ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η ΝΔ προετοιμάζεται με συστηματικότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος

Σε πέντε λέξεις-κλειδιά θα στη­ρί­ζε­ται η νέα μορφή του κυβερ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος της Νέας Δημο­κρα­τίας, τις βασικές αρχές του οποίου παρου­σιά­ζει αυτήν την ώρα, σε συνέ­ντευξη Τύπου που παρα­χω­ρεί στη λεωφόρο Συγγρού, ο αρχηγός του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης.

“Δεσμεύ­τηκα για μία Νέα Δημο­κρα­τία που θα ακούει την κοι­νω­νία,. Θα λει­τουρ­γεί με ανοι­χτές πόρτες. Θα παράγει πολι­τική για τις ανάγκες των πολλών και όχι των ολίγων. Δεσμεύ­τηκα για τη διεύ­ρυνση της παρά­τα­ξης”, τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Μητσο­τά­κης και επε­σή­μανε πως το πρό­γραμμα εδρά­ζε­ται στις αρχές της αξιο­κρα­τίας, της αλλη­λεγ­γύης, της αρι­στείας, της αξιο­πι­στίας και της ανά­πτυ­ξης.

Όπως σημεί­ωσε ο πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τίας, το κυβερ­νη­τικό πρό­γραμμα της γαλά­ζιας παρά­τα­ξης δε θα συν­δια­μορ­φω­θεί πίσω από κλειστά γραφεία, αλλά στον καταρ­τι­σμό του θα εμπλα­κεί ό,τι καλύ­τερο δια­θέ­τει η χώρα σε πρόσωπα από το χώρο της επι­στή­μης και της αγοράς. “Το δίπολο του προ­γράμ­μα­τος θα σχε­τί­ζε­ται με την τεχνική αρτιό­τητα και τη ρεα­λι­στική προ­σέγ­γιση των προ­βλη­μά­των. Θεμέλιο του προ­γράμ­μα­τος είναι οι δύο βασικές αρχές της Νέας Δημο­κρα­τίας από την ημέρα της ίδρυσής της. Η ελευ­θε­ρία και η αλλη­λεγ­γύη”, ανέφερε ο κ. Μητσο­τά­κης και τόνισε πως για το κόμμα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης έχει ως προ­τε­ραιό­τητα τις επεν­δύ­σεις, τη χαμηλή φορο­λο­γία και τη δημιουρ­γία θέσεων εργα­σίας.

“Το πρό­γραμμα θα δώσει σημασία στα ζητή­ματα της Παι­δείας, της ανα­συ­γκρό­τη­σης της δημό­σιας διοί­κη­σης και της θεσμι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης. Οι προ­τά­σεις μας θα κατα­λή­γουν στο πώς αντι­λαμ­βα­νό­μα­στε τη μεταρ­ρύθ­μιση του συνταγ­μα­τι­κού χάρτη. 700 εμπει­ρο­γνώ­μο­νες αντα­πο­κρί­θη­καν στο πρό­γραμμά μας και έστει­λαν βιο­γρα­φικά”, τόνισε ο πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τίας και επε­σή­μανε πως το κόμμα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης ετοι­μά­ζε­ται με γρήγορο ρυθμό και με συστη­μα­τι­κό­τητα για τη δια­κυ­βέρ­νηση της χώρας.

“Δεσμεύ­ο­μαι πως οι προ­τά­σεις που θα κατα­τε­θούν στο πρό­γραμμα θα είναι εφαρ­μό­σι­μες και ρεα­λι­στι­κές. Δε θα δια­κα­τέ­χο­νται από το λαϊ­κι­σμό του παρελ­θό­ντος. Αυτό το σφάλμα δε θα το επα­να­λά­βουμε. Μόνο έτσι θα σημα­το­δο­τή­σουμε πως τραβάμε γραμμή με το λαϊ­κι­σμό του παρελ­θό­ντος”, σημεί­ωσε ο κ. Μητσο­τά­κης.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.