ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εληξε η απεργία των δημοσιογράφων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τυπος
Μέγεθος γραμμάτων

Νω­ρί­τε­ρα από ό,τι αρ­χι­κά είχε εξαγ­γελ­θεί, ολο­κλη­ρώ­θη­κε η κι­νη­το­ποί­η­ση των δη­μο­σιο­γρά­φων, με κυ­ρί­αρ­χο αί­τη­μα την από­συρ­ση και κα­τα­ψή­φι­ση του κυ­βερ­νη­τι­κού ασφα­λι­στι­κού νο­μο­σχε­δί­ου.

Η απερ­γία των δη­μο­σιο­γρά­φων ήταν να ολο­κλη­ρω­θεί στις 6 το πρωί της Μ. Τε­τάρ­της, όμως στη συ­νε­δρί­α­ση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους εκ­προ­σώ­πους όλων των σω­μα­τεί­ων των ερ­γα­ζο­μέ­νων στον Τύπο που έγινε σή­με­ρα (Τρίτη), απο­φα­σί­στη­κε όπως η κι­νη­το­ποί­η­ση να ολο­κλη­ρω­θεί το από­γευ­μα. Όπως ανα­φέ­ρε­ται στη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της ΕΣΗΕΑ, «ο αγώ­νας θα συ­νε­χι­στεί» με άλλες μορ­φές.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΠΟΕΣΥ

Μετά την πο­λυ­ή­με­ρη απερ­για­κή κι­νη­το­ποί­η­ση των ερ­γα­ζο­μέ­νων στα ΜΜΕ ενά­ντια στο ασφα­λι­στι­κό νο­μο­σχέ­διο-λαι­μη­τό­μο, την επι­τυ­χη­μέ­νη, μέχρι σή­με­ρα, πο­ρεία της απερ­γί­ας μας, η οποία απέ­δει­ξε τόσο τη συ­νο­χή όσο και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του κλά­δου, συ­νο­λι­κά, αφου­γκρα­ζό­με­νοι την ανά­γκη της κοι­νω­νί­ας για έγκυ­ρη, άμεση και αξιό­πι­στη ενη­μέ­ρω­ση στις δύ­σκο­λες συ­γκυ­ρί­ες που δια­νύ­ει το σύ­νο­λο των ερ­γα­ζο­μέ­νων, των συ­ντα­ξιού­χων και των ανέρ­γων, ύστε­ρα από κοινή σύ­σκε­ψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώ­σεις μέλη της και άλλες Ενώ­σεις που συμ­με­τέ­χουν στις κι­νη­το­ποι­ή­σεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ απο­φά­σι­σε τη συ­νέ­χι­ση του αγώνα από σή­με­ρα Με­γά­λη Τρίτη στις 17:00,  με την ακό­λου­θη μορφή:

1) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗ­ΜΕ­ΡΙ­ΔΕΣ:

[α] Εκτε­τα­μέ­νη ανα­φο­ρά στις επι­πτώ­σεις του ασφα­λι­στι­κού νο­μο­σχε­δί­ου τόσο για τους ερ­γα­ζό­με­νους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύ­νο­λο των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

[β] Εκτύ­πω­ση κοι­νού πρω­το­σέ­λι­δου για όλες τις εφη­με­ρί­δες, με ρητή δια­τύ­πω­ση των θέ­σε­ων του κλά­δου,  κατά το πρό­τυ­πο, που θα δοθεί σε αυ­τούς από την ΠΟΕΣΥ, και προ­βο­λή των θέ­σε­ών μας σε δι­σέ­λι­δο – στις μι­κρού σχή­μα­τος και ολο­σέ­λι­δου  – στις με­γά­λου.

2) Για τους ΡΑ­ΔΙΟ­ΤΗ­ΛΕ­Ο­ΠΤΙ­ΚΟΥΣ ΣΤΑΘ­ΜΟΥΣ (ΙΔΙΩ­ΤΙ­ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΟΥΣ)

[α] Με­τά­δο­ση σε όλα τα δελ­τία ει­δή­σε­ων και τις ενη­με­ρω­τι­κές εκ­πο­μπές μο­νό­λε­πτου μη­νύ­μα­τος της Ομο­σπον­δί­ας.

[β] Εκτε­τα­μέ­νη ανα­φο­ρά στις επι­πτώ­σεις του ασφα­λι­στι­κού νο­μο­σχε­δί­ου τόσο για τους ερ­γα­ζό­με­νους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύ­νο­λο των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗ­ΜΕ­ΡΩ­ΤΙ­ΚΕΣ ΙΣΤΟ­ΣΕ­ΛΙ­ΔΕΣ:

[α] Εκτε­τα­μέ­νη ανα­φο­ρά στις επι­πτώ­σεις του ασφα­λι­στι­κού νο­μο­σχε­δί­ου τόσο για τους ερ­γα­ζό­με­νους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύ­νο­λο των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

[β] Ανάρ­τη­ση BANNER και LINK που θα πα­ρα­πέ­μπει στον ιστό­το­πο της ΠΟΕΣΥ, κατά το πρό­τυ­πο, που θα δοθεί σε αυ­τούς από την Ομο­σπον­δία.

Συ­νε­χί­ζου­με και διεκ­δι­κού­με αμε­τα­κί­νη­τα:

• Τη δια­τή­ρη­ση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανε­ξάρ­τη­του, ενιαί­ου και αυ­το­τε­λούς Τα­μεί­ου στα ΜΜΕ, με έντα­ξη στην ασφά­λι­σή του όλων των κα­τη­γο­ριών ερ­γα­ζο­μέ­νων στα Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης.

• Τη δια­σφά­λι­ση του αγ­γε­λιο­σή­μου, με επέ­κτα­σή του στα δια­δι­κτυα­κά ΜΜΕ, ως πόρο χρη­μα­το­δό­τη­σης των Τα­μεί­ων μας κύ­ριας και επι­κου­ρι­κής ασφά­λι­σης

Αύριο Μ .Τε­τάρ­τη στις 12 το με­ση­μέ­ρι θα δοθεί συ­νέ­ντευ­ξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προ­έ­δρων των Ενώ­σε­ων, στην αί­θου­σα της ΕΣΗΕΑ.

Το ΒΗΜΑ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.