“Μονόδρομος είναι η εξεύρευση λύσης για την εγκατάσταση των τσιγγάνων σε άλλη περιοχή της Ρόδου”
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων απόψε, ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης, για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων.
“Πριν φτάσουμε σε αναγκαστική λύση, όπως έγινε με άλλα ζητήματα, θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης απόψε.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος τόνισε πως είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να υποδείξει σημεία για την εγκατάσταση των τσιγγάνων ακόμη και εάν αυτοί δεν θέλουν να πάνε σε αυτά.
“Θα πρέπει να υποδειχθούν δύο σημεία στις παρυφές της πόλης στα οποία θα εγκατασταθούν συνολικά 23 οικογένειες. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται η συναίνεση των τσιγγάνων και της τοπικής κοινωνίας” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μετά την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων θα πρέπει να χαρακτηρισθούν αυθαίρετα τα παραπήγματα που υπάρχουν στο Κoρακόνερο και να κατεδαφιστούν. Ο Δήμαρχος τόνισε πως θα ζητήσει από τον Περιφερειάρχη να εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο και να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση τσιγγάνων σε σπίτια.
Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Φ. Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι με διαφανείς διαδικασίες θα αξιοποιηθούν όλα τα ακίνητα.
Με αφορμή τον διαγωνισμό για το “Ακταίον”, υπογράμμισε, ότι ο στόχος της δημοτικής αρχής δεν είναι μόνο η είσπραξη των μισθωμάτων.
Αφησε δηλαδή να εννοηθεί, ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επενδύσουν ουσιαστικά στο ακίνητο.
Συζήτηση έγινε και για τις συντηρήσεις των σχολείων. Ο Δήμαρχος τόνισε πως έχει ζητήσει κονδύλια για τις συντηρήσεις εδώ και τρεις μήνες.
“Αν δεν έρθουν τα χρήματα θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να κλείσω ακόμη και ιστορικά σχολεία” τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πςς ο Δήμος Ρόδου δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για τις επισκευές των σχολείων.
Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη

2 σχόλια στο “Μονόδρομος η εξεύρεση λύσης για τους τσιγγάνους”

  1. Avatar Ο/Η Γιωργος λέει:

    Δεν ειμαστε καθολου καλα. Τι θα πη να συναινεσουν και οι τσιγγανοι : Γιατι θα τα πληρωσουν: Εσεις οι ανικανοι που κυβερνατε εχετε αρχ….. η δεν εχετε : Αν δεν εχετε φευγετε να ελθουν αλλοι. Οπου και να τους βαλετε ζημια στην περιοχη θα προκαλεσετε.

  2. Avatar Ο/Η Μάνος λέει:

    Να συναινέσουν οι τσιγγάνοι……………!!!!!!!!!!!!!! Η τοπική κοινωνία…………….!!!!!!!!!!!!!!!!! Ποιος θα νοικιάσει σπίτια στα κλεφτρόνια τους αλήτες τις απάτες. Για πείτε το αυτό στους ένοικους της περιοχής. Άλλα μέτρα θέλει κύριοι αλλά είστε ανίκανοι, πολύ λίγοι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