φαί­ους τους Φώτση και Γκιστ… «έτρεξαν» σερί 0-8, κάνο­ντας το 23-27 στο 13’. Ο Μανω­λό­που­λος απά­ντησε σε 26-27 και ο Φώτσης έκανε το 26-30, με τον Κολοσσό να έχει με τρία φάουλ τους Λίντεν και Λαρεν­τζάκη. Μ’ ένα μίνι ξέσπα­σμα, ο Πανα­θη­ναϊ­κός έκανε το 28-35, αλλά η ομάδα του Άρη Λυκο­γιάννη σε καμία περί­πτωση δεν τα παρά­τησε και με τρί­πο­ντο του Λιούις πλη­σί­ασε σε 35-36 (17’). Οι φιλο­ξε­νού­με­νοι όμως έκαναν ένα καλό τελευ­ταίο τρί­λε­πτο (σερί 2-10) και με τρί­πο­ντο του Καλάθη έκλει­σαν το α’ ημί­χρονο με 37-46, στη μέγιστη διαφορά που πήρε ο Πανα­θη­ναϊ­κός.

Στο β’ ημί­χρονο και συγκε­κρι­μένα στο γ’ δεκά­λε­πτο, ο Κολοσ­σός απο­δεί­χθηκε πολύ σκληρό καρύδι… Αν και ο Ρέλε­φορντ φορ­τώ­θηκε από νωρίς με τέσσερα φάουλ, οι «θαλασσί» ήταν πολύ «ζεστοί» έξω από τα 6.75. Με τον Λιούις να σκο­ρά­ρει όπως θέλει, η ομάδα του Άρη Λυκο­γιάννη έγινε άκρως απει­λη­τική… Το 39-46 έγινε 45-48 (24’), με τον Κολοσσό να παίζει εξαι­ρε­τικό μπάσκετ. Αξίζει να σημειω­θεί ότι στο 23.24’ ο Αχόνεν μάτωσε και απο­χώ­ρησε για λίγο μέχρι να δεχθεί τις πρώτες βοή­θειες, ενώ τα καλύ­τερα για τους γηπε­δού­χους ήρθαν στη συνέ­χεια. Με τρί­πο­ντο του Λιούις και κάρφωμα του Μακ Γκι, ο Κολοσ­σός έφερε το παι­χνίδι στα ίσα (52-52). Ο Πανα­θη­ναϊ­κός αντέ­δρασε με τον Ουί­λιαμς και ξέφυγε με 52-59, αλλά ο Κολοσ­σός απο­δεί­χθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και με τρί­πο­ντα των Μανω­λό­που­λου και Αχόνεν μείωσε σε 58-61 για να λήξει το γ’ δεκά­λε­πτο με 58-63. Το τελευ­ταίο δεκά­λε­πτο ήταν ντέρμπι και με τέσ­σε­ρις συνε­χό­με­νους πόντους του Μακ Γκι, ο Κολοσ­σός έκανε το 62-63 (32’). Το μεγάλο «αγκάθι» για τους γηπε­δού­χους ήταν τα φάουλ που είχαν τα βασικά του στελέχη, αφού από την αρχή του δ’ δεκα­λέ­πτου έπαιζαν με 4 φάουλ οι Ρέλε­φορντ, Λαρεν­τζά­κης, Λίντεν και Λιούις. Με πόντους του Δια­μα­ντίδη το σκορ έγινε 62-70, αλλά ο Κολοσ­σός με τρί­πο­ντο του Ρέλε­φορντ και δίποντο του Λαρεν­τζάκη πλη­σί­ασε σε 67-70. Το τρί­πο­ντο του Φελ­ντέιν ήταν καθο­ρι­στικό (69-74), αλλά ο Ρέλε­φορντ και πάλι μείωσε σε 71-74. Ο Παππάς έκανε το 71-76, ενώ τα πάντα κρί­θη­καν σ’ ένα λεπτό… Λαρεν­τζά­κης και Ρέλε­φορντ αστό­χη­σαν έξω από τα 6.75, όχι όμως και ο Φώτσης, ο οποίος έκανε το 71-79 και έβαλε τελεία στο παι­χνίδι.

*Ο Τρέβορ Ρέλε­φορντ τιμή­θηκε ως ο πολυ­τι­μό­τε­ρος παίκτης του β’ γύρου στη Basket League

*O Χρήστος Σαλού­στρος υπέστη κάκωση στο γόνατο και δεν αγω­νί­στηκε.

Τα δεκά­λε­πτα ήταν: 20-19, 37-46(ημ.), 58-63, 71-80

Διαι­τη­τές: Μάνος- Δεσλής- Δια­μα­ντής

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκο­γιάν­νης): Λαρεν­τζά­κης 12(2), Μπιλλής 2, Οικο­νο­μό­που­λος, Μανω­λό­που­λος 6(2), Ντέιβις 6, Γεωρ­γαλ­λής 2, Λίντεν, Ρέλε­φορντ 7(1), Αγγε­λά­κος, Αχόνεν 12(4), Μακ Γκι 10, Λιούις 14(4).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδου­λά­κης): Χέινς 3(1), Χαρα­λα­μπό­που­λος 1, Φώτσης 11(3), Ραντού­λι­τσα 11, Παππάς 3, Φελ­ντέιν 10(2), Δια­μα­ντί­δης 6(1), Γκιστ 14, Καλάθης 7(1), Ουί­λιαμς 12(1), Χάντερ 2.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.