ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταθάκης: «Απόσταση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια – Ζητούν να πωλούνται τα πάντα»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σταθάκης

Το Σάββατο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η νέα συνά­ντηση του υπουρ­γού Οικο­νο­μίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για το θέμα των κόκ­κι­νων δανείων.

Μετα τη συνά­ντηση που είχε χθες το βράδυ με το Κουαρ­τέτο, ο υπουρ­γός δήλωσε εξερ­χό­με­νος από το Χίλτον: “Έχουμε από­σταση”.

Οι δανει­στές έχουν κοινή γραμμή και ζητούν την απε­λευ­θέ­ρωση πώλησης των δανείων, καθώς όπως είπε ο υπουρ­γός: “Ζητούν να πωλού­νται τα πάντα”. Διευ­κρί­νισε όμως ότι “εξαι­ρούν όμως, ένα μέρος της πρώτης κατοι­κίας αυτών που προ­στα­τεύ­ο­νται, ενώ συζη­τάνε και μερικά συν­δε­δε­μένα (με την πρώτη κατοι­κία)”.

Ο ίδιος συμπλή­ρωσε ότι οι δανει­στές κάνουν και κάποιες υπο­χω­ρή­σεις, χωρίς ωστόσο να ανα­φερ­θεί σε λεπτο­μέ­ρειες.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η πρόταση της ελλη­νι­κής πλευράς προ­βλέ­πει για τρία χρόνια εξαί­ρεση από την πώληση των στε­γα­στι­κών δανείων και όσων δανείων έχουν υποθήκη ή προ­ση­μειω­μένη την πρώτη κατοι­κία και την δια­τή­ρηση της προ­στα­σίας των μικρο­με­σαίων επι­χει­ρη­μα­τι­κών δανείων με όρια έως 500.000 ευρώ των επαγ­γελ­μα­τιών, με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα κατα­να­λω­τικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

Ημε­ρη­σία

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.