ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μεϊμαράκης

Αμε­τα­νό­η­το χα­ρα­κτή­ρι­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό, Αλέξη Τσί­πρα, ο πρό­ε­δρος της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, Βαγ­γέ­λης Μεϊ­μα­ρά­κης. “Ο κ. Τσί­πρας δε μας έχει εξη­γή­σει γιατί πάμε σε εκλο­γές. Έχει χαθεί εδώ και επτά ημέ­ρες. Δε δίνει απα­ντή­σεις σε τί­πο­τα. Ο κ. Τσί­πρας μου φαί­νε­ται αμε­τα­νό­η­τος. Δε μπο­ρεί να μας εξη­γή­σει γιατί μας πάει σε εκλο­γές. Γιατί μας πήγε αφού είχε υπο­γρά­ψει τη συμ­φω­νία. Τώρα τι ζη­τά­ει; Νέα εντο­λή, για να αλ­λά­ξει το Μνη­μό­νιο που υπέ­γρα­ψε; Σε λίγο θα μας βγει και αντι­μνη­μο­νια­κός. Οι εκλο­γές πρέ­πει να έχουν το χρόνο τους, για να συ­ζη­τη­θούν τα ζη­τή­μα­τα επάνω στα οποία θα το­πο­θε­τη­θούν οι πο­λί­τες”, τό­νι­σε, σε συ­νέ­ντευ­ξή του, στον “Άλφα”.

Ο αρ­χη­γός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης άφησε ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο με­τε­κλο­γι­κής συ­νερ­γα­σί­ας και με το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, εάν αυτό δεί­ξουν οι πο­λί­τες με την από­φα­σή τους στην κάλπη, επι­ση­μαί­νο­ντας πως είναι ο απερ­χό­με­νος πρω­θυ­πουρ­γός που αρ­νεί­ται κάθε κά­λε­σμα για εθνι­κή συ­νεν­νό­η­ση. “Με­τε­κλο­γι­κά θα κά­νου­με ό,τι μας πει ο λαός, βλέ­πο­ντας το απο­τέ­λε­σμα της κάλ­πης. Και το 2012 συ­νερ­γα­στή­κα­με με το ΠΑΣΟΚ προς όφε­λος του λαού. Τα προ­βλή­μα­τα απαι­τούν συ­ναι­νέ­σεις και συ­νερ­γα­σί­ες με μα­κρο­πρό­θε­σμο πρό­γραμ­μα. Θα μου το ζη­τή­σει να τον στη­ρί­ξω για πρω­θυ­πουρ­γό ο κ. Τσί­πρας; Γιατί χθες είπε πως δε θα μου το ζη­τή­σει. Εμείς εί­χα­με πει ότι και τώρα θα μπο­ρού­σα­με να συ­ζη­τή­σου­με με τον κ. Τσί­πρα για μία κυ­βέρ­νη­ση συ­νερ­γα­σί­ας. Δεν ετέθη θέμα ποιος θα είναι πρω­θυ­πουρ­γός. Εάν δεν επι­θυ­μού­σε αυτός θα μπο­ρού­σε να είναι κά­ποιος άλλος από το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Ο κ. Τσί­πρας είπε η αυ­το­δυ­να­μία ή κυ­βέρ­νη­ση με τους ΑΝΕΛ. Ο τύπος την κο­πα­νά­ει. Και την κο­πα­νά­ει γιατί δε θέλει να εφαρ­μό­σει το μνη­μό­νιο που υπέ­γρα­ψε. Ο κ. Τσί­πρας φεύ­γει. Έβαλε τη χώρα σε μία με­γά­λη πε­ρι­πέ­τεια και φεύ­γει”, ση­μεί­ω­σε.

Ο κ. Μεϊ­μα­ρά­κης ανέ­φε­ρε πως ακόμα και εάν είναι πρω­θυ­πουρ­γός θα ξε­κι­νή­σει τη δια­δι­κα­σία δια­δο­χής στο κόμμα. “Θα κάνω κυ­βέρ­νη­ση με τους πλέον ικα­νούς και άξιους. Ανε­ξάρ­τη­τα από το τι ψή­φι­σαν. Η Νέα Δη­μο­κρα­τία ήταν πάντα το κόμμα της σύγ­χρο­νης Κε­ντρο­δε­ξιάς. Εί­μα­στε έτοι­μοι να συγ­χω­ρή­σου­με τον κάθε πο­λι­τι­κό αντί­πα­λο μας, χωρίς να ξε­χνά­με τι έπρα­ξε. Εγώ μετά τις εκλο­γές θα έχω συγ­χω­ρή­σει τον κ. Τσί­πρα, χωρίς να ξεχνώ τι έπρα­ξε αυ­τούς τους επτά μήνες”, είπε και άνοι­ξε την πόρτα της επα­νό­δου στη γα­λά­ζια Πα­ρά­τα­ξη σε πρώην στε­λέ­χη της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, όπως ο Γιώρ­γος Βουλ­γα­ρά­κης, ο Θό­δω­ρος Ρου­σό­που­λος και ο Μι­χά­λης Λιά­πης. “Δε θα απα­γο­ρεύ­σου­με σε κα­νέ­να πα­λαιό στέ­λε­χος να έρθει στις συ­γκε­ντρώ­σεις. Οι κύ­ριοι Βουλ­γα­ρά­κης, Ρου­σό­που­λος και άλλοι θεωρώ ότι είναι ψη­φο­φό­ροι. Έχουν το δι­καί­ω­μα και αφού το θέ­λουν να έρ­θουν στη Νέα Δη­μο­κρα­τία. Αφού έρ­θουν και εγ­γρα­φούν η δρα­στη­ριο­ποί­η­ση μετά θα αφορά και στους ίδιους. Εάν δεν υπάρ­χει ηθικό ζή­τη­μα, όλα τα άλλα μπο­ρούν να συ­ζη­τη­θούν”, τό­νι­σε.

