ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Λάθη και αστοχίες» παραδέχεται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τις δημοσκοπήσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
δημοσκόπηση

Λάθη και αστο­χίες παρα­δέ­χε­ται σε ανα­κοί­νωση του το Πανε­πι­στή­μιο Μακε­δο­νίας μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπά­σει για τις δημο­σκο­πή­σεις και για τις μετρή­σεις του που έδιναν εκτός Βουλής τον Πάνο Καμμένο με 1,7%.

Άλλωστε επίθεση στον τηλε­ο­πτικό σταθμό ΣΚΑΪ αλλά και στον ιδιο­κτήτη του, Γιάννη Αλα­φούζο εξα­πέ­λυσε και χθές ο πρό­ε­δρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμ­μέ­νος.

Σε ερώτηση δημο­σιο­γρά­φου του συγκε­κρι­μέ­νου τηλε­ο­πτι­κού σταθμού για το μέλλον της νέας κυβέρ­νη­σης, ο Πάνος Καμ­μέ­νος τόνισε πως «ο ΣΚΑΪ του κυρίου Αλα­φού­ζου με τις δημο­σκο­πή­σεις του Πανε­πι­στη­μίου Μακε­δο­νίας ήθελε να με αφήσει εκτός Βουλής, γιατί αυτός που είχε πλη­ρώ­σει τη δημο­σκό­πηση ήθελε να μας αφήσει εκτός. Οι εται­ρείες δημο­σκό­πη­σης ήξεραν από την περα­σμένη εβδο­μάδα τη διαφορά του 6% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά είχαν απο­φα­σί­σει να το κρύψουν από τον ελλη­νικό λαό. Ο Αλα­φού­ζος μέσα από τις εφη­με­ρί­δες του έλεγε ότι θα είμαστε εκτός Βουλής θέλο­ντας να επη­ρε­ά­σουν τον κόσμο. Οι δημο­σκο­πή­σεις είναι μία τερά­στια απάτη και υπάρχει δόλος».

Μάλιστα τα πυρά του πρώην υφυ­πουρ­γού Επι­κρα­τείας Τέρενς Κουίκ δέχθηκε ο καθη­γη­τής του Πανε­πι­στη­μίου Μακε­δο­νίας Νίκος Μαραν­τζί­δης για τη δημο­σκό­πηση που έκανε το πανε­πι­στή­μιο και έδινε πολύ χαμηλά ποσοστά στους Ανε­ξάρ­τη­τους Έλληνες.

Ο κ. Κουίκ σε ερώτηση δημο­σιο­γρά­φων στο ραδιο­φω­νικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στην ΕΡΑ Χανίων έκανε λόγο για «δολο­φο­νική επίθεση» κατά του κόμ­μα­τος. «Η ανοχή μας εξα­ντλή­θηκε. Έως εδώ. Από εκεί και πέρα θα τον συμπα­ρα­σύ­ρει ένα πραγ­μα­τικό “ποτάμι” νομικών αντι­δρά­σεων από την πλευρά μας» είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Κουίκ.

Η ανα­κοί­νωση του Πανε­πι­στη­μίου Μακε­δο­νίας

«Η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευ­νη­τι­κού Πανε­πι­στη­μια­κού Ινστι­τού­του του Πανε­πι­στη­μίου Μακε­δο­νίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ 55) ιδρύ­θηκε το 2008 με στόχο την ενί­σχυση της παρα­γό­με­νης από το Πανε­πι­στή­μιο εφαρ­μο­σμέ­νης έρευνας, εκπο­νώ­ντας από το ίδιο έτος έρευνες κοινής γνώμης σε ένα ευρύ φάσμα ενδια­φε­ρό­ντων, οικο­νο­μι­κού και κοι­νω­νι­κού χαρα­κτήρα, τηρώ­ντας απα­ρέ­γκλιτα όλες τις επι­στη­μο­νικά απο­δε­κτές μεθο­δο­λο­γίες και κώδικες δεο­ντο­λο­γίας.

Το έργο της Μονάδας έχουν εμπι­στευ­θεί φορείς δημό­σιου και ιδιω­τι­κού χαρα­κτήρα από την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, στους οποίους περι­λαμ­βά­νο­νται ειδη­σε­ο­γρα­φικά δίκτυα (Bloomberg), φορείς αθλη­τι­κού χαρα­κτήρα, πανε­πι­στη­μιακά κέντρα ερευνών, όπως και μεμο­νω­μέ­νοι ερευ­νη­τές, ιδιώτες και επι­χει­ρή­σεις, με τα ερευ­νη­τικά της απο­τε­λέ­σματα να δημο­σιεύ­ο­νται διεθνώς (Reuters, Τhe Wall Street Journal, The Guardian).

Η συνερ­γα­σία της Μονάδας με το ραδιο­τη­λε­ο­πτικό δίκτυο «ΣΚΑΪ» και την εφη­με­ρίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» απο­τε­λεί μέρος των ερευ­νη­τι­κών δρα­στη­ριο­τή­των της. Η επι­στη­μο­νική έρευνα εξε­λίσ­σε­ται μέσα από λάθη και αστο­χίες. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της επι­στη­μο­νική εξέ­λι­ξης.

Η καλο­προ­αί­ρετη κριτική στις δημο­σιευ­μέ­νες έρευνες από τους πολίτες και την κοι­νω­νία είναι σαφώς ευπρόσ­δε­κτή, όπως φυσικά πρέπει να συμ­βαί­νει σε κάθε τι δημόσιο».

newsbeast.gr/

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.