ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τηλεοπτικός σταθμός

Στο Γενικό Λογι­στή­ριο του Κράτους δια­βί­βασε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τείας, Νίκος Παππάς το νομο­σχέ­διο για τις τηλε­ο­πτι­κές άδειες προ­κει­μέ­νου να λάβει την απαι­τού­μενη οικο­νο­μική έκθεση.

Το νομο­σχέ­διο ανα­μέ­νε­ται να εισα­χθεί άμεσα στις αρμό­διες κοι­νο­βου­λευ­τι­κές επι­τρο­πές προς επε­ξερ­γα­σία και να ψηφι­στεί από την Ολο­μέ­λεια.

«Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρή­σετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφί­σετε τη μεγάλη τομή για το πολι­τικό σύστημα. Σας βλέπω ανή­συ­χους» είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός απευ­θυ­νό­με­νος προς τα έδρανα της αντι­πο­λί­τευ­σης.

Ενώπιον των ευθυνών της είχε θέσει και υπουρ­γός Επι­κρα­τείας την ΝΔ, όπως και τα κόμματα της ελάσ­σο­νος αντι­πο­λί­τευ­σης, όταν κατά την ανά­γνωση των προ­γραμ­μα­τι­κών δηλώ­σεων της κυβέρ­νη­σης στις 7 Οκτω­βρίου, ο κ. Παππάς ενη­μέ­ρωσε το Σώμα για την επι­κεί­μενη κατά­θεση του νομο­σχε­δίου και άσκησε κριτική για την αντι­φα­τική στάση ιδίως του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης στο θέμα.

«Το νομο­σχέ­διο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφι­στεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα ανα­λά­βει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο κ. Παππάς, ο οποίος προ­α­νήγ­γειλε επίσης, ότι στο εν λόγω νομο­σχέ­διο, εκτός από την αδειο­δό­τηση των τηλε­ο­πτι­κών σταθμών, θα εμπε­ριέ­χε­ται και η σύσταση θυγα­τρι­κής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφια­κού δικτύου, «οπότε θα περά­σουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθε­στώς του ιδιω­τι­κού μονο­πω­λίου».

Ακόμη, το νομο­σχέ­διο θα ρυθ­μί­ζει θέματα της Εθνικής Επι­τρο­πής Τηλε­πι­κοι­νω­νιών και Ταχυ­δρο­μείων, θα συγκρο­τεί το Εθνικό Συμ­βού­λιο Επι­κοι­νω­νια­κής Πολι­τι­κής «για να μπο­ρέ­σουμε με συντο­νι­σμένο τρόπο να αξιο­ποι­ή­σουμε τι δυνα­τό­τη­τες της Πολι­τείας για να βελ­τιώ­σει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως είπε ο κ. Παππάς και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτι­κο­α­κου­στι­κών Μέσων.

Όπως ανα­κοί­νωσε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τείας θα προ­χω­ρή­σει η σύσταση Μητρώου Δια­δι­κτυα­κών Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης έτσι ώστε «να δια­μορ­φώ­σουμε το ρυθ­μι­στικό πλαίσιο λει­τουρ­γία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από την ασυ­δο­σία και τις αρρύθ­μι­στες εργα­σια­κές σχέσεις και να συμ­βάλ­λουμε στην τακτο­ποί­ησή του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.