Πα­ράλ­λη­λα, ο κ. Μεϊ­μα­ρά­κης επε­σή­μα­νε:

– Όταν κά­ποιος έχει ένα θεσμό είναι αυτός. Ο κ. Τσί­πρας έπρε­πε να ήξερε την κ. Κων­στα­ντο­πού­λου. Δεν έπρε­πε να την είχε προ­τεί­νει. Του χρε­ώ­νω όχι μόνο την επι­λο­γή της κ. Κων­στα­ντο­πού­λου, αλλά και την επι­λο­γή του κ. Βα­ρου­φά­κη. Ο κ. Τσί­πρας είναι ο υπεύ­θυ­νος όλων των προ­βλη­μά­των.

– Ο κ. Τσί­πρας και ο κ. Βα­ρου­φά­κης με τη συ­μπε­ρι­φο­ρά τους εκ­πέ­μπουν το μή­νυ­μα ότι μαζί συ­ζη­τού­σαν πως θα πάμε στην έξοδο από το ευρώ.

– Η Νέα Δη­μο­κρα­τία είναι η πιο συ­μπα­γής πα­ρά­τα­ξη. Αυτή η ει­κό­να έρ­χε­ται σε αντί­θε­ση με το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που δια­λύ­ε­ται.

– Το μνη­μό­νιο θέτει ένα πλαί­σιο τριών ετών, με τρία σκέλη. Το πρώτο είναι οι με­ταρ­ρυθ­μί­σεις. Εμείς πι­στεύ­ου­με το 99% αυτών. Το δεύ­τε­ρο είναι το δη­μο­σιο­νο­μι­κό. Εμείς οφεί­λου­με να βρού­με ισο­δύ­να­μα, βάσει των οποί­ων θα ει­σπρά­ξου­με λι­γό­τε­ρους φό­ρους από τους ασθε­νέ­στε­ρους. Το τρίτο είναι οι υφε­σια­κές πο­λι­τι­κές. Μπο­ρού­με να πεί­σου­με την Ευ­ρώ­πη να τις αλ­λά­ξου­με.

– Το Σύ­νταγ­μα δεν είναι λά­στι­χο. Πρέ­πει να εφαρ­μό­ζου­με τις δια­τά­ξεις. Και για αυτό κρά­τη­σα τη διε­ρευ­νη­τι­κή εντο­λή επί τρεις ημέ­ρες.

– Αρ­χη­γοί τριών κομ­μά­των εί­πα­με στον κ. Τσί­πρα μην πας σε εκλο­γές. Του εξη­γή­σα­με πως οι εκλο­γές δε φέρ­νουν τη στα­θε­ρό­τη­τα. Αυτή είναι το με­γά­λο ζη­τού­με­νο. Εξα­σφα­λί­ζε­ται η στα­θε­ρό­τη­τα με το δι­χα­στι­κό δη­μο­ψή­φι­σμα και με νέες εκλο­γές; Ο κ. Τσί­πρας θε­ω­ρεί ότι η Ελ­λά­δα είναι Κου­μουν­δού­ρου. Ότι μπο­ρεί να λύσει το εσω­τε­ρι­κό του ζή­τη­μα με εκλο­γές. Πάει σε εκλο­γές, γιατί δεν έχουν έρθει τα ρα­βα­σά­κια της εφο­ρί­ας και ο ΕΝΦΙΑ. Αν μπο­ρεί, με πράξη νο­μο­θε­τι­κού πε­ριε­χο­μέ­νου, να αλ­λά­ξει το 23% στα φρο­ντι­στή­ρια έστω και λί­γους μήνες. Η ίδια η Κο­μι­σιόν απα­ντά ότι αυτό δεν είναι σωστό. Εμείς επί­ση­μα ζη­τά­με να ανα­στα­λεί αυτή η διά­τα­ξη και θα το θέ­σου­με και στην υπη­ρε­σια­κή κυ­βέρ­νη­ση. Αλλά είναι το μένος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για κάθε ιδιω­τι­κό.

– Η Νέα Δη­μο­κρα­τία έχει κάνει την αυ­το­κρι­τι­κή της. Τώρα κα­τα­λα­βαί­νω ότι για να φτά­σουν οι πο­λί­τες να ψη­φί­σουν αυτόν το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ήταν πολύ θυ­μω­μέ­νη με εμάς. Τα Ζάπ­πειο ήταν πο­λι­τι­κές που θα μπο­ρού­σαν να εφαρ­μο­στούν με αυ­στη­ρά μο­νο­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση. Οι πο­λί­τες τον Ια­νουά­ριο προ­τί­μη­σαν το ροζ συν­νε­φά­κι του κ. Τσί­πρα.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.