ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τη γλώσσα των αριθμών

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Το Λαύριο έκανε τη ζημιά στον Κολοσσό H Hotels μέσα στη Ρόδο στο παι­χνίδι του πρώτου γύρου που ήταν και το πρώτο συνο­λικά στην ιστορία των δύο ομάδων, έπειτα από μία ανα­μέ­τρηση τους στο Κύπελλο Ελλάδας. Το παι­χνίδι της 21ης Νοεμ­βρίου κρίθηκε ουσια­στικά στην τελευ­ταία περίοδο διά­στημα στο οποίο το Λαύριο κάνο­ντας ένα επι­μέ­ρους 24-11, πήρε τη νίκη με 72-61 στο Βενε­τό­κλειο υπο­χρε­ώ­νο­ντας παράλ­ληλα τον Κολοσσό H Hotels στην 150ή ήττα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Πρω­τα­γω­νι­στής του αγώνα του πρώτου γύρου ήταν ο Ουσμάν Κρου­μπάλι που σημεί­ωσε ένα άτυπο «triple-double» με 15 πόντους, 12 ριμπά­ουντ και 10 κερ­δι­σμένα φάουλ ενώ 15 πόντους είχε και ο Νίξον. Για τους γηπε­δού­χους από 13 είχαν Λαρεν­τζά­κης (με οχτώ ριμπά­ουντ και έξι ασίστ) και Ντέιβις (με επτά ριμπά­ουντ). Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες ανα­με­τρή­θη­καν ήταν για το θεσμό του Κυπέλ­λου Ελλάδας όταν στο πλαίσιο της 2ης φάσης την περίοδο 2013-2014 ο Κολοσ­σός H Hotels πέρασε από το Λαύριο με το άνετο 76-59 με 17 πόντους από τους Τσάμη και Όσμπι. 15 είχε ο Γιάννης Κακιού­ζης για το Λαύριο που τότε αγω­νι­ζό­ταν στην Α2 Εθνική Κατη­γο­ρία.

ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

*Τρεις θέσεις μπορεί να «σκαρ­φα­λώ­σει» στη λίστα των κορυ­φαίων σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Νίκος Μπάρλος για να βρεθεί στην 47η εφόσον σημειώ­σει 11 του­λά­χι­στον πόντους. Έχει 2.275 και μπροστά του βρί­σκο­νται οι Βασι­λειά­δης (2.278), Ποδαράς (2.280) και Μπο­ντι­ρό­γκα (2.285).

*24 πόντοι χωρί­ζουν τον Ντε­μά­ριους Μπολντς από τους 500 στο ελλη­νικό Πρω­τά­θλημα.

*Τρεις πόντους χρειά­ζε­ται ο Μιχάλης Περ­ρά­κης για να φτάσει τους 100.

*Έτοιμος να σπάσει το ατομικό «φράγμα» των 600 πόντων είναι ο Γιαν­νού­λης Λαρεν­τζά­κης, αρκεί να σημειώ­σει πέντε του­λά­χι­στον πόντους.

*Επτά πόντους χρειά­ζε­ται ο Σωτήρης Μανω­λό­που­λος για να φτάσει τους 800.

*Ένα επι­θε­τικό ριμπά­ουντ χωρίζει τον Γιάννη Γεωρ­γαλλή από τα 200.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.