ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Oι δήμαρχοι των νησιών ζητούν παράταση των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές

news room 3 λεπτά ανάγνωση
αεροδρόμιο Καλύμνου

Να παρα­τα­θούν οι συμ­βά­σεις που έχουν υπο­γρα­φεί για την εκτέ­λεση των αερο­πο­ρι­κών δρο­μο­λο­γίων στις «άγονες γραμμές» μέχρι να διε­νερ­γη­θεί ο σχε­τι­κός δια­γω­νι­σμός ζητούν οι δήμαρ­χοι Δωδε­κα­νή­σου και Κυκλά­δων.

Το θέμα απο­τέ­λεσε αντι­κεί­μενο συζή­τη­σης στη συνε­δρί­αση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στην Αθήνα υπό την προ­ε­δρία του δημάρ­χου Ρόδου κ. Φώτη Χατζη­διά­κου.

Yπενθυμίζεται ότι προχθές ο πρό­ε­δρος της ΠΕΔ κ. Φώτης Χατζη­διά­κος συνο­δευό­με­νος από τον δήμαρχο Αστυ­πά­λαιας, κ Πανορ­μίτη Κοντα­ράτο, τον δήμαρχο Καλύ­μνου, κ. Ιωάννη Γαλουζή, τον δήμαρχο Καρ­πά­θου κ. Ηλία Λάμπρο, τον δήμαρχο Λέρου, κ. Μιχάλη Κόλια, τον δήμαρχο Νάξου, κ. Μανόλη Μαρ­γα­ρίτη, τον δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, και τον δήμαρχο Σύρου, κ. Γιώργο Μαραγκό συνα­ντή­θη­καν με τον αντι­πρό­ε­δρο της Aegean, κ. Ευτύχιο Βασι­λάκη, καθώς και με διευ­θυ­ντικά στελέχη της εται­ρείας.

Στην συνά­ντηση συζη­τή­θηκε και το θέμα που αφορά τις άγονες γραμμές και οι δήμαρ­χοι ζήτησαν την παρά­ταση των συμ­βά­σεων που λήγουν στις 31 Μαρτίου.

«Υπάρχει έντονη ανη­συ­χία στις τάξεις των δημάρ­χων για την εκτέ­λεση των δρο­μο­λο­γίων στις “άγονες γραμμές”. Αν λήξουν οι συμ­βά­σεις και δεν έχει διε­νερ­γη­θεί ο σχε­τι­κός δια­γω­νι­σμός, τα νησιά θα μείνουν χωρίς αερο­πο­ρικά δρο­μο­λό­για. Μετά τη συζή­τηση που έγινε απο­φα­σί­στηκε να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουρ­γείο η παρά­ταση των συμ­βά­σεων μέχρι να διε­νερ­γη­θεί ο σχε­τι­κός δια­γω­νι­σμός», δήλωσε ο δήμαρ­χος Αστυ­πά­λαιας κ. Πανορ­μί­της Κοντα­ρά­τος και συμπλή­ρωσε ότι θα σταλεί άμεσα και η σχετική επι­στολή στο αρμόδιο υπουρ­γείο.

«Με την επι­στολή θα ζητή­σουμε να παρα­τα­θούν οι συμ­βά­σεις και να δια­σφα­λι­στούν τα χρήματα για την εκτέ­λεση των δρο­μο­λο­γίων. Θα κρού­σουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κιν­δύ­νου. Τα νησιά κιν­δυ­νεύ­ουν να μείνουν χωρίς αερο­πο­ρικά δρο­μο­λό­για. Επίσης πιστεύ­ουμε ότι θα πρέπει να βελ­τιω­θούν οι όροι των δια­γω­νι­σμού», τόνισε ο κ. Κοντα­ρά­τος.

Στη συνε­δρί­αση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου της ΠΕΔ έγινε συζή­τηση και για την παρα­χώ­ρηση των παρα­λιών στους ΟΤΑ.

Οι δήμαρ­χοι ανη­συ­χούν γιατί κάθε χρόνο σημειώ­νε­ται καθυ­στέ­ρηση στην υπο­γραφή της σχε­τι­κής από­φα­σης με απο­τέ­λε­σμα να καθυ­στε­ρούν και οι δια­δι­κα­σίες για την παρα­χώ­ρηση των θέσεων στους επι­χει­ρη­μα­τίες που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στις ακτές.

«Πιστεύ­ουμε ότι είναι πολλά τα χρήματα που καλού­νται να κατα­βάλ­λουν οι ΟΤΑ στο αρμόδιο υπουρ­γείο για την παρα­χώ­ρηση των παρα­λιών. Επίσης υπάρχει ζήτημα με την από­σταση που θα πρέπει να έχουν τα πόστα στις παρα­λίες. Η κατά­σταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στις ακτές όπου υπάρ­χουν κατα­στή­ματα υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος», δήλωσε ο κ. Κοντα­ρά­τος.

Στη συνε­δρί­αση πήραν το λόγο αρκετοί δήμαρ­χοι της Δωδε­κα­νή­σου και των Κυκλά­δων και ανα­φέρ­θη­καν στα σοβαρά προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζουν.

«Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προ­βλή­ματα που ταλα­νί­ζουν τους ΟΤΑ. Οι δήμαρ­χοι δεν μπορούν να λει­τουρ­γή­σουν σωστά σε ένα περι­βάλ­λον που επη­ρε­ά­ζε­ται ακόμη από τη γρα­φειο­κρα­τία. Σας αναφέρω ως παρά­δειγμα την Άνδρο και τον αγώνα που γίνεται εκεί για να λει­τουρ­γή­σει ΧΑΔΑ. Η δημο­τική αρχή πάλεψε για να εξα­σφα­λί­σει τις απα­ραί­τη­τες εγκρί­σεις από τις αρμό­διες αρχές. Ολοι οι υπη­ρε­σια­κοί παρά­γο­ντες γνω­μο­δό­τη­σαν θετικά αλλά ακόμη η υποδομή δεν έχει λει­τουρ­γή­σει», δήλωσε ο κ. Κοντα­ρά­τος.

Στη συνε­δρί­αση έγινε συζή­τηση και για το ετήσιο συνέ­δριο της ΠΕΔ που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το Μάιο.

«Σε επόμενη συνε­δρί­αση θα καθο­ρι­στεί η ακριβής ημε­ρο­μη­νία και ο τόπος διε­ξα­γω­γής του συνε­δρίου της ΠΕΔ», δήλωσε ο κ. Κοντα­ρά­τος.

Όλοι ο δήμαρ­χοι της Δωδε­κα­νή­σου και των Κυκλά­δων παρα­κο­λού­θη­σαν χθες την παρου­σί­αση του στρα­τη­γι­κού σχεδίου της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου για τον του­ρι­σμό στο ξενο­δο­χείο Μεγ. Βρε­τα­νία στην Αθήνα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.