ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητεί την ακύρωση κατασχετηρίου του Δήμου επιχειρηματίας της Ρόδου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Δημαρχείο Ρόδου

Προ­σέ­φυ­γε στο Πρω­το­δι­κείο Ρόδου

Συ­νε­χί­ζο­νται με αμεί­ω­τη έντα­ση οι αντι­δρά­σεις επι­χει­ρη­μα­τιών του νη­σιού, που βρέ­θη­καν αντι­μέ­τω­ποι με κα­τα­σχέ­σεις εις χεί­ρας τρα­πε­ζών, για οφει­λές, που μπο­ρού­σαν να ρυθ­μί­σουν, κατά του Δήμου Ρόδου.

Ενώ­πιον του  Μο­νο­με­λούς  Πρω­το­δι­κεί­ου Ρόδου με αί­τη­ση ακύ­ρω­σης και ανα­στο­λής προ­σέ­φυ­γε συ­γκε­κρι­μέ­να ανώ­νυ­μη εται­ρεία κατά του από 10 Ιου­νί­ου 2015 κα­τα­σχε­τη­ρί­ου του Δήμου Ρόδου, εις χεί­ρας της Εθνι­κής Τρά­πε­ζας, της Αlpha Bank, της Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς και της Eurobank Ergasias.

Mε το κα­τα­σχε­τή­ριο επε­βλή­θη πολ­λα­πλή ανα­γκα­στι­κή κα­τά­σχε­ση από τον Δήμο για ποσό 356.308,26 €, ως λη­ξι­πρό­θε­σμο, που αφορά οφει­λές μετά των νο­μί­μων προ­σαυ­ξή­σε­ων.

Η εται­ρεία εκ­θέ­τει ότι το κα­τα­σχε­τή­ριο είναι άκυρο λόγω μη τή­ρη­σης της νό­μι­μης δια­δι­κα­σί­ας και του νό­μι­μου τύπου, αφού δεν ανα­φέ­ρει τον τίτλο στον οποίο στη­ρί­ζε­ται, δεν είναι υπο­γε­γραμ­μέ­νο από τον νό­μι­μο εκ­πρό­σω­πο του Δήμου, ήτοι τον δή­μαρ­χο ή τον αρ­μό­διο αντι­δή­μαρ­χο Οι­κο­νο­μι­κών ή τον Προϊ­στά­με­νο της Τα­μεια­κής Υπη­ρε­σί­ας του Δήμου αλλά από τον ταμία του Ει­δι­κού Τα­μεί­ου του Δήμου, δεν ανα­φέ­ρει ούτε επι­συ­νά­πτε­ται ο κατά νόμο προ­βλε­πό­με­νος πί­να­κας χρεών, στον οποίο να ανα­φέ­ρε­ται το είδος και το ποσό κάθε οφει­λής κ.α.

Η εται­ρεία υπέ­βα­λε και έν­στα­ση με­ρι­κής εξό­φλη­σης απαί­τη­σης, μέσω συμ­ψη­φι­σμού απαι­τή­σε­ων, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι δεν υφί­στα­ται η απαί­τη­ση για την οποία επι­σπεύ­δει ο Δήμος την ανα­γκα­στι­κή εκτέ­λε­ση.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να ο Δήμος ισχυ­ρί­ζε­ται, ότι η εται­ρεία του οφεί­λει το συ­νο­λι­κό ποσό των 516.860,05 €, αλλά η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι ότι η απαί­τη­ση δεν ανέρ­χε­ται στο ανω­τέ­ρω ποσό καθώς υφί­στα­νται και απαι­τή­σεις της εται­ρεί­ας  ένα­ντι του Δήμου, οι οποί­ες έχουν συμ­ψη­φι­σθεί.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, δυ­νά­μει του από 10/5/1996 συμ­φω­νη­τι­κού που υπε­γρά­φη με­τα­ξύ  της εται­ρεί­ας, του τότε Νο­μάρ­χη Δω­δε­κα­νή­σου κ. Ιω­άν­νη Πα­ρα­σκευά και του τότε προ­έ­δρου της κοι­νό­τη­τας Κα­λυ­θιών και στη συ­νέ­χεια του δη­μάρ­χου του Δήμου Καλ­λι­θέ­ας κ. Ι. Ια­τρί­δη, απο­φα­σί­στη­κε με­τα­ξύ άλλων και η ανά­θε­ση σε εται­ρεί­ες έργων οδο­ποι­ί­ας και συμ­φω­νή­θη­κε η αγορά αδρα­νών υλι­κών από τις κοι­νό­τη­τες. Μέχρι σή­με­ρα ο Δήμος της οφεί­λει το ποσό των  100.234,46 €.

Η εται­ρεία υπο­στη­ρί­ζει πα­ρα­πέ­ρα ότι ισχύ­ει ανα­στο­λή των ει­σπρα­κτι­κών μέ­τρων για όσο ίσχυε η προ­θε­σμία έντα­ξης στη ρύθ­μι­ση των λη­ξι­πρό­θε­σμων οφει­λών, που ίσχυε ως την 26η Ιου­νί­ου, ενώ προ­έ­βα­λε και έν­στα­ση κα­τα­χρη­στι­κής άσκη­σης δι­καιώ­μα­τος από τον Δήμο Ρόδου.

Την υπό­θε­ση χει­ρί­ζε­ται το δι­κη­γο­ρι­κό γρα­φείο Τσέρ­κη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.