ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα γήπεδα της Ιταλίας και της Ισπανίας κάποιοι άλλοι «αιώνιοι» ποιούν πολιτισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Με σιγή ενός λεπτού και τους ήχους της Μασ­σα­λιώ­τι­δας τίμησαν σήμερα τα θύματα των επι­θέ­σεων στο Παρίσι η ισπα­νική και η ιταλική ποδο­σφαι­ρική ομο­σπον­δία στα δύο ντέρμπι που διε­ξή­χθη­σαν σήμερα στις δύο χώρες, την ώρα που στην Ελλάδα ο αγώνας μεταξύ των δύο «αιωνίων» δεν άρχισε ποτέ για λόγους ασφα­λείας.

Με σιγή ενός λεπτού και τους ήχους της Μασ­σα­λιώ­τι­δας, του γαλ­λι­κού εθνικού ύμνου, στη μνήμη των θυμάτων των επι­θέ­σεων της 13ης Νοεμ­βρίου στο Παρίσι ξεκί­νησε σήμερα το “clasico” του ισπα­νι­κού πρω­τα­θλή­μα­τος ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρ­σε­λόνα στο Σαντιάγο-Μπερναμπέου, όπου οι παίκτες και οι διαι­τη­τές συγκε­ντρώ­θη­καν στο κέντρο του γηπέδου πριν από την έναρξη του ματς, ενώ μία τερά­στια γαλλική σημαία δέσποζε σε μία από τις εξέδρες.

Η Μασ­σα­λιώ­τιδα ήχησε και πριν από την έναρξη του αγώνα Μπολόνια-Ρόμα του ιτα­λι­κού πρω­τα­θλή­μα­τος. Δύο γάλλοι ποδο­σφαι­ρι­στές βρί­σκο­νταν στο γήπεδο, ο Λυκά Ντίν με τα χρώματα της Ρόμα και ο Αντονι Μουνιέ με τα χρώματα της Μπο­λό­νια, ενώ ο Ρούντι Γκαρσιά, ο προ­πο­νη­τής της Ρόμα, είναι επίσης Γάλλος.

Ο γαλ­λι­κός εθνικός ύμνος είχε προη­γη­θεί των ποδο­σφαι­ρι­κών αγώνων στα ιταλικά γήπεδα και το προη­γού­μενο σαβ­βα­το­κύ­ριακο.

Τόσο η ισπα­νική, όσο και η ιταλική ποδο­σφαι­ρική ομο­σπον­δία απο­φά­σι­σαν ότι ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλους τους αγώνες αυτού του σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου σε όλα τα ισπα­νικά και τα ιταλικά γήπεδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.