Ειδήσεις

Φ. Χατζηδιάκος: «Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να αντέξει στο χρόνο και να δρομολογήσει λύσεις»

Διορθώνονται οι όροι του διαγωνισμού για το «Ακταίον» για να γίνουν «πιο ελκυστικοί» στους επενδυτές

«Η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια. Πρέπει από αύριο τα μέλη της νέας κυβέρνησης να πιάσουν δουλειά. Ο σοφός λαός έκανε τις επιλογές του. Ελπίζω να είναι οι καλύτερες για τη χώρα».
Αυτό δήλωσε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να εργασθούν σκληρά και να ασχοληθούν με όλα τα ζητήματα.
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει σκληρά για όλα τα προβλήματα. Εμείς περάσαμε ένα χρόνο δύσκολο γιατί δεν είχαμε και στήριξη από το κράτος. Να θυμίσω την απένταξη του έργου επισκευής της Ροδιακής Έπαυλης, και τη μη παράταση του ΕΣΠΑ», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως η μη παράταση του ΕΣΠΑ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΤΑ.
«Αν οι Δήμοι δεν μεταφέρουν τα έργα στο νέο πρόγραμμα θα έχουν προβλήματα. Αν το πράξουν όμως θα χαθούν πόροι από το ΣΕΣ. Αυτό είναι θέμα που αφορά την νέα κυβέρνηση. Η ΚΕΔΕ έγκαιρα υπέβαλε τα αιτήματά της. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό κ.κ. Δημήτρη Γάκη, Νεκτάριο Σαντορινιό και Ηλία Καματερό.
«Ζητώ από τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μεγαλύτερη στήριξη. Μαζί παλεύαμε για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ, για το ακτοπλοϊκό και τα προβλήματα του τομέα υγείας. Θα έχουν και τη συμπαράσταση και των κ.κ. Μάνου Κόνσολα και Δημήτρη Κρεμαστινού. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να αντέξει στο χρόνο και να δρομολογήσει λύσεις. Η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές. Να μην επιστρέψουμε σε θέματα που μας είχαν τρομοκρατήσει, όπως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πρέπει να αντιμετωπιστούν αρκετά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό. Επίσης, θα πρέπει να ανακάμψει και η οικονομία. Να μην ξεχνάμε πως δεν έχουν πάψει οι κεφαλαιακοί έλεγχοι. Εξαιτίας αυτών όμως δεν έρχονται επενδυτές. Είχαμε στηρίξει πολλά στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Ακόμη περιμένουμε πότε θα λειτουργήσουν, όπως πρέπει, οι τράπεζες. Εύχομαι καλή επιτυχία στην κυβέρνηση και εύχομαι να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά η χώρα γιατί υπάρχουν αρκετά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σε ερώτηση σχετικά με το μεγάλο ποσοστό της αποχής, ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε:
«Δεν έχουν βάση όσα έχουν ανακοινωθεί για τους εκλογικούς καταλόγους. Οι άνθρωποι που είναι στο εξωτερικό καλύπτουν ποσοστό 15%. Το υπόλοιπο είναι ποσοστό αδιαφορίας. Δεν μπορεί να διεξάγονται τόσο συχνά εκλογές. Το πολιτικό σύστημα έχει συμβάλει στο να απαξιωθεί το εκλογικό δικαίωμα. Νέα κυβέρνηση εκλέγεται όταν υπάρχουν σπουδαία εθνικά θέματα και όχι για να λύνονται τα προβλήματα σε ένα κόμμα. Πραγματικά εύχομαι η κυβέρνηση να αντέξει στην τετραετία».
Σχετικά με τα ζητήματα που θα προτάξει στα μέλη της νέας κυβέρνησης, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε:
«Η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ με νόμο τυχαία περιελήφθη στο νέο μνημόνιο. Έτσι μπόρεσα να επικοινωνήσω με τους βουλευτές για να προστεθεί διάταξη για τα χρήματα που έχουν καταβληθεί από τους επιχειρηματίες στην υπηρεσία του ΔΗΦΟΔΩ. Αν δεν γινόταν αυτό θα ζητούσαν οι επιχειρηματίες από το Δήμο 50 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το είχα ζητήσει και από την κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά. Το επανέφερα και στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Βλέποντας ότι η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού ποιος όμως τολμούσε να θέσει τοπικά ζητήματα; Νομίζετε πως δεν είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον προηγούμενο υπουργό Υγείας; Είχα συνεργαστεί με τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και τους κκ. Κόνσολα και Κρεμαστινό για το έργο κατασκευής της νέας εισόδου της πόλεως. Το σχετικό ΦΕΚ έχει εκδοθεί το 2014. Αν περάσουν τέσσερα χρόνια και δεν εκπονηθεί η μελέτη το έργο θα γίνει όνειρο θερινής νυκτός. Δεν αξίζει η Ρόδος 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ; Η πρόταση έχει υποβληθεί από τότε που δήμαρχος ήταν ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος. Μεγάλο θέμα είναι και αυτό που έχει να κάνει με τη μαρίνα Μανδρακίου. Θα παραχωρηθεί η υποδομή στο Δήμο Ρόδου; Θα καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ; Αν αποδεσμευθεί ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει τη διαγωνιστική διαδικασία».
Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ακόμα πως θα πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις για το Γκολφ Αφάντου.
«Συζήτησα με τον ένα από τους δύο επενδυτές πριν λίγο καιρό για το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένεται μια υπογραφή για να γίνουν οι επενδύσεις και στα δυο τμήματα του ακινήτου. Οι βουλευτές είναι οι πρεσβευτές του Δήμου στην κυβέρνηση. Μακάρι η κυβέρνηση να δώσει στην ΤΑ τις αρμοδιότητες που μπορεί να ασκήσει. Η αυτοδιοίκηση λογοδοτεί στον κόσμο. Αυτό ανέφερα σε όλους τους πολιτικούς που ήρθαν στη Ρόδο. Ευτυχώς που έγιναν εκλογές και είδαμε δυο νυν και δυο πρώην υπουργούς. Δεν θα επιτρέψουμε στην νέα θητεία να έρχονται υπουργοί στη Ρόδο και να αγνοούν τη δημοτική αρχή», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
Σε ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε:
«Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Θα δούμε ποιοί θα αναλάβουν τα αρμόδια υπουργεία και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Θα ανακοινώσω τα σχέδια της δημοτικής αρχής».

Το «ΑΚΤΑΙΟΝ»
Συνάντηση είχε χθες ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι όροι της υπεκμίσθωσης του «ΑκταΙον».
Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε χθες πως βούλησή του είναι να διαμορφωθούν όροι που θα είναι ελκυστικοί για τους επενδυτές.
«Πρέπει το μίσθωμα που θα ζητήσουμε να είναι λογικό. Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε σωστούς επενδυτές», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Θέλουμε να γίνουν σωστές παρεμβάσεις στο κτήριο από τους επενδυτές. Από αυτές θα κριθούν πολλά», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε χθες πως δεν πρόκειται να μετατραπεί το «ΑκταΙον» σε ψαροταβέρνα.
«Δεν επιθυμώ να μετατραπεί το «Ακταίον» σε ψαροταβέρνα. Θέλω να λειτουργεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των μελών της ροδιακής κοινωνίας. Να καταστεί σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους. Να είναι προσιτό σε όλους και σε λειτουργία από το πρωί έως αργά το βράδυ. Ακόμη και οι λάτρεις της γκουρμέ κουζίνας θέλω να έχουν πρόσβαση εκεί.
Στην σύμβαση που θα υπογραφεί με τους επενδυτές θα υπάρχει μνεία και για την παραχώρηση αιθουσών για τη πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων», εξήγησε χθες ο κ. Χατζηδιάκος.
Η Καθαριότητα
Συνάντηση είχε χθες ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγο.
«Με αφορμή την υπογραφή της νέας σύμβασης για την καθαριότητα και τη συνεργασία με ιδιώτες θέλησα να συζητήσω κάποια ζητήματα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Παλαιολόγο», εξήγησε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου