ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθησυχαστική απάντηση Κομισιόν για την προστασία της φέτας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
φετα-σαλάτα

Καθη­συ­χα­στική απά­ντηση για το ενδε­χό­μενο κατάρ­γη­σης των γεω­γρα­φι­κών ενδεί­ξεων για τα προιό­ντα ΠΟΠ στο πλαίσιο της επι­κεί­με­νης εμπο­ρι­κής συμ­φω­νίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ δίνει η αρμόδια επί­τρο­πος Σεσίλια Μάλ­στρομ, μετα­δί­δει το ΑΠΕ.

Μιλώ­ντας εκ μέρους του προ­έ­δρου της Κομι­σιόν Ζαν Κλοντ Γιούκερ και απα­ντώ­ντας σε σχετική ερώτηση του πρώην αν. υπουρ­γού Γεωρ­γίας και βου­λευτή της ΝΔ Μ. Χαρα­κό­που­λου, η κα Μάλ­στρομ τόνισε ότι «η Επι­τροπή δεν έχει συμ­φω­νή­σει -και δεν θα συμφωνήσει-, να μειώσει την προ­στα­σία των γεω­γρα­φι­κών ενδεί­ξεων στην ΕΕ επι­τρέ­πο­ντας την εισα­γωγή προ­ϊ­ό­ντων που παρα­βιά­ζουν τα δικαιώ­ματα πνευ­μα­τι­κής ιδιο­κτη­σίας».

Πρό­κει­ται για θετική εξέλιξη για την προ­στα­σία της φέτας και θα σημάνει το άνοιγμα ευρύ­τε­ρων ορι­ζό­ντων για την ελλη­νική κτη­νο­τρο­φία.

Τις ανη­συ­χίες του για το θέμα είχε εκφρά­σει με επι­στολή του προς την Κομι­σιόν ο κ. Χαρα­κό­που­λος στις 16 Ιουλίου 2015.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.