ΕιδήσειςΡεπορτάζ

Πολυετείς καθείρξεις για πολύ σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών!

Φυλάκιση 6 μηνών για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης
Ελεύθερος χωρίς
όρους ο 40χρονος
επαγγελματίας οδηγός

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον υπήκοο Αλβανίας Α. Μ. του P., 27 ετών, που κρίθηκε ένοχος για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στο νησί της Ρόδου, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο ομοεθνής  συγκατηγορούμενός του A. S. του S., 28 ετών.
Στους ανωτέρω είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή ισόβιας κάθειρξης ενώ είχε καταδικαστεί και ο ομοεθνής τους Α. Κ. του P., 21 ετών, για κατοχή μικρής ποσότητας ηρωίνης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και δύο μηνών.
Αθώοι κρίθηκαν από τον πρώτο βαθμό στην ίδια υπόθεση οι G. M. του P., 32 ετών, Κ. Μ. του S., 34 ετών, έγκλειστος στις φυλακές της Κω, Α. Μ. του J., 27 ετών, Α. Ζ. του C. 51 ετών και E. M. του R., κάτοικος Αθηνών.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών κατασχέθηκαν πάνω από 2,5 κιλά ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ. Η ποσότητα αυτή επρόκειτο να πωληθεί έναντι 80.000 ευρώ περίπου σε 10.000 δόσεις σε τοξικομανείς του νησιού.
Τον Ιανουάριο του 2012 περιήλθε στους αστυνομικούς η πληροφορία ότι στην οικία του S. A. στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη, αποκρύπτονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου 2012 μετέβη στην ανωτέρω οικία ο Μ. A. και αφού παρέμεινε επί δέκα λεπτά σε αυτή, αποχώρησε. Στη συνέχεια τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Ιανουαρίου 2012 και 15 Ιανουαρίου 2012 εισήλθαν στην οικία οι δύο αδελφοί και αφού παρέμειναν σε αυτή επί δέκα λεπτά περίπου, αποχώρησαν.
Απογευματινές ώρες της 16ης Ιανουαρίου 2012 εισήλθαν στην οικία αυτή οι ίδιοι. Μετά την πάροδο μισής ώρας, ο Μ. G. του P. άνοιξε την πόρτα και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν. Εισερχόμενοι στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω μαζί με τον Μ. A., προέβαιναν στον τεμαχισμό μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και στον καταμερισμό αυτής σε νάιλον συσκευασίες, αφού προηγουμένως την ζύγιζαν σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 1.909 γραμμαρίων και ποσότητα ηρωίνης κατανεμημένη σε σακουλάκια βάρους 610 γραμμαρίων.
Επίσης βρέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα μαχαίρι, ένα ψαλίδι, πλήθος νάιλον συσκευασιών, δύο κενές αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, χωρητικότητας μισού κιλού ηρωίνης έκαστη καθώς και έντυπα αποστολής χρημάτων της εταιρείας «MONEY GRAM».
Ο Μ. Α. του P. υποστήριξε ότι γνώρισε μέσω εξαδέλφου του, τον μισθωτή της οικίας στη Μ. Πετρίδη, ένα άτομο ονόματι «ALBAN» ο οποίος επικοινώνησε την 14η Ιανουαρίου 2012 μαζί του και του είπε να μεταβεί έξω από το στάδιο του Διαγόρα και να παραλάβει ένα κιλό ηρωίνης, να την μεταφέρει στο σπίτι και να την τεμαχίσει. Ως αντάλλαγμα θα ελάμβανε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Διαπιστώθηκε επιπλέον ότι είχε αποστείλει χρήματα σε ομοεθνείς του μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο 51χρονος κατηγορούμενος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κουτσούκος και Μ. Παντελάκη.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, στον ο Αλβανό υπήκοο D. B. του X., 33 ετών, που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης κάνναβης βάρους 10.980 γραµµαρίων.
Η ποινή του μειώθηκε κατά δύο έτη. Ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Τ. Γ. του Γ. 24 ετών, κάτοικο Αρχαγγέλου και 7 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ στην υπήκοο Αλβανίας L. G. του D. 26 ετών, κάτοικο Νέας Ιωνίας Αττικής. Στους τελευταίους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 7 ετών.
Αθώος κρίθηκε από τον πρώτο βαθμό ο Σ. Φ. του Α. 29 ετών, κάτοικος Αρχαγγέλου.
Την 21η Οκτωβρίου 2012 και περί ώραν 14.30 αστυνοµικοί του Τµήµατος Δίωξης Ναρκωτικών, που εκτελούσαν περιπολία και ελέγχους υπόπτων ατόµων στον εµπορικό λιµένα της Ρόδου, αποφάσισαν να ελέγξουν την πρώτη κατηγορούµενη. Σε ταξιδιωτική βαλίτσα που µετέφερε βρέθηκαν 10 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες µε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10.980 γραµµαρίων. Η 26χρονη παρέδωσε στους αστυνοµικούς ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την αναχώρησή της από τη Ρόδο.
Προανακρινόµενη ισχυρίστηκε ότι µετέφερε τα ναρκωτικά κατ’ εντολήν του Αλβανού, ο οποίος τυγχάνει γνωστός στις αστυνοµικές αρχές και καταζητείται από την 21η Αυγούστου 2012, για εµπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο µε ένταλµα του τακτικού ανακριτή.
Ενώ ήταν κρατούµενη στο Τµήµα Δίωξης, η 26χρονη δέχτηκε τηλεφωνικές κλήσεις από τον οµοεθνή της, ο οποίος της έδωσε εντολή να µεταβεί σε ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης και να περιµένει κάποιο άτοµο που θα παρελάµβανε τα ναρκωτικά. Η 26χρονη συνεργάστηκε µε τους αστυνοµικούς και µετέβη στο ξενοδοχείο. Κατά την παραµονή της εκεί δέχτηκε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις από τον οµοεθνή της και περί ώραν 17.50 εµφανίστηκαν εκεί µε µοτοσυκλέτα δύο άτοµα.
Ο συνοδηγός εισήλθε στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε στο δωµάτιό της. Όταν ανέλαβε την βαλίτσα µε τα ναρκωτικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνοµικούς και συνελήφθη µαζί µε τον οδηγό της µοτοσυκλέτας.
Οι αστυνοµικοί πήραν τα στοιχεία των δύο Αρχαγγελιτών και εν συνεχεία κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο Γ. Τ. ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει και στο παρελθόν ναρκωτικά από τον Αλβανό, ενώ ο Σ. Φ. υποστήριξε ότι δεν εγνώριζε τίποτε για την αγοραπωλησία και ότι µετέφερε απλώς τον φίλο του στο ξενοδοχείο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Στ. Αλεξανδρής.

-Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο Β. Δ. του Γ. 52 ετών, κάτοικος Παραδεισίου.
Το δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια κάνναβης προς ιδίαν χρήση.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.
Ο 52χρονος συνελήφθη την 01.30 ώρα της 4ης Σεπτεμβρίου 2008 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σε θαμνώδη περιοχή του Παραδεισίου.
Κατελήφθη συγκεκριμένα από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, να έχει προβεί στην καλλιέργεια 10 δενδρυλλίων κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους από 1.65 έως 2.10 εκατοστών περίπου.
Eπίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκε μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 8 γραμμαρίων περίπου, ενώ στην οικία του βρέθηκε μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5 γραμμαρίων περίπου.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι είναι χρήστης ινδικής κάνναβης τα τελευταία 10 χρόνια ενώ αρνήθηκε ότι είχε καλλιεργήσει ο ίδιος την κάνναβη.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος.
-Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας ο 40χρονος επαγγελματίας οδηγός, από τ’ Αφάντου, Γ. Κ. του Χ. που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης στη Ρόδο, για την οποία έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος ένας 32χρονος Αλβανός.
Την 09.00′ ώρα της 25ης Ιουνίου 2015 ο Αλβανός έφθασε στη Ρόδο με πτήση της AEGEAN από Αθήνα. Επισκέφθηκε την εταιρεία ταχυμεταφορών ACS και παρέλαβε ένα δέμα.
Κατά την έξοδό του άμεσα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του, μία χάρτινη συσκευασία εντός της οποίας υπήρχε μία θήκη γυαλιών, που περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους 153,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, και τρία κινητά τηλέφωνα με 5 αριθμούς.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δεν βρέθηκε τίποτε το αξιόλογο. Κατόπιν ελέγχου στο αρχείο της εταιρείας ταχυμεταφορών, βεβαιώθηκαν άλλες τέσσερις μεταφορές δεμάτων τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τις οποίες φέρεται να οργάνωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών Ρόδου στις τρεις από αυτές το δέμα παρέλαβε από την εταιρεία ταχυμεταφορών, στ’ Αφάντου, ο 40χρονος, ενώ στην τέταρτη το δέμα παρέλαβε άγνωστο άτομο.
Απολογούμενος ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας ο 40χρονος, κατέθεσε ότι είναι μόνιμος στόχος των αστυνομικών και ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 γνωρίσθηκε στο Φαληράκι με ένα Ρωσοπόντιο στον οποίο απεκάλυψε ότι κάνει περιστασιακά χρήση κοκαΐνης και εκείνος προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να του βρει άνθρωπο να τον εφοδιάζει.
Προσφέρθηκε έτσι να τον εφοδιάσει με μικροποσότητες για δική του χρήση, με δέματα που θα απέστελλε στη Ρόδο με ψεύτικο όνομα από την Αθήνα μέσω  ταχυμεταφορικής εταιρείας.
Του έστειλε, όπως είπε, 4 γραμμάρια κοκαϊνης με την ταχυμεταφορική εταιρεία δύο φορές τα οποία και παρέλαβε για ιδίαν χρήση.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου