Ειδήσεις

“Εκανε μια ευχή” το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου και βραβεύτηκε

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου βραβεύτηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Αστέρι της ευχής του οργανισμού Make a wish.
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Είναι από τις κορυφαίες, στο είδος της, ΜΚΟ στην Ελλάδα με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.
Κάθε χρόνο πολλά σχολεία παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα Αστέρι της ευχής για σχολεία το οποίο υλοποιείται με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.
Φέτος, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Καλυθιών αποφάσισαν με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων να υλοποιήσουν το πρόγραμμα και να το εντάξουν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Τα παιδιά ενημερώθηκαν και συνειδητοποίησαν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, πως ακόμη και μικρά παιδιά παλεύουν καθημερινά για την υγεία και τη ζωή τους και ταυτόχρονα χάνουν την παιδικότητά τους, την ανεμελιά και την καθημερινότητα που θεωρούμε αυτονόητη. Εκφράστηκαν δημιουργικά με ποικίλους τρόπους και συμμετείχαν σε φιλανθρωπικές πράξεις μαζί με τους γονείς τους. Καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση και άρχισαν να μιλούν με συναισθήματα. Σιγά σιγά τα λόγια τους έγιναν μικρές ευχές και με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους δημιούργησαν ένα τραγούδι που άρχισαν να το σιγοψυθιρίζουν. Στη συνέχεια το τραγούδι τους ντύθηκε με νότες. Γονείς με γνώσεις στη μουσική συνέβαλαν ώστε το τραγούδι να ενορχηστρωθεί και να πάρει το δρόμο της ηχογράφησης. Νηπιαγωγοί , παιδιά και γονείς συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν το τραγούδι Αστέρια να μαζέψω. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε, έγινε βίντεο και στάλθηκε στο διαγωνισμό του Make a wish στην κατηγορία Βίντεο-ένα αστεράτο τραγούδι. Η ψηφοφορία έγινε μέσω της σελίδας του οργανισμού στο facebook. Μάζεψε τα περισσότερα «μου αρέσει-like» και επάξια κέρδισε την πρώτη θέση.
Η βράβευση έγινε στην Αθήνα, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Χαράς και Οικογένειας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.
Τις βραβεύσεις έκανε ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός.
Το 3ο Νηπιαγωγείο εκπροσωπήθηκε από δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τους στίχους έγραψε η νηπιαγωγός Ιωάννα Σολωμού. Ενορχήστρωση, μουσική: Νίκος Καναβάκης, Σεβαστός Λεβέντης, Νίκος Χαρινός. Τραγουδούν: Ιωάννα Σολωμού, Μαρία Παπαφιλίππου και όλα τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Καλυθιών. Βίντεο: Νίτσα Αργυρού
Το βραβευμένο τραγούδι μπορείτε να ακούσετε στο youtube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=W8hLWiHrMK0.
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου με Πάπυρο μεγαλύτερης συμμετοχής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου