Ειδήσεις

Ένα αγοράκι νεκρό σε ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Ένα ανήλικο αγόρι είναι ο πρώτος νεκρός του προσφυγικού δράματος, στα νερά του Αιγαίου, για το 2016.

Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό, μετά από ένα νέο προσφυγικό ναυάγιο, βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, και με τη βοήθεια των ψαράδων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 39 άνθρωποι, ενώ νεκρό ανασύρθηκε ένα ανήλικό αγόρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φουσκωτή λέμβος που επέβαιναν οι πρόσφυγες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε σε βράχια. Η σορός του ανήλικου αγοριού εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από το κοντινό Νερονήσι, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου και αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του.

Σημειώνεται πως δέκα ακόμη πρόσφυγες που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο μια ηλικιωμένη πρόσφυγας ξεψύχησε αμέσως μόλις έφτασε στη Λέσβο με βάρκα από τις τουρκικές ακτές. Η 60χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την κακουχία του ταξιδιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου