Ειδήσεις

Αυλαία με τραγωδία : Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο οι δύο νέοι που είχαν εξαφανισθεί

Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla (με πινακίδες ΑΙΚ 7885) βρέθηκαν οι δύο νέοι που αγνοούνταν από την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Μεσολόγγι. Οι Β. Γρατσάνης και Ι. Κορδώσης έπεσαν σε αρδευτικό κανάλι βάθους δύο μέτρων υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που βρίσκονται επί τόπου ανέσυραν τις σορούς των δύο φίλων. Το κανάλι βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κατοχή και Λεσίνι, σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι.

Φίλοι από μικρά παιδιά

Ο Βασίλης και ο Γιάννης ήταν αγρότες που ζούσαν μια ήσυχη ζωή. Φίλοι από μικρά παιδιά και συνήθιζαν να διασκεδάζουν στο συγκεκριμένο μπαρ στον Πεντάλοφο. Οι δυο τους ζούσαν κάνοντας αγροτικές εργασίες και ήταν δεμένοι με τις οικογένειές τους.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς τους

H είδηση του θανάτου των δύο νέων βύθισε στη θλίψη τις οικογένειές τους που ήλπιζαν έως την τελευταία στιγμή ότι οι δικοί τους άνθρωποι ήταν ζωντανοί. Οι σκηνές που εκτυλίσσονταν στα χωριά των δύο νέων ήταν δραματικές. Ο πονεμένος πατέρας του Γιάννη Κορδώση, αναζητούσε τον αγνοούμενο γιο του στους δρόμους του χωριού, φωνάζοντας «που είναι ο γιος μου». Η αδερφή του εκλιπαρούσε για βοήθεια, και αναζητούσε πληροφορίες από συγχωριανούς της. Και η μητέρα του Βασίλη, η κα Αλεξάνδρα έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών προκειμένου να βρεθεί ο μοναχογιός της και ο φίλος του. Ο πατέρας του, έλεγε σε συγγενείς και φίλους πως «τον έζωσαν τα φίδια», όταν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, δεν απαντούσε ο γιος του στις τηλεφωνικές του κλήσεις, ενώ το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Τους είχε πει ότι θα ερχόταν για να φροντίσουν τα ζωντανά τους. Τελικά οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν.

Ο τρίτος της παρέας που είχε τα κλειδιά του Toyota

Ο φίλος των παιδιών, ο Αποστόλης Μακρής είχε πει ότι ήταν μαζί τους έως τις 03:00 τα ξημερώματα. Οι τρεις νέοι πήγαν στην Πεντάλοφο και μετά στο Νεοχώρι, όπου ο Αποστόλης έφυγε μόνος του, ενώ εκείνοι θα συνέχιζαν τη διασκέδασή τους. «Είναι τραγική ειρωνεία, γιατί πήγα να πάρω κάτι γλυκά και όταν πήγα να βγάλω χρήματα διαπίστωσα ότι είχα στην τσέπη μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Βασίλη και του τα έδωσα. Αν δεν το έκανα, δεν θα έπαιρναν το αυτοκίνητο» ανέφερε ο φίλος τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί είχε εκείνος τα κλειδιά. Σχετικά με την φημολογία για ένα επεισόδιο που φαίνεται να εξελίχθηκε ανάμεσα στους αγνοούμενους και μία παρέα νεαρών μέσα στο μπαρ που διασκέδαζαν, ο φίλος τους, επεσήμανε πως ήταν μικρής σημασίας. «Απλά ήταν στενός ο χώρος και σπρωχνόντουσαν οι θαμώνες. Δεν ήταν τίποτα και μάλιστα τους τράβηξα να φύγουμε μακριά από την παρέα των πιτσιρικάδων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου τους στις 04:38 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Πεντάλοφο προς Λεσίνη, ενώ από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμπαν μεταξύ 05:10-05:15 από την περιοχή του Νεοχωρίου, όταν απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά. Προφανώς αυτό ήταν η ώρα που το ΙΧ τους έπεσε στο αρδευτικό κανάλι.

Από την πρώτη στιγμή οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέταζαν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να έπεσαν θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια διαδρομής με το αυτοκίνητο. Την ώρα της αποχώρησής τους επικρατούσε παγετός και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός. Σύμφωνα μάλιστα με καταθέσεις που είχε λάβει η Αστυνομία, είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ και αποχώρησαν από το μαγαζί λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου